Yano 3 697 Opublikowano 14 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2016 Szkoda strzepic ryja. Przeciez negan sam wyjasnil dlaczego im bierze wiem że szkoda strzępić ryja ale mimo to ci odpisze negan "wyjaśnił" na przykładzie carla że zabiera broń żeby nie kozaczyli. jednak chwile wcześniej wjechał do ich bazy gdy jeszcze mieli pełne uzbrojenie i miał w (pipi)e to uzbrojenie ponieważ jego pierwotna taktyka polegała na tak dużym zastraszeniu i stłamszeniu żeby nawet z bronią byli "bezbronni" i mając to na uwadze wpadł w odwiedziny do całkowicie uzbrojonej wioski. aż tu nagle carl strzela i "ojoj teraz to zabierzemy wam każdy pistolecik, co do jednego" no jak dla mnie to nie logiczne mogli przejąć większość broni dla własnego użytku ale zostawić im coś do normalnego funkcjonowania w świecie apokalipsy, a nie nagle z jakiegoś powodu nawet pistolet na wode im zabrał z innej beczki - noże wystarczą na zombie? może na kilka tak, ale jak by była wieksza grupa albo jakiś fakap to wiele razy było pokazane że broń palna jest niezbędna. czyżby scenariusz zakładał że od tej pory grupa (nene)o-ricka będzie walczyć tylko z małymi grupkami zombie i rozwalać je nożami ? czy może pojawi sie wieksza grupa i nagle posypią sie kolejne trupy zresztą potwierdzając to od czego zacząłem - rick miał 100 okazji do za(pipi)ania negana, nie zrobił tego ze strachu o innych. carl też mógł zastrzelić negana gdy ten mu wszedł pod lufe praktycznie. ale tego nie zrobili bo byli zastraszeni i wiedzieli że jak coś odwalą to całe miesteczko bedzie wymordowane. dlatego właśnie zostawienie im troche broni do własnego użytku było by całkowicie zgodne z założeniami negana btw w końcu grupa króla ezekiela ma broń a też jest pod kontrolą, hilltop też ma broń a są pod kontrolą negana. a tu nagle "co do ostatniego pistolecika zabieramy" dlatego mi sie nie podoba cała akcja możesz sie milan z tym nie zgadzac a możesz napisać po raz setny jakiś pogardliwy tekst, ale ja ci wyjasniłem merytorycznie co mam na mysli pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2016 Fajna sciana tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2016 Fajna sciana tekstu. naucz sie czytać, bedzie fajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2016 auć Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2016 (edytowane) yano co tu nie rozumiec i co jest nielogiczne? specjalnie tak postapil by ich upokorzyc jak najbardziej jak moze i przy okazji maksymalnie uzaleznic od niego, oczywiscie ze mogl zostawic z dwie bronie czy tam kilka ale ponownie chcial ich upokorzyc i przy okazji sprawic by nikt nie mial gnata w momencie jak komus zylka peknie ze zlosci i chcialby go zabic (nie tyle tu i teraz bo jedna wizyte mozna strawic ale np za jakis czas gdy ktos juz bedzie miec dosc tej co tygodniowej tortury psychicznej przy odwiedzinach) beda mniej wydajni bez broni palnej na polowaniach? oczywiscie, ale przyklad spalonych materacy w ostatniej scenie pokazuje, ze tego jedzenia moze im tez tak az tyle nie potrzeba, bardziej chodzi o to by ich zniszczyc psychicznie za kare, nawet kosztem jak ktos zginie po drodze Edytowane 15 listopada 2016 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 15 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2016 zgadzam sie z yano, ja to zrozumialem tak, ze jakby carl nie odpier,dalal to by negan nie zabral im broni a przynajmniej nie calej Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2016 Jest tak jak ficuś wyjaśnił, tylko negan się przekonał do tej decyzji, gdy zobaczył ze w grupie są nadal narwancy. W innych wiochach przecież widac że wszyscy już są ulegli i dają się pomiatac. ecchhhhhhcchhh Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2016 (edytowane) Tekst na koniec do Ricka tak bardzo pogardliwy, jak by sam nie wiedział co włozył do ust ;] Albo mina Eugene jak przyjechali xD na moje jedyne co zyebali pomysl by udawac ze Meggie jest w ziemi, nie dosc ze Negan mogł spokojnie prosic o dowód, to jeszcze jak znajda Meggie gdzie indziej to na bank ktoś dostanie kuku. Chociaż jak ksiądz wyleciał z pomysłem to już musieli isć tym torem, ino Rick powinien zyebac ksiedza a nie pochwalic. Edytowane 15 listopada 2016 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 15 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2016 Negan sam powiedzial ze go nie obchodzi jak zdechnal z glodu. Tak samo go pewnie nie obchodzi czy dadza mu to czego chce czy nie. Zabija ich zombiaki? Wyyebane. Nie ma tego co chce? Wyyebane, roztrzaskam jakas glowe i nastepnym razem juz beda mieli. Widac ze Negan nie robi tego pierwszy raz. Inne wioski sa pod jego butem juz jakis czas wiec nie wiemy czy z nimi na poczatku nie bylo tak samo? Narwancy? No to wszystko zabieramy. Idziecie na wspolprace? No to cos wam dajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 15 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2016 zgadzam sie z yano, ja to zrozumialem tak, ze jakby carl nie odpier,dalal to by negan nie zabral im broni a przynajmniej nie calej To źle zrozumiałeś. Rosita zauważyła, że zabrali im broń przed wyjazdem po motor, bo od początku chcieli im zabrać całą broń. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 https://naekranie.pl/aktualnosci/4-odcinek-the-walking-dead-szczegoly-tajnej-wiadomosci-daryla-dla-ricka-1383679 Cytuj Odnośnik do komentarza
JLBuraku 3 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Zauważyłem tą tablicę z alfabetem morsa, nawet mnie zaintrygowała. Ale tej sceny z mruganiem nie rozkminiłbym za ch... Jednak nie którzy to są spostrzegawczy, podziwiam . Ale trochę przesada, że Rick to zauważył i poskładał. Chyba, że się okażę, że kiedyś w razie w coś takiego wymyślili. Bo co by nie było, dosyć często byli w sytuacjach, gdzie lepiej by było mrugnąć niż się odezwać . Zobaczymy. Ale przez ten serial nie mogę się nigdy na wtorek do roboty wyspać . A tak BTW. To w tym sezonie jak na razie dla mnie mało zombiaków jak na serial o zombiakach. Jak kiedyś potrafiły tak namieszać, że ginęły przez nie główne postacie, bohaterowie zastanawiali się jak ich obejść do teraz tak jakby nie istniały, nie sprawiały w ogóle problemów. Trochę szkoda, bo uwielbiałem w tym serialu ten klimat survivalu, gdzie chowali się żeby nie usłyszały ich trupy. Mam nadzieję, że jeszcze wróci to Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Nadrobiłem ostatnie odcinki, i powiem krótko: serialowy Negan jest wkur.wiający. Nie wiem, czy scenarzyści stworzyli takiego "koksa", czy aktor jest do bani. Ogólnie to pierwszy raz oglądałem ten serial przewijając połowę odcinka. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 Mnie też wku,rwia ten Negan, nie jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 nudny odcinek, ale nie kiepski, młody ma szanse na za,ruchanie tego brzydala. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Hilltop to chyba zaraz za płotem Alexandrii jak można na wrotkach dojechać xd Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 oni jechali 4 dni, ale skrócili, jeez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Jak dla mnie to trochę za szybko usunęli ze stołka Gregory'ego i robią Maggie na przywódczynię Hilltop. W komiksach nastąpiło to dużo później. A Stephen Ogg to idealny przydupas Negana, lepszego aktora chyba nie mogli wziąć. Odcinek całkiem okej, lepszy od tego dziejącego się w Królestwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Nie popadajmy od razu w skrajności. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Czy tylko mnie Jezus przypomina Jareda Leto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 No tak, ale mogliby pokazać więcej czym tam się ludzie zajmują. Zresztą podczas nocnej akcji z mieszkańców Hilltop oprócz Jezusa nie wyszedł bronić osady NIKT. Obronili ją Jezus i dwie laski, w tym jedna w ciąży XD. Wstydziliby się, nie tak mi namalowali Hilltop w komiksach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Ogg Tylko odcinki z nim bede ogladal, gra dosc podobnie do tego jak zachowywal sie w GTA V xD Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 będę jadł tylko mięso, groszku nie chcę! <bansai tupie nóżką> Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Nie bedziesz mi mowil jak mam zyc i ogladac nudne seriale. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 28 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2016 Czy ktoś mi wyjaśni co ja dziś oglądałem? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi