jarken 33 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 Kolejny bardzo dobry epizod. Scena z flakami, wow Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 Noo, to tyle w kwestii cenzury;))) Cytuj
jarken 33 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 Ciekawe kto wzorował się na kim. Pierwszy gość po prawej stronie (Left 4 Dead) wygląda identycznie, jak osobnik pozostawiony na dachu. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 W ogole ten motyw z tym jak udawali zombie juz był w south parku w odcinku o bezdomnych ;] Cytuj
Mq 73 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 (edytowane) Jak dla mnie spadek formy po pilocie. Trudno zignorowac, ze to co zombie sa w stanie albo nie sa w stanie zrobic zdaje sie zalezec od tego co jest potrzebne w danej scenie. drabiny stanowia spora przeszkode ale jak trza przeskoczyc przez wysokie ogrodzenie to nagle z zombiakow robia sie akrobaci. no lol. i fakt ze ich szybkosc maksymalna zmienia sie z kazda scena Nowe postacie na razie zasysaja, sa strasznie stereotypowe i nienajlepiej zagrane. no, w sumie glen byl calkiem spoko wszystko z redneckiem bylo strasznie przewidywalne. a jak klucz dramatycznie upadal to zaczelo sie robic komiczne. ale przynajmniej serial nadal dobrze buduje napiecie. brakowalo jednak bardziej emocjonalnych scen jak z zona/rowerowa zombie. moze dalej bedzie lepiej. nie jest zle ale troche ostygl moj entuzjazm po pilocie. "tamta" scena byla ok ale troche sie ciagnela. jakby tworcy strasznie chcieli udowodnic ze nie beda sie cackac z gore wiec popadli w odwrotne ekstremum i doslownie zaczeli sie w nim taplac edit: zauwazylem ze muzyke robi bear mcreary, to jest na plus bo gosc rzadzi Edytowane 8 listopada 2010 przez Mq Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 (edytowane) Etam, wszystkie możnaby sie przyczepić. Daje rade jak na razie i nie ma co marudzić. A ten wiesniak z dachu sie na pewno jeszcze pojawi:) bear mcreary rządzi, zwłaszcza za batllestara Edytowane 8 listopada 2010 przez gekon Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 też się lekko rozczarowałem, zwłaszcza sprawnością zombiaków, tam jeden pokonuje trzymetrowy płot, inny gruzem rozbija szybę, panie, daj pan spokój same motywy były całkiem ok, poza scenką z kluczem, no śmiesznie to wyglądało, no ale gruby murzyn przy upadku wysypał pojemnik z narzędziami, to jest furtka dla pojawienia się jeszcze całkiem zabawnego rednecka Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 no i na pewno bedzie bez łapy:) Ale dzizas? Kto wam powiedział, że zombie nie może biegać? Jest to napisane w jakimś podręczniku o zombie? Czy w księgarni mozna go dostać razem z książką, w której jest napisane, że ufoludki muszą być zielone? Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 tak, klasyczny zombie nie biega, tak samo jak chrześcijański bóg jest w trzech osobach, koniec może uciąć łańcuch między bransoletkami Cytuj
Mq 73 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 Jak Darabont chce to moga sobie nawet latac. Chodzi o to zeby przyjete "zasady" byly jako tako konsekwentnie przestrzegane a nie w zaleznosci od tego czego wymaga scena. Ok, w jakims wywiadzie ponoc producent powiedzial, ze sprawnosc zombiakow w WD zalezy od czasu od ich smierci. Problem w tym ze nie da sie na oko tego ocenic (oprocz zombie rowerowego wszystkie sa w podobnym stanie), wiec na razie jak dramatyzm wymaga by byly wolne to sa, a jak nie to zaczynaja napi,erdalac swinskim truchtem i wywijac fikolki. To ze zombiak uzyl cegly mi nie przeszkadza bo w pierwszej scenie pilot bylo pokazane, ze zombiaki zachowuja czesc swojej pamieci i kminienia. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 (edytowane) tak, klasyczny zombie nie biega, tak samo jak chrześcijański bóg jest w trzech osobach, koniec może uciąć łańcuch między bransoletkami na razie nikt nie powiedział, że to są zombiaki. Zombiaki, podobnie jak bog to fantastyka więc mogą sobie być w ilu osobach chcą i robić co chcą ale jak obetnie łape to bedzie bardziej dramatyczne No i ja zdecydowanie bardziej preferuje biegające i myslające zombie od tych bezmózgich i powolnych. Bo kto by sie ał takie ciągnącego się jak żółw muła z obowiązkowo wysuniętą do przodu jedną reką? Edytowane 8 listopada 2010 przez gekon Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 4,7 miliona widzów obejrzało 2 odcinek. Miazga. Dzięki temu, AMC potwierdziło 2 sezon. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 świetny epizod, pewnie będzie z tryliard sezonów, skoro to co było w drugim epizodzie w serialu w komiksie jest na pięciu stronach wiadomo że nie mam ekranizacji 1:1 no ale jednak. sceny walki są świetne, np. jak gdzieś pod koniec Rick wbija zombie siekierę w czaszkę ;] Cytuj
Renton 1 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 na razie nikt nie powiedział, że to są zombiaki. Zombiaki, podobnie jak bog to fantastyka więc mogą sobie być w ilu osobach chcą i robić co chcą Chyba mniejsza z tym co to jest, w każdym razie jest martwe - a skoro jest martwe, to się rozkłada, a to oznacza, że gniją mu ścięgna, mięśnie i te sprawy, co z kolei znaczy, że po jakimś czasie może mieć problemy z bieganiem, skakaniem i tym podobnymi zadaniami. Przynajmniej według odgórnie przyjętych norm. No, chyba że to jednak nie jest martwe, chociaż utrzymywanie się przy życiu będąc w połowie rozchlastanym wydaje mi się mało prawdopodobne... Cytuj
django 549 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 No i takie wyjasnienie jest tez w "Zombie Survival Guide" Brooksa, jak dla mnie git. Jasne, ze czasami mozna powiedziec, ze przeginaja, no ale chociaz dzieje sie. Jak zaczeli (pipi)c do ciężarówki to adrenalinka niezła przecież. Zresztą, uważam, że wprowadzenie "biegających" zombie było niejako wymogiem co widac już w pierwszym odcinku. W komiksie zombie po prostu sie "pojawialy" wokoł Ricka. Chwila nieuwagi i był otoczony. Takie coś w książce czy tam komiksie można dość łatwo przedstawić, w filmie? Niesądze. Zresztą, tutaj mamy wszystko dość rozciągnięte. Sam Kirkman mówił ostatnio, że w przypadku komiksu nie byli pewni jak długo będą mogli to ciągnąć więc szybko wszystko ucinali. Tutaj wygląda na to, że "trójkącik" będzie dość długo trwał jak i budowanie sylwetek reszty bohaterów. Cytuj
Renton 1 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Mi w sumie też wyczyny tych umarlaków jakoś szczególnie nie przeszkadzają, ostatnie filmy podejmujące tematykę zombie wystarczająco mnie do tego typu akcji przyzwyczaiły (kto by tam się przejmował jakąkolwiek logiką ;] ). Mogą sobie biegać, pływać, ba - niech sobie nawet między sobą gadają, grunt żeby rozbiły niezły rozp'iździel i z impetem zgarniały kolejne headshoty. Zresztą, w przypadku tego serialu design maszkar i tak nadrabia wszystko. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 10 listopada 2010 Opublikowano 10 listopada 2010 (edytowane) na razie nikt nie powiedział, że to są zombiaki. Zombiaki, podobnie jak bog to fantastyka więc mogą sobie być w ilu osobach chcą i robić co chcą No, chyba że to jednak nie jest martwe, chociaż utrzymywanie się przy życiu będąc w połowie rozchlastanym wydaje mi się mało prawdopodobne... A mi się mało prawdopodobne wydają umarlaki jedzące mięso, dlatego trudno jest tu mowic o jakichs "normach" Chyba mniejsza z tym co to jest, w każdym razie jest martwe - a skoro jest martwe, to się rozkłada, a to oznacza, że gniją mu ścięgna, mięśnie i te sprawy, co z kolei znaczy, że jest martwe, leży w grobie i się rozkłada. Przynajmniej według odgórnie przyjętych norm. o tak Aha, i w 28 też biegały i skakały, co czyniło te "zombiaki" strasznymi Edytowane 10 listopada 2010 przez gekon Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 10 listopada 2010 Opublikowano 10 listopada 2010 (edytowane) ale w 28 dni później nie umierały przed przemianą, a na końcu pozdychały z głodu bo to nie były zombie Edytowane 10 listopada 2010 przez golab Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 10 listopada 2010 Opublikowano 10 listopada 2010 No i? W ogole głupie gadanie. To tak jakby mowic, że True Blood jest głupie, bo wampiry nie chodzą w pelerynach i nie zmieniają się w nietoperze Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 obejrzałem pierwszy odcinek. no oglonie pozytywnie. widac lekką "amatorszczyznę" w paru momentach ale mi sie podoba, zombiaki mają za(pipi)istą charakteryzacje, jestem zwolennikiem powolnych zombiaków i chyba dlatego serial mi sie podoba (mam dosyc kiepskich filideł z zombiakami które skaczą po ścianach i są maratończykami) oglądam drugi odcinek. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 (edytowane) A weź tak zaspokoj moja ciekowość i napisz w ktorych momentach wieje amatorszczyzną? Poza tym, że zombie biegają, bo to już już zostało poruszone przez specjalistów od zdolności motorycznych umarlaków Edytowane 11 listopada 2010 przez gekon Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 zorganizowanie opuszczonego centrum jednego z największych amerykańskich miast pełnego wojskowego sprzętu i zapełnionego setkami doskonale ucharakteryzowanych żywych trupów wieje trochę amatorszczyzną. takie rzeczy widuje się w telewizji na porządku dziennym. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Po 2 odcinkach serial dalej rzondzi. Nawet nie dyskutuję. Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Witam z racji ze mało ogladam tv a ten serial tylko w necie. to dzis odkryłem ze leci on na fox hd w ence. sorrka jeżeli było Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi