Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
9 godzin temu, sprite napisał:

3 odcinek jeszcze lepszy. Pierwszy raz od lat będę niecierpliwe czekał na nowy ep :obama: 

Mam to samo. Dawno nie było myśli,  po obejrzeniu odcinka, "koniec? Ahh szkoda , że to nie netflix i można obejrzeć kolejny odcinek" :D . Zmiany wyszły na dobre i oby pary wystarczyło na więcej.

Opublikowano (edytowane)

Mówicie, że warto dalej to oglądać? Bo dałem sobie spokój po pierwszym odcinku, straszny syf. Stracone 60 minut życia. No, ale przynajmniej ten lamus zawisł.

Edytowane przez Butt
Opublikowano

Trzeba przyznać, że kolejne odcinki były lepsze. Ja tam oglądam głównie po to, żeby zobaczyć jak skończą Rick oraz Maggie. Oraz dla

Negana, ale jego wątek pewnie będzie ograniczał się do jednej sceny w celi raz na 3 odcinki.
Opublikowano

jest lepiej ale dalej ta logika twd:

40 osób drze piz/de w lesie - spoko

2 wystrzały w lesie - stado zombie już metr obok xd

rick z darealem[radexhejooo] w dziurze XD i jeszcze finał z rickiem XDDDDDDDD o jezu żeby on już zdechł i niech będzie rozpier/dol

jeszcze ta złomiara, zdradza 164 raz, cóż za twist XD

btw tej spruty w lesie, myślę zaraz wjedzie rysio na białym koniu, 2 sek później jest XD

Opublikowano

Sama końcowa scena z Ryyykiem co prawda trochę idiotycznie zrealizowana, ale też chyba najbardziej realistyczna w historii tego serialu. Przypuszczam, że przy prawdziwej zombie-apokalipsie ludzie umieraliby właśnie w tak głupi, przypadkowy sposób.

Opublikowano

Może być go sporo, gdyż Jeffrey Dean Morgan ma obecnie wyczyszczony kalendarz. Pewnie zmienią jego wątek z komiksów, bo po stracie Ricka i Maggie serial będzie desperacko potrzebował charyzmatycznych postaci.

Opublikowano
W dniu 29.10.2018 o 16:37, sprite napisał:

Dzisiejszy ep też całkiem ok, ale następny - pożegnalny Ricka to będzie :obama: :obama: 

No i pożegnaliśmy go 

Spoiler

na jakiś czas.

Ogólnie odcinek mocno średni, przeciągnięty zbędnymi wspomnieniami. Można obejrzeć pierwsze i ostatnie pięć minut, efekt będzie ten sam. Najlepsza jest i tak końcówka ze zwiastunem trzech ostatnich epów pierwszej części sezonu. I ten slogan o powrocie do bycia najlepszym serialem :dynia:

Opublikowano (edytowane)

Lololol, co tu się odjaniepawliło. Cały odcinek w sumie do zaorania, bo nudy jak flaki z olejem. Tak jak mówi Square, wyciąć cały środek zostawiając 5 minut początku i 5 końca i wszystko nadal pasuje.
Co to za randomy na końcu?

Lol, co do odejścia Ricka, to czytam właśnie, że

będą... filmy z nim w roli głównej? Do serialu nie wróci, ale w filmach będzie. Lol.

https://naekranie.pl/aktualnosci/rick-grimes-co-z-bohaterem-the-walking-dead-3692828

Edytowane przez Szwed
Opublikowano

Mnie się z kolei ten odcinek bardzo podobał. Był też należycie zrealizowany i tym razem McCreary wyjątkowo się postarał w kwestii muzycznej.

Do tego aż czułem ten ból Ricka od tej rany. Co do zakończenia, to

ładnie nas wycykali, ale jak widać twórcy to dobrze rozegrali, bo Lincoln chce być z rodziną w Anglii. Do serialu na 8 miechów w roku nie będzie wracał, ale na te 3-4 potrzebne do nakręcenia filmu już nie ma problemu

:kaz: Dlatego też, na samym końcu znowu zajebali przeskok czasowy i tym razem taki na oko 6-7 letni.

A randomy na końcu to z komiksów ekipa z Magną na czele.

Chyba jednak będę dalej oglądał, bo ciekawi mnie sytuacja związana z tym końcowym

timejump'em
.
Opublikowano (edytowane)

Jeden z najlepszych epizodów serialu. Moim zdaniem, powinni zmontować ten epizod nieco inaczej

Ostatnia scena przed listą płac: wybuch mostu, "śmierć" szeryfa. Po napisach scena z helikopterem, oraz ta z Judith

Na plus możliwość ponownego ujrzenia na ekranie Shanea, oraz Hershela, czy ta muzyka... 

Edytowane przez Solderowy123