ścierpła mi noga 75 Opublikowano 17 lutego 2015 Opublikowano 17 lutego 2015 (edytowane) czasem mam wrażenie, że oglądamy inne seriale. przecież to odcinek był zaje.bisty, jeden z lepszych w sezonie, a scena burzy i tego co po niej zostało bardzo zręcznie nakręcona tak, że nie wiadomo w sumie co się działo na prawdę a co nie. no i aaron na koniec kilkoma kwestiami dający smaka na to co będzie dalej. może i tak, ale te dyrdymały które oni gadają między sobą w przerwie od akcji, to jest w11, szkoła i inne killery gatunku. Jak dla mnie oni mogą nawet ani jednego zombiaka nie pokazać w odcinku, byle jakieś interakcje między ludźmi się działy, a nie dyrdymały o dziadku babce, ciotce i zmarłym psie co to jak szczekał to tak mądrze. Podobnie sezon 4 się zaczął jak dziadyga sypał mądrościami, na szczęście druga połowa była super, liczę że od 11 się rozkręci Edytowane 17 lutego 2015 przez ścierpła mi noga Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 9 EP był średni aczkolwiek ratowała go inna stylistyka i fajna scena kiedy Tyreese upadł na ziemię a reszta odpierała atak sztywnych. Natomiast 10 przypomniał mi cały trzeci sezon. Nuda bla bla nuda, bla, łzy bla bla bla. Bo zimowej pauzy było super. Mam nadzieje, że będzie znowu Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2015 Opublikowano 23 lutego 2015 dziś odcinek który odmienił bieg fabuły zapowiedziany w poprzednich 2 odcinkach, i to mnie zdziwilo ogolnie byl ok, w zeszłym tygodniu serio było dużo zamulania (wiem miało być klimatycznie i smutno ale wyszło też przy okazji nudno) komiksowcy - zaspoilerujcie czego można oczekiwać po nowej miejscówce na podstawie komiksu Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 23 lutego 2015 Opublikowano 23 lutego 2015 oczekujemy savioursów i Negana, tak bardzo Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2015 Opublikowano 23 lutego 2015 czyli czego? bo to bedzie ostatni odcinek sezonu.... czyżby miało sie skończyć tak jak poprzedni sezon? O_O Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 23 lutego 2015 Opublikowano 23 lutego 2015 no na szczęście długo nie musieliśmy czekać, by dźwignąć serial z błota po wichurze, odcinek ciekawy, zakończony tak jak się powinno kończyć odcinek, by czekać na następny, mam nadzieję, że nowa sytuacja w jakiej będzie grupa pokaże ciekawe relacje z innymi ocalałymi, bo to jak sobie radzą z zombiakami to wiemy już od kilkudziesięciu odcinków Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2015 Opublikowano 24 lutego 2015 sezon ma 16 odcinków. aaa to spoko, pomieszalo mi sie Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 lutego 2015 Opublikowano 24 lutego 2015 (edytowane) Od dwóch sezonów serial ma po 16 odcinków(8 na jesieni, 8 po nowym roku). Co się skłoniło Yano, że myślałeś, że tym razem jest inaczej? Edytowane 24 lutego 2015 przez suteq Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 24 lutego 2015 Opublikowano 24 lutego 2015 Super odcinek był i nareszcie Alexandria. A Rosita i Tara są do siebie zbyt podobne więc ta druga imho pożegna się z tym światem jeszcze tego sezonu. No i nie ma jej w komiksie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 lutego 2015 Opublikowano 24 lutego 2015 (edytowane) yano nie wiem po co sobie spojlerować, ale jak chcesz to masz ogólny zarys tego co będzie się działo: aleksandria to ostatni przystanek na drodze bohaterów komiksu, osiadają tam na stałe i w zasadzie do teraz wokół tego miejsca toczy się akcja. rick goli morde i robią go szeryfem a potem ma różne przygody takie jak rozwiązywanie sporów rodzinnych i romans z andreą (w komiksie żyje po dziś dzień i jej miejsce pewnie zajmie mihonne). po jakimś czasie rickowi przestaje się podobać sposób w jaki prowadzona jest aleksandria i dokonuje zamachu stanu. w końcu gó.wno uderza w wentylator i społeczność atakuje horda. tym razem jednak pomimo cięzkich strat (to właśnie chyba podczas ataku carl zostaje postrzelony w twarz i traci jedno oko) grupa postanawia odbudować zniszczone umocnienia i nigdzie się nie ruszać. w komiksie coraz mniej chodzi o walkę z zombie i przekształca sę on w bardziej klasyczne post-apo z wymianą handlową pomiędzy osadami itp. niestety sielanka nie może trwać wiecznie i na horyzoncie pojawia się NEGAN i jego savioursi czyli najlepszy villain w historii komiksu. nie bedę więcej zdradzał, ale jest ROZ-PIER-DOL. Edytowane 24 lutego 2015 przez tk___tk Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2015 Opublikowano 24 lutego 2015 (edytowane) Od dwóch sezonów serial ma po 16 odcinków(8 na jesieni, 8 po nowym roku). Co się skłoniło Yano, że myślałeś, że tym razem jest inaczej? obecność nowych odcinków seriali sprawdzam sobie tutaj http://www.pogdesign.co.uk/cat/ i jak wczoraj patrzylem to był pokazany następny odcinek za tydzień a potem nic, najwyraźniej marzec nie był uzupełniony do konca po prostu ale przyznam też ze nie pamiętałem ze bylo 16 odcinków, i liczba 12 wydała mi sie prawdopodobna gdy zobaczyłem ze za 2 tygodnie nie będzie (teraz już uzupełnili) dzęki TK, nie przeszkadzają mi spoilery w przypadku tego serialu, zwłaszcza ze pewnie i tak sporo zmienią względem komiksu Edytowane 24 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Cóż za wspaniały odcinek, tyle zmian! No i trza dodać, że był bardzo wierny papierowemu oryginałowi. Jessie <3 Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Kiedy ten Coral tak zmężniał? Chłopczyna rośnie przed kamerą jak bohaterowie Rodziny zastępczej Odcinek dobry był i już doczekać się nie mogę co jest nie halo bo nie podoba mi się ta sielanka. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 3 marca 2015 Opublikowano 3 marca 2015 No i to był ten dobry odcinek. Czyli za tydzień chuYnia. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 marca 2015 Opublikowano 3 marca 2015 Fajny odcinek. Powiew czegos nowego. Tylko wkurzylo mni to co rick powiedzisl na końcu. Oby do tego nie doszlo Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 3 marca 2015 Opublikowano 3 marca 2015 oby do tego doszło, bo "Hillary Clinton" Alexandrii mnie irytuje Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 najlepszy był występ Carol przed kamerą Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 albo jak ściągała ten karabin. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 dobra widze że niektórzy mają tu ochote na rebelie ale ja jakoś niespecjalnie spoilery z dzisiejszego odcinka co oni odwalają? po wała sie zakradać po broń jak rick i tak ma rewolwer a daryl kusze? i jeszcze straszenie dzieciaka... no kurde scenarzyści nie dadzą chwili spokoju. a co im szkodziło zrobić właśnie budowanie społeczeństwa i np odpieranie wrogich ataków albo wypady bo fanty (rzeby była też akcja), a co oni tu robią? szykuja jakąś masakre i zrobienie z grupy ricka "tych złych" ? jakos mnie to nie kręci Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Nie chcą powtórki z więzienia, Woodsbury ani Terminusa więc co się dziwisz, że próbują się zabezpieczyć na zapas? To nie jest paranoja tylko chłodna kalkulacja. Alexandria robi oczywisty błąd udając w pewnym stopniu, że liczy się tylko to co w środku a apokalipsa zombie prawie jakby nie istniała i za pewne obróci się to przeciwko nim. Tzn mają trochę swoich strzelców i teraz wsparcie bojowe ze strony grupy Ricka, ale i tak przeceniają swoje bezpieczeństwo. Poznaliście, że Jessie to "ta ruda pokojówka" z American Horror Story? Widać gołym okiem, że wpadła Rickowi mocno w oko i czekam tylko aż jej haspent zginie przy jakiejś okazji Młody ładnie osrał portki po groźbie Carol XD Jeszcze dla tych co komiksy czytali przynajmniej do numeru 100: Jak na moje to dwie osoby będą pełniły funkcje komiksowej Andrei w serialu: - Sasha będzie snajperką na dzwonnicy kościoła - Jessie będzie laską Ricka i przyszłą macochą dla Carla i Judith Wspomnicie moje proroctwo Cytuj
Texz 670 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Interaktywna podróż po Alexandrii: http://www.amctv.com/TWD360/alexandria-tour/ btw. mniej głupot w scenariuszu = więcej przezorności w grupie; Czyżby AMC szło w kierunku degeneracji bohaterów wzorem Breaking Bad? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 (edytowane) Poznaliście, że Jessie to "ta ruda pokojówka" z American Horror Story? to już wiem czemu mój michałek zareagował tak optymistycznie na jej widok . fajna - taka żona. oby (uwaga rozważania związane z tym co z komiksu trafi do serialu w nawiązaniu do spoilera masorza) było tak jak mówisz i została w serialu na długo. myślę, że zmodyfikują trochę wątek matki tego chłopca któremu w pierwszy dzień groził carl pistoletem zaraz po przybyciu do aleksandrii i potem rick go brutalnie pobił gdy dowiedział się, że się nad nią znęca. po meżulku jessie widać, że po wypiciu lubi mu odpier.dalać więc pasuje, chociaż zrobili go w serialu lekarzem więc pewnie rick będzie miał problemy z wygnaniem go na zawnętrz, ale pewnie jakoś jessie wyląduje z rickiem. mam też pewien pomysł jak mogą usunać jej starszego synalka z tego obrazka (nawiązujący do pominiętego wątku jeszcze z więzenia), ale to za jakiś czas się okażę czy moje przypuszczenia okażą się trafne @yano: robisz z igły widły. przecież nikt nie mówi o żadnej masakrze tylko o posiadaniu lekkiego uzbrojenia w razie potrzeby obrony czy przejęcia kontroli we względnie pokojowy sposób. przecież widzą, że miejscówka jest bliska ideału (przynajmniej w teorii). Edytowane 10 marca 2015 przez tk___tk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi