Opublikowano 13 października 20159 l w ogóle trochę za wcześnie na takie zabawy hordami, a jeśli już za tydzień dostaniemy zmasowany atak na Aleksandrię to w ogóle strasznie się spieszą. no ale skoro wedle zapowiedzi w tym sezonie planują utrzymać konkretne tempo i już niedługo wprowadzić Jezusa, hilltop i negana to w sumie nic dziwnego... Edytowane 13 października 20159 l przez tk___tk
Opublikowano 13 października 20159 l no zaczęło się w miarę przyzwoicie, ale jak już pisałem nie raz, mniej mnie obchodzą zabawy z zombiakami, a bardziej jak pokazują relacje międzyludzkie i jak jeden knuje na drugiego w obliczu apokalipsy. Zniesmaczył mnie początek i efekty specjalne za 2.99 zł. Mimo wszystko nadal kupuję TWD w takiej formie, niż w formie latino FTWD
Opublikowano 19 października 20159 l dobry odcinek reszta w spoilerze dla tych co oglądali odcinek dobry, ale troche jak filmip z konopii, wyskoczła banda dzikusów niedostrzeżona przez nikogo z ochrony (zakładam że na wieżyczkach było więcej osób a nie tylko jedna) no ale przynajmniej sie wyjaśniło co to za dźwięk sie pojawił na końcu poprzedniego odcina (chociaż z tego co gadali cała pielgrzymka zombie z 1 odcinka odbywała sie ok 20km od miasteczka, to że było z takiej odległości słychać klakson ciężarówki jest chyba dosyć mocno wątpliwe) *ok specjalnie przeleciałem pierwszy odcinek żeby sie upewnić jaka to była odległość, nie padało tam jednak 20km (za co przepraszam), padło "few miles" czyli kilka mil, czyli 5-10km, no mimo wszystko troche daleko żeby słyszeć klakson cieżarówki ale ok, nie czepiajmy sie wracając do odcinka dwie sprawy na temat murzyna z kijem 1 jak on tak szybko wrócił do miasteczka? 2 czemu miał aż tak dużo czułości w sobie że nie chciał zabijać dzikusów którzy ciachali na kawałki dobrych ludzi? (czyżby angela merkel miała na niego wpływ? ;p) no dobra, wyjaśniło sie że zbiorowisko zombie było pare kilometrów od miasta, a nie 20km od miasta, więc całą rzecz ma większy sens no ale dziś w tym odcinku... atak ludzi z W był szaleńczy i dziki. a wcześniej sie wydawało że ludzie od W mają jednak jakiś plan i nie działają jak kompletni szaleńcy. wniosek ten wynika z tego że w poprzednim sezonie okazało sie że zastawiają pułapki i mają całe ciężarówki zamkniętych zombie - a dziś byli tylko bandą dzikusów z nożami i maczetami. to sie nie do końca zgrało jednak no tak czy srak Carol uratowała sytuacje i była spoko babeczką która tylko udaje kure domową i to mówiłem od dawna że carol nie da sobie w kasze dmuchać no dobra ide Edytowane 19 października 20159 l przez Yano
Opublikowano 19 października 20159 l Też mnie ciekawi jakim cudem on zdołał tak szybko wrócić oraz co z resztą wracających bo zakładam, że więcej niż jedna osoba biegła do klaksonu... Co do litości moja teoria jest taka, że on kiedyś był w tej grupie i podobnie jak oni zabijał mnóstwo ludzi ale w pewnym momencie odszedł od nich i od tego momentu nie zabija wcale.
Opublikowano 20 października 20159 l bardzo podobało mi się to jak niespodziewanie i bezlitośnie został przeprowadzony ten atak. scena z carol wyglądająca przez okno i grubasem z maczetą miała duży współczynnik WTF, a następującą po nim szaleńcza rzeź dość ciężki klimat co potęgowała tylko po raz kolejny w tym sezonie doskonała muzyka. jestem bardzo pozytywnie nastawiony do następnych odcinków. chyba postarali się w tym roku. aha - no i scena otwierająca pierwsza klasa. heath też świetnie obsadzony, brakowało mi go w poprzednim sezonie. razem z glennem i tym sku.rwysynem który teraz stara się odkupić swoje winy mogą tworzyć super team.
Opublikowano 20 października 20159 l Widać jak oglądacie serial. Przecież Rick kazał wracać Czarnemu Donatello w pierwszym odcinku do Aleksandrii i opowiedzieć jak się ma sytuacja. Pobiegł jeszcze kiedy zombiaki szły grzecznie z dala od miasta to miał łatwą drogę. Masz rację, faktycznie Rick kazał mu wracać by dowiedzieli się co stało się z Carter'em
Opublikowano 20 października 20159 l Tak jak pisze Butt. Trochę mnie uraziło jak niby Morgan przejebał świeżemu, nie zgniłemu zombiakowi mózg tym swoim kijkiem Byłoby cudownie, gdyby w tym sezonie musieli sobie radzić z Wolfami jak i Saviorsami
Opublikowano 26 października 20159 l sciagnałem tylko 3 odcinek i przewinąłem, tym sposobem scena nie zrobiła na mnie wrażenia i mam to w du,pie, hehe.
Opublikowano 26 października 20159 l TAK KU.RWA, NIE MA ŚWIĘTOŚCI!!! Edytowane 26 października 20159 l przez Texz
Opublikowano 26 października 20159 l też mi się tak wydaje (a nawet jestem pewien po lekturze wypowiedzi gimple'a i tego co działo się w najnowszym talking dead), ale i tak nie zmienia to faktu, że oglądając rano do śniadanka wybuchnąłem głośnym NIEEEEEEEEE, a nieczęsto mi się to zdarza.
Opublikowano 26 października 20159 l o ku.rwa o (pipi) o kur.wa Nie oglądam już tego, foch! sciagnałem tylko 3 odcinek i przewinąłem, tym sposobem scena nie zrobiła na mnie wrażenia i mam to w du,pie, hehe. TAK KU.RWA, NIE MA ŚWIĘTOŚCI!!! Po reakcji obstawiam, że umarł ktoś ważny. Pewnie Daryl albo Michonne. Ze słabszych typów to Glenn albo Abraham.
Opublikowano 26 października 20159 l W ciągu tych 3 odcinków działo się więcej, niż w ciągu ostatnich 3 sezonów.
Opublikowano 26 października 20159 l Kurde, jeden z najlepszych odcinków w historii całego serialu, wszystko tam było- dramat, emocje, akcja, klimat, gore Co do Ricka, to spokojnie ucieknie z furgonetki w prawą stronę a ręka to pewnikiem tylko zadrapanie o coś innego niż zombie. W innym wypadku już byłoby po nim. Glenn jak pięknie zginął
Opublikowano 27 października 20159 l kurna to nie miało sensu , dobra widać chcieli zabić sporo osob, i to że padła masa randomów z miasteczka mnie nie rusza. ale kwestia glenna była z dupy Edytowane 27 października 20159 l przez Yano
Opublikowano 27 października 20159 l spoiler z komiksu A tak się nie mogłem doczekać scenki z komiksu ze śmiercią Glenna To pewnie mogę zapomnieć o jednookim Carlu ;(