milan 7 022 Opublikowano 12 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2016 (edytowane) mówie o zabijaniu spiacych ludzi, nawet nie wiadomo czy wśród niech nie było takich którzy nikogo nie zabili i chetnie by zdezerterowali. Moim zdaniem co innego zabijanie ludzi w walce, co innego to. Zdecydowanie przełamanie kolejnej granicy człowieczenstwa. śmieszne że musze ci to wyjasniać, ale może nie zauwazyles ze również na bohaterach ten fakt wywarł niezły szok, murzin i glenn np. No ale pewnie w tym samym czasie ogladales supergirl. Edytowane 12 marca 2016 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2016 ale jaki smutas xD Czy ja uważam ze zle robia? mi sie tam te akcje podobaja i dzieki temu serial oglada sie swietnie. Pisze tylko jak jest, Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 12 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2016 Co do komiksu... Chciałbym, aby to Maggie wkrótce zabiła Negana. Chyba tylko ona straciła osoby, które kochała, ale zostały zabite przez dwóch antagonistów: Gubcio zabił Hershela, brata Billy'ego (czy jakoś tak), a Negan zabił Glenna. Jestem ciekaw, jak zareaguje na wieść o tym, że Negan uciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 13 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2016 Była kiedykolwiek w jakimś serialu czy filmie taka akcja, żeby bohaterowie zabijali ludzi we śnie? Całkiem grubo pojechali, kolejna granica została przekroczona przez ekipę Ricka, generalnie już w niczym nie przypominają ludzi z pierwszych sezonów. Na szczęście ta przemiana przebiegała logicznie i stopniowo, to jeden z większych atutów tego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 13 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2016 (edytowane) Nie mówię o samym zabijaniu we śnie, ale głównych protagonistach z zimną krwią mordujących śpiących ludzi jednego po drugim. Nawet Tony Soprano nie był takim sku.rwolem. Edytowane 13 marca 2016 przez Hejas Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 Ale Tony nie żył w świecie post-apokalipsy, gdzie masz parę miliardów zombiaków i pareset tysięcy żywych ludzi, z których znaczny procent to skurwysyństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 Tony Soprano w świecie post-apokalipsy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 (edytowane) Bardzo dobry odcinek Druga połowa tego sezonu jest po prostu kozacka. Edytowane 14 marca 2016 przez sprite Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 (edytowane) takiego rozwoju sie nie spodziewałem ale było dobrze ale widać że chcą coś mocno kombinować z załamaniem nerwowym i tego typu ciosami w psychike, już kilka postaci zaczyna sie mocno przełamywać co do zabijania we śnie to przecież zabili ludzi którzy by też chętnie ich zabili we śnie gdyby mieli okazje, to była samoobrona, może i chamsko wykonana ale zarazem najbezpieczniej mieli ich zawołać i "chodźcie na solo za śmieniki, postrzelamy sie"?? pytania co do komiksu i konfrontacji ekipy ricka i ekipy negana czy w komiksach też było tak że to ekipa ricka rozpoczeła wojne i wymordowała mase ludzi negana? w tak zwanej samoobronie prewencyjnej? XD czy jednak zanim zaczeli walki sami jakoś znacząco ucierpieli? Edytowane 14 marca 2016 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 "wymordowała mase ludzi negana"Hehe ekipa Ricka to ogórki w porównaniu z Saviorsami Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 Chyba Negan będzie jeszcze bardziej wku..rwiony niż komiksowy w zeszycie 100. Ekipa Ryszardów już wybiła około 40 ludzi Negana. Yano, w komiksie przed pierwszym spotkaniem z Neganem była tylko podobna sytuacja co w S06E09, gdy Daryl wysadził zbawców, tylko w komiksie to chyba Andrea zabiła ich ze snajperki. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 co do zabijania we śnie to przecież zabili ludzi którzy by też chętnie ich zabili we śnie gdyby mieli okazje, to była samoobrona, może i chamsko wykonana ale zarazem najbezpieczniej mieli ich zawołać i "chodźcie na solo za śmieniki, postrzelamy sie"?? ale paralito, przecież nikt się nie dziwi, zauważamy tylko zjawisko jakie zachodzi. Ale serio uwazasz ze to było jedyne wyjscie? najbezpieczniejsze tak, ale przypominało to atak dronem, zmieciemy cała wioske, bo prawdopodobnie wszyscy tam to terrorysci. Zreszta, co drugi teraz ma moralniaka wypisanego na twarzy. Nawet nasza pani terminator. Odcinek fajny, ale szkoda ze nie pchajacy fabuły dalej, za krótkie te odcinki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 Ale napisales wyzej ze myslales ze sie beda trzymac jakichs zasad i teraz to juz nic ich nie różni od "tych zlych" Ja sie z tym nie zgadzam bo ekipa negana terroryzuje okolice dla korzysci. Ekipa ricka walczy o przetrwanie zeby nie paść ich kolejną ofiarą. I trzymali sie zasad - zasad logiki i przetrwania. Zagrywka byla chamsa ale bardzo dobrze ich rozumiem i nie uważam ze sa teraz jak negan czy gubernator bo zabili pare osób we śnie. Zwlaszcza ze jak widac maja moralniaka. Nie robili tylko dla zabawy ani dla przyjemnosci Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 "Nie no słuchaj, to było chamskie, mogłeś chociaż mnie obudzić" Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 "Zaraz, to my nie jesteśmy w Neganowie?" Reakcja Ryszardów następnego dnia po imprezie w jednej z baz Negana, gdzie wspomniany pan trzymał mięso armatnie. Oraz "sweet focie" rozwalonych głów. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 Aha, yano, ten ziomek na końcu ost. odcinka NIE MUSIAL umierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 Przypomniało mi się, jak Maggie rozmawiała z jedną ze zbawczyń. W pewnym momencie kobieta mówiła o swoim chłopaku, który zginął, kończąc słowami "Nie było co po nim zbierać", szybko mi się skojarzyło ze sceną z Lucille. Mam wrażenie, że Maggie w finale przypomni sobie słowa zacytowane przeze mnie. Oby nie. Ogólnie ten odcinek to takie dreptanie w miejscu. Nie wnosi nic nowego do akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 oglądałem po angielsku i tam było "he was blown off" Wiec jezeli jakos to powiązac to raczej z wybuchowymi motocyklistami ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 14 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2016 A, faktycznie. Ta scena z wysadzeniem zbawców była dziwna, motocykle chyba też powinny wylecieć w powietrze. Szybko ten czas leci, jeszcze tylko trzy odcinki tego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2016 Aha, yano, ten ziomek na końcu ost. odcinka NIE MUSIAL umierać. A co mieli z nim zrobic? Wypuścić? Pozatym wczesniej bylo mowione ze planują zabić wszystkich ludzi negana zeby pozbyc sie zagrożenia i ewentualnej zemsty Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 15 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2016 ta połowa 6. sezonu jest całkiem niezła na tle całości, ale scenarzystów muszą podszkolić, bo znowu mieszają z rozwojem postaci np. Carol pod wpływem murzyna zen i beka z tym bulwersem o zabijanie we śnie, czym to się różni od zajścia od tyłu i poderżnięcia gardła czy zatkania ręką ust i sztychu w nerki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 15 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2016 Prawie jak kodeks Bushido i nie honorowe zabijanie w plecy! Dobry ten odcinek był bardzo. Ciekawe czy Carol wszystko udawała czy tylko część. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 15 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2016 (edytowane) Zauważono, że Steven Yeun odwołał swój udział w Comic Conie w dniu finałowej nocy 6 sezonu, więc pojawiły się podejrzenia, że będzie wtedy obecny w Talking Dead (wiadomo, czym to się kończy). Edytowane 15 marca 2016 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 15 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2016 Ekipa Ricka mocno sie zmienila i wali teraz headshota za headshotem bez zadnego mrugnircia okiem Bardzo dobry odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2016 ta połowa 6. sezonu jest całkiem niezła na tle całości, ale scenarzystów muszą podszkolić, bo znowu mieszają z rozwojem postaci np. Carol pod wpływem murzyna zen i beka z tym bulwersem o zabijanie we śnie, czym to się różni od zajścia od tyłu i poderżnięcia gardła czy zatkania ręką ust i sztychu w nerki? beka z gołebia że jest dzieckiem internetu odczytujących moje posty jako bulwers, beka z golebia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi