Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Finał zaye(pipi)abisty, mało pier.dolenia a dużo mięcha i apokalipsy, to jest to s024.gif

Chyba nie wyrobię do Halloween i zacznę komiksy czytać.

A i tu mam pytanie, może trochę kaptyn łobwjus to pytanie, ale muszę je zadać -

czy w komiksie jest więcej akcji z zombiorami?

Teka z tego co pamiętam jest na bieżąco, to jak on odpowie to się nie pogniewam ;)

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Komiks jest tak dobry jak za(pipi)istość serialu do kwadratu.

Komiks ten uzależnia

Komiks ten jest tak brutalny i nieprawdopodobny w zwrotach akcji i zaskakujących momentach, że serial to bajka dla dzieci przy nim.

Od zeszłego poniedziałku przeczytałem 66 z 90 dostępnych zeszytów. A dałbym spokojnie rade przeczytać wszystko dwa razy, tak wciąga. Tylko że chcę go dawkować. Bo to za(pipi)ista za(pipi)istość, a tym trzeba się delektować mimo wszystko.

Boje się momentu, aż dobiję do 90 zeszytu, bo na 91 trzeba czekać do czerwca. A nie wiem czy wytrzymam tyle.

Elo rap.

• Plusik 2
Opublikowano

co Ty (pipi), Ekans, już #94 jest na necie

Masorz: tak akcji z trupami jest więcej oraz jest też dużo więcej gore, a także perfidnych i chamskich zagrań

kto nie czyta, ten wegetarianin i pedau

Gość Orzeszek87
Opublikowano

też poprosze, nie będe czekał do jesieni co sie wydarzy ;/

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Dobry finał, jak większość biorę się teraz za komiks, kiedyś zacząłem czytać ale skończyłem chyba na trzydziestym.

Mam nadzieję, że Carol umrze na początku trzeciego sezonu i będzie wtedy grupa składająca się wyłącznie z lubianych przeze mnie postaci

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Shane jaki by nie był to jednak siał nutkę niebezpieczeństwa i tego, że nie wiadomo było co odpier.doli, więc mi go szkoda no ale skoro w komiksie jeszcze wcześniej zeszedł z tego świata to już nie narzekam :P

Jutro jak wrócę z roboty to po Mass Effect 3 zaczynam czytanie komiksów.

Opublikowano

co Ty (pipi), Ekans, już #94 jest na necie

Masorz: tak akcji z trupami jest więcej oraz jest też dużo więcej gore, a także perfidnych i chamskich zagrań

kto nie czyta, ten wegetarianin i pedau

Chcesz mi powiedzieć, że zeszyty 91-94 które przeczytałem są fejkiem? :(

Ej nie wiem. W paczce są zeszyty do 90tego. Na amazonie pisze ze premiera 91 w czerwcu. Dziwne ze do 94, jeśli one wychodzą w zeszystach po 6. Pewnie jaki leak. Jutro dolecę do 90tki to zassam skąś 91-94. Tak czy siak, te 4 zeszyty nie robią różnicy jeśli nagle praktycznie łączysz się ze światem czytając 90kilka zeszytów pod rząd i nagle detox i dawkowanie 6 zeszytów raz na 3-4 miesiące :(

Opublikowano (edytowane)

Masz racje. My Bad. Każdy zeszyt wychodzi 1-szego kolejnego miesiąca. Mój błąd polegał na tym, że sugerowałem się datami z paka z CBR'kami. Pozdro! ;)

PS: Wiem skąd mi się wzięła data czerwiec. Patrzyłem na datę wydania 16 Volumenu ;)

Edytowane przez Ekansik
Opublikowano

Zeby tak w (pipi)a widzow robic "topografia" scen to dawno nie widzialem.

Final sredni, zeby nie powiedziec gorzej. Nic mnie nie obchodzilo co sie stanie z farma czy bohaterami (wszyscy powinni umrzec), no, ale moze to efekt zaniedbania dwoch sezonow przez scenarzystow. Shane'a nie ma wiec dynamika w grupie kompletnie siądzie, troche (pipi).

• Minusik 3
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe na ile sezonów rozbiją więzienie,bo wątpię żeby się w jednym wyrobili.Ogólnie straszna lipa,że etap na farmie był rozbity na 12 odcinków gdzie w komiksie zajął góra 3 chaptery.

Mimo wszystko cieszę się,że serial sporo się różni od komiksowego pierwowzoru,bo zawsze po przeczytaniu człowiek może nadal oglądać z ciekawością co się stanie na ekranie.

Szkoda,że serial jest tak ugrzeczniony.Na starcie pozbawiono go ważnych dla komiksu scen zabijania dzieci(żywych nie zombie)-córeczek Hershela i bliźniaków Allena.

Carl jest straszną (pipi)ką i wydaje się być postacią mocno poboczną.Szkoda,że Dale zginął na farmie-pewnie w konsekwencji nie dostaniemy arcu z kanibalami.

Najbardziej wnerwiająca jest jednak postać Carol - nie wiem jak można było ją tak spieprzyć( w komiksie bardzo ciekawy wątek).

Edytowane przez Soban
Opublikowano

Szkoda,że serial jest tak ugrzeczniony.Na starcie pozbawiono go ważnych dla komiksu scen zabijania dzieci(żywych nie zombie)-córeczek Hershela i bliźniaków Allena.

Carl jest straszną (pipi)ką i wydaje się być postacią mocno poboczną.Szkoda,że Dale zginął na farmie-pewnie w konsekwencji nie dostaniemy arcu z kanibalami.

Najbardziej wnerwiająca jest jednak postać Carol - nie wiem jak można było ją tak spieprzyć( w komiksie bardzo ciekawy wątek).

no ku.rwa - z chęcią bym zobaczył w serialu jak przystawia się jednocześnie do ricka i lori ;).

Opublikowano

Właśnie obejżałem całe 2 sezony. Byłem sceptyczny do serialu bo słyszałem że to taka telenowela z zombi w tle, a samych akcji z zombie to może 30% serialu. Jednak nie było tak żle jak myśłałem, relacje między ludzmi fajne i w miare przystępne aktorstwo. Tak czy owak, rowniez nie chce mi sie czekać na nowy sezon, czy w komiksach jest już zakończenie historii ?