yaczes 14 482 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 (edytowane) Potencjal z tymi aktorami? lol 63 strony o serialu na poziomie klanu. Szok. Edytowane 21 listopada 2013 przez Jaczes Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 http://www.youtube.com/watch?v=pIzrPE4M_LQ Cytuj
waciak 515 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Czy tylko ja będę chciał resztą sił oglądać ten film aby zobaczyć jak ten czołg jeździ po więzieniu ? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Ohohohohoho czołg może rozyebać, aczkolwiek znając życie to będzie z nim akcja w ostatnim odcinku pierwszej połowy Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) hahaha na końcu trailera gov celuje do ricka ślepym okiem xDDD Potencjal z tymi aktorami? lol nie chodzi mi o aktórów tylko o setting, o to że to serial a nie film, można w nim zmieścić o wiele więcej ciekawych survivalowych akcji w świecie apokalipsy niż w tympowym 2 godiznnym filmie gdzie wszystko jest na szybko a postacie w 20 min obczajają wielkie nawałnice zombie na 3 kontynentach (world war z) Edytowane 22 listopada 2013 przez Yano Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 serial jest do odratowania. wystarczy mnie zatrudnić jako showrunnera i mielibyście SOTG. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) Po trzech i trochę sezonach można śmiało stwierdzić, że Dead Set >>>>>>>>>>>>>>>>>> pilot Walking Dead (i może część pierwszego sezonu) >>>>>>>>>> sezony 2, 3, 4 Edytowane 22 listopada 2013 przez mate5 Cytuj
KOŁD 1 092 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 W komiksie jest opisane cos więcej niż survival Ricka i reszty? Jakaś geneza tego wirusa itd? Bo motyw z końcówką pierwszego sezonu był za(pipi)isty szkoda że dalej nie tego nie pociągneli Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 nie. tzn jest jeden red herring który pojawi się w tym sezonie jeszcze zapewne. Cytuj
waciak 515 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Ciekawe o czym myśl? Za(pipi)ać czy nie za(pipi)ać? Czy O (pipi)a nie mam paliwa! Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 kwestia paliwa jest ciekawa, nie dam sobie głowy uciąć ale czy dystrybutor paliwa nie wymaga prądu? Gdzie on tankuje ten xzołg, jak i tak pewnie o paliwo tam rownie ciezko jak w mad maxie? Cytuj
waciak 515 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Musi wymagać. Chyba, że istnieje jakiś inny system (grawitacyjny?) panie inżynierze Stefanie Karwowski Chyba w grze survival instic była misja, gdzie należało uruchomić agregat aby mieć paliwo. Czołgi lubią ropę. Dużo ropy. Za armią czołgów zawsze idzie linia zaopatrzenia,. Pewnie w filmie nikt się nie będzie o to martwił. Ma być czołg i rozpierducha i tyle. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 (edytowane) No ze normalnie wykorzystuje prąd to wiadomo, pytanie jest czy można to jakoś obejść grzebiąc przy nim. Nie będę kłamał że znam się na tym. Edytowane 22 listopada 2013 przez _Milan_ Cytuj
waciak 515 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Dwója panie inżynierze. Jak spuszczają paliwo z samochodów? Rureczka, trzeba zassać, a potem samo leci do kanistra czy innej butelki Pytanie tylko jak zassać coś na stacji paliw? Trzeba mieć pompę. Może udałoby się nawet ręczną ale jaka stacja paliw ma ręczną pompę? To nie te czasy. Ewentualnie sznurek i z wiaderka jak jest dostęp do komór. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 "Nigdy nie widzimy prawdziwej pompy. Znajduje się poniżej poziomu ziemi. Wykorzystuje się w niej silniczek, dzięki któremu zasysa paliwo bezpośrednio z podziemnych zbiorników. Na powierzchni jest tylko umieszczony czujnik, odmierzający ilość przepompowywanej benzyny, wyposażony w mikroprocesor. Podaje klientowi ilość zatankowanego paliwa oraz sumę, którą musi zapłacić." wiadomo, jak u(pipi)ic dystrybutor i dostac sie do zbiornika to reszta to pi,pka. Cytuj
waciak 515 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Nie trzeba wchodzić tam przez dystrybutor. Na każdej stacji, przynajmniej w Polsce z czym się spotkałem, odkrywa się klapę dużego podziemnego zbiornika i tam wlewa paliwo. Jest dostęp poza dystrybutorami. Pompa może być także ręczna. Kiedyś tylko takie były ale w obecnych czasach to trzebaby było taką zrobić. Ile rozkmin na temat zwykłego serialu Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 23 listopada 2013 Opublikowano 23 listopada 2013 Ostatnie 3 odcinki tego sezonu to czysta zayebioza. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 24 listopada 2013 Opublikowano 24 listopada 2013 Nie trzeba wchodzić tam przez dystrybutor. Na każdej stacji, przynajmniej w Polsce z czym się spotkałem, odkrywa się klapę dużego podziemnego zbiornika i tam wlewa paliwo. Jest dostęp poza dystrybutorami. Pompa może być także ręczna. Kiedyś tylko takie były ale w obecnych czasach to trzebaby było taką zrobić. Ile rozkmin na temat zwykłego serialu To ty lepiej obadaj forum TWD filmwebu. 3578 tematów "Co byś zrobił w razie wybuchu epidemii w Polsce" już tam na Ciebie czeka. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Znów się zapowiada zayebiście a będzie pewnie tak samo do dupy jak w poprzednim sezonie Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Znów się zapowiada zayebiście a będzie pewnie tak samo do dupy jak w poprzednim sezonie pewnie mają czołg ale nie mają amunicji do niego Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Nie trzeba wchodzić tam przez dystrybutor. Na każdej stacji, przynajmniej w Polsce z czym się spotkałem, odkrywa się klapę dużego podziemnego zbiornika i tam wlewa paliwo. Jest dostęp poza dystrybutorami. Pompa może być także ręczna. Kiedyś tylko takie były ale w obecnych czasach to trzebaby było taką zrobić. ja tyko dodam od siebie jako specjalista w tej kwestii, że to bzdura, nie wolno otwierać zbiorników na stacji, paliwo spuszcza się króćcami zlewowymi (tzw stanowisko spustowe) dla autocystern. bardziej bym rozkminiał jak Szewczyk - skąd amunicja. a tak serio to mam to w d,upie 2 Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Nie trzeba wchodzić tam przez dystrybutor. Na każdej stacji, przynajmniej w Polsce z czym się spotkałem, odkrywa się klapę dużego podziemnego zbiornika i tam wlewa paliwo. Jest dostęp poza dystrybutorami. Pompa może być także ręczna. Kiedyś tylko takie były ale w obecnych czasach to trzebaby było taką zrobić. ja tyko dodam od siebie jako specjalista w tej kwestii, że to bzdura, nie wolno otwierać zbiorników na stacji, paliwo spuszcza się króćcami zlewowymi (tzw stanowisko spustowe) dla autocystern. bardziej bym rozkminiał jak Szewczyk - skąd amunicja. a tak serio to mam to w d,upie I inne pytanie. Z jakiego muzeum zabrał ten czołg? W atlancie na każdym rogu Humvee i Abrams. A tutaj m48/m47 patton? wtf. Jakby nie mogli tak jak w komiksie załatwić Bradleya Cytuj
waciak 515 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 Nie trzeba wchodzić tam przez dystrybutor. Na każdej stacji, przynajmniej w Polsce z czym się spotkałem, odkrywa się klapę dużego podziemnego zbiornika i tam wlewa paliwo. Jest dostęp poza dystrybutorami. Pompa może być także ręczna. Kiedyś tylko takie były ale w obecnych czasach to trzebaby było taką zrobić. ja tyko dodam od siebie jako specjalista w tej kwestii, że to bzdura, nie wolno otwierać zbiorników na stacji, paliwo spuszcza się króćcami zlewowymi (tzw stanowisko spustowe) dla autocystern. Dlaczego nie wolno tak jego wlewać? Ale dostęp do nich jest w taki sposób jaki opisałem? Może to stanowisko było pod tą klapą. Nie wiem, ekspertem jednak nie jestem. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 25 listopada 2013 Opublikowano 25 listopada 2013 może być pod klapą metalową, zbiorniki muszą być jednak zawsze zamknięte (ich dekli nie otwieramy), gdyż mamy obowiązek hermetyzacji - opary benzyn i olejów mogą wydobywać się jedynie przez maszty (takie wysokie słupy na stacjach) zakończone odpowiednimi zaworami. wlew tez hermetyczny następuje grawitacyjnie przez przyłączenie węża do stanowiska spustowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi