Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niby gimple zapowiadał, że dla negana na kilka fucków sobie pozwolą. już raz chyba było w ostatniej scenie czwartego sezonu jak ci z terminusa zamknęli ich w wagonie ("they fucked with wrong People" ricka).

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po jakiejś półrocznej przerwie od TWD jestem na odcinku (a raczej byłem) 5 sezonu, w którym trafili do nowego obozu. Już na początku zaczyna mnie wk.urwiać ta senator. Ogólnie wszyscy w tym serialu są tacy sztuczni i przerysowani, że nie mogę na to patrzeć. Może wcześniej nie zwracałem na to uwagi. A pamiętam jak 1 sezon wciągnąłem w bez popity. Ten to smakuje jak golden loch.

Opublikowano

Według mnie pierwsza połowa szóstego sezonu przepełniona była absurdami, nudnymi dialogami, i sztywni zrobili się tacy mniej sympatyczniejsi :D. Już chyba The Knick jest lepsze, tam chociaż można obejrzeć cały odcinek bez serii zażenowania.

Opublikowano (edytowane)

spoilery z finału a konkretnie z końcówki

wkurzający bachor "mamo mamo!!" ciekawe co bedzie, raczej wszystkich zombiaki nie zabiją z powodu tego krzyku

być może serial bedzie chciał wejść na wyżyny kontrowersji i matka widząc zachowania dzieciaka ciachnie go nożem w łeb (a może rick?) i zostawią go tam na pożarcie a sami sie wymknął korzystając z zamieszania

no chyba że glenn jakimś cudem ich poratuje, ale wątpie

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Fox od 7.12 powtarza odcinki z piątego sezonu. Emisja po trzy odcinki o 22:00. Powtórki w nocy z soboty na niedzielę około pierwszej w nocy, również trzy odcinki.

Jak nie będzie nic ciekawego, to obejrzę. Mogliby powtarzać wcześniejsze sezony.

Opublikowano

Czy ktoś wie o co chodzi z tym że jak np, ktoś umrze to wraca jako Walker? Bo jestem po 6 sezonie i się zastanawiam czy warto dalej tkwić przy WD? 

Jest to gdzieś wyjaśnione? w Komiksach albo gdzieś indziej, i nie mówię tutaj o teoriach, chociaż i te chętnie bym poczytał. 

Opublikowano

Jest wyjaśnione na zasadzie obserwacji, bo jak dokładnie działa ten wirus nie zostało nigdy przedstawione.

Ani raczej nie będzie, bo Kirkman mówi od 12 lat, że się w to nie zamierza zagłębiać, więc podejrzewam, że twórcy tych seriali również nie będą drążyć tematu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest wyjaśnione na zasadzie obserwacji, bo jak dokładnie działa ten wirus nie zostało nigdy przedstawione.

Z tego, co pamiętam, to jedyne bardziej naukowe wyjaśnienie miało miejsce w centrum badawczym, w pierwszym sezonie. Tam doktorek objaśniał ekipie, jak mniej więcej powstają szwendacze. I chyba potem już nic. Mi to pasuje. Niedopowiedzenia, wbrew pozorom, czasem są dobre. :)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za tydzień premiera drugiej połowy sezonu a poniżej parę rzeczy, których można się spodziewać (bez spoilerów): 

http://www.imdb.com/imdbpicks/walking-dead-need-to-know/ls033073848?ref_=hm_pks_wd_ntk_sm&pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=2401354462&pf_rd_r=1KWF8F78YFJ54XCZ8TNQ&pf_rd_s=center-1&pf_rd_t=15061&pf_rd_i=homepage

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=zXZ__4qzzEg

I jeszcze mi się przypomniało, nie do podrobienia:

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie komiksowy Gubcio był lepszy od Negana. Od początku wiedziałem, że Gubernator ma coś nie tak z głową. Serialowy Gubernator też był niezły, nawet go polubiłem.

Co do Negana, wg. mnie próbuje tylko zwrócić na siebię uwagę swoimi brutalnymi czynami, oraz specyficznym językiem. Nieraz potrafi on rozbawić czytelnika, a czasami irytować. Sam finał " All out War" jak dla mnie był beznadziejny, ale Negan może przydać się do walki z Szeptaczami, o ile Rick go wypuści, w co wątpie.

Jeszcze tylko 4 godziny i 17 minut do premiery nowego odcinka w USA.

Edit:

www.strefawalkingdead.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=1619.0;attach=3564;image

Edytowane przez Solderowy123