Słupek 2 143 Opublikowano 24 listopada 2010 Opublikowano 24 listopada 2010 Już Humanno o to pytał ale przypomnę ;]. Jak wygląda strona techniczna na Ps3? Głównie mi tu chodzi o problemy z vsynchiem na które cierpiała "dwójka". Jest lepiej, gorzej? Co...? Problemy z wertykalną synchronizacją występowały w pierwszej części. W drugiej całkowicie je usunięto. yyy ? Jedynkę kończyłem na XO więc nie wiem jak to wyglądało na PS3 ale AC2 na 100 ba na 1000 % miał problemy z vsynchiem na Ps3. I to cholerne. 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 24 listopada 2010 Opublikowano 24 listopada 2010 Ktoś już skończył singla? Ile czasu zajmuje przejście? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Nie wiem ile zajmuje przejście samego głównego wątku (bo w AC zawsze lubiłem robić po troche wszystkiego) ale w sumie zebranie wszystkich trofeów z singla, misje poboczne i przejście gry zajęło mi z ponad 29 godzin. Cytuj
daras 3 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Ktoś już skończył singla? Ile czasu zajmuje przejście? Mysle, ze jakbys gral tylko fabule- czyli lecial od razu do wykrzyknikow + sklepy zeby cos tam kupic np. wazna zbroje + medyk + potrzebne w pozniejszym momencie bractwo (i potrzebne do tego spalenie kilku wiezy Borgiow) wyrobilbys sie w 8-10 h. Mysle jednak ze teoretycznie dluzej bo czas w opcjach gry jest zdecydowanie zanizony. Gram mniej wiecej 2-3h dziennie od czwartku zeszlego tyg. a na licznku mam dopiero 9,5h (nie wiem jakim cudem, pewnie prolog sie nie liczyl i jak wchodzisz czesto na mape tez czas jest wstrzymany). A pozostale trofea to pewnie drugie tyle, mowie oczywiscie o singlu bo jest jeszcze 10 trofeow w multi wlacznie z 50 poziomem. Jest troche roboty Edytowane 25 listopada 2010 przez daras Cytuj
UzeQ 0 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Cześć. Mam pytanie. Kupiłem dzisiaj AC Brotherhood w edycji Codex na PS3. I w tej edycji są dodatki DLC (dwie postaci do multi, jakaś zbroja i takie tam). W pudełku z grą dostałem kartkę z kodem i instrukcję w której jest napisane: "Aby odblokować ekskluzywne dodatki w grze, użyj kodu umieszczonego poniżej! By skorzystać z kodu wejdź do menu głównego - wybierz Extras a następnie "Zawartość Ekskluzywna" i wprowadź kod." Problem z tym, że tego za cholerę nigdzie nie ma:/ Zamiast "extras" w menu jest "dodatki", a tam nie ma żadnego "Zawartość Ekskluzywna" tylko "zawartość do pobrania". Jak kliknę w to to przenosi mnie do PS Store skąd mogę ściągnąć tylko tą dodatkową misję z Kopernikiem. Nie mogę wpisać tego kodu, nie mogę go wpisać w PS Store bo jest za długi... O co chodzi...Gdzie ja mam ten głupi kod wpisać...? Czy te całe dodatki to pic na wodę i tak naprawdę nie istnieją? Proszę o jakąś w miarę szybką odpowiedź.... Cytuj
UzeQ 0 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Cześć. Mam pytanie. Kupiłem dzisiaj AC Brotherhood w edycji Codex na PS3. I w tej edycji są dodatki DLC (dwie postaci do multi, jakaś zbroja i takie tam). W pudełku z grą dostałem kartkę z kodem i instrukcję w której jest napisane: "Aby odblokować ekskluzywne dodatki w grze, użyj kodu umieszczonego poniżej! By skorzystać z kodu wejdź do menu głównego - wybierz Extras a następnie "Zawartość Ekskluzywna" i wprowadź kod." Problem z tym, że tego za cholerę nigdzie nie ma:/ Zamiast "extras" w menu jest "dodatki", a tam nie ma żadnego "Zawartość Ekskluzywna" tylko "zawartość do pobrania". Jak kliknę w to to przenosi mnie do PS Store skąd mogę ściągnąć tylko tą dodatkową misję z Kopernikiem. Nie mogę wpisać tego kodu, nie mogę go wpisać w PS Store bo jest za długi... O co chodzi...Gdzie ja mam ten głupi kod wpisać...? Czy te całe dodatki to pic na wodę i tak naprawdę nie istnieją? Proszę o jakąś w miarę szybką odpowiedź.... Dobra sam sobie odpowiem - dzwoniłem do ubisoftu i tam mi powiedzieli, że wszystko mam na płycie i ten kod nie jest do niczego potrzebny. Paranoja:P Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Tak wlasnie jest i chcialem ci to wlasnie napisac. Ubi samo sie pogubilo, ale wszystko na szczescie dziala Cytuj
QTF 8 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Dość czesto doświadczam jak biegam po dachach ze gra doslownie przez 1sek chrupnie - ogromny spadek klatek na sek. Dzieje sie to tylko jak skacze po dachach i to dosc czesto, tez tak macie? Jakie sa zasady powtarzania misji z DNA: mam na mysli to, czy wszystko zostaje co do tej pory zdobyłeś? Raz został mi miecz i samodzielnie zmienilo mi zbroje na zbroje Romulusa(?), znikneły mi podwójne ostrza i bylo tylko 1(w ogole ten blad ze znikaniem 2 ostrzy jest czesto u mnie w singlu. tez tak macie?). Niektore rzeczy zostaja, niektóre w ogóle nie działaja jak np. bomby dymne... pytam się WTF?? Edytowane 25 listopada 2010 przez QTF Cytuj
Gość Soul Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Ja czegoś takiego nie miałem. A co do długości gry to AC2 skończyłem w jakieś 60h robiąc dosłownie wszystko (1000G) tu taj będzie podobnie jak nie więcej, bo tu ogólnie wszystkiego jest więcej:) Póki co AC2 też stawiam wyżej, miasta miały świetny klimat, story line był kapitalnie poprowadzony' wszystko trzymało się kupy gładkie przejścia z misji do misji. ACB ma Rzym w którym za mało dużego miasta w zamian za przedmieścia, górki i pagórki, gra zmusza mnie do jeżdżenia na koniu, zupełnie jak w RDR na cholerę to komu? Kolejna ważna rzecz jaka mi przeszkadza to główne zlecenia, zacząłem 6 sekwencje a porządnych egzekucji miałem może ze dwie Confused Czemu tak mało? przecież to jeden z głównych mechanizmów AC, każda sekwencja AC2 kończyła się mega assassinacją, cała gra prowadziła tylko do tego, że by jak najszybciej zbliżyć się do celu i zabić go w satysfakcjonujący sposób Very Happy No ale coś za coś, tu za to misje są dużo fajniej zrobione - różnorodność wylewa się z ekranu, walka wreszcie cieszy a nie zamula a panowie pomagierzy to kapitalna sprawa, tylko nie wiem jak zaatakować gradem strzał Razz Graficznie jest lepiej, ale za to framerate bardziej siada niż w AC2 i bugi czasami biją po oczach Edytowane 25 listopada 2010 przez Soul Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Najbardziej wali po oczach ten (pipi) przebarwiony pasek u góry ekranu. Wtf jak to się stało ze przepuścili taki błąd. Ślepy by to zauważył :angry2: Cytuj
Gość Soul Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Ja tego u siebie nie widziałem do tej pory..... Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Przyjrzyj sie na otwartych przestrzeniach, nie wszedzie to wystepuje. Najlepiej to sprawdzic krecac kamera w gore i dol. Podejrzewam, ze kazdy ma ten blad, tyle tylko, ze duza czesc ludzi go po prostu nie zauwaza. Edytowane 25 listopada 2010 przez Ins Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Ja tego u siebie nie widziałem do tej pory..... A to ciekawe czy ten bug występuje tylko w części gier. Niektórzy w ogóle tego nie zauważyli. Czuję tak jakbym miał wybrakowany egzemplarz. <_< A ludki z Ubi nadal mi wmawiają że to wina kabla/Tv/konsoli Edytowane 25 listopada 2010 przez kudlaty88 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 tylko nie wiem jak zaatakować gradem strzał Przytrzymac lewy trigger. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Aha, dzięki, póki co wciskałem raz albo dwa nie trzymałem Edytowane 25 listopada 2010 przez Soul Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Na forum Ubi sie pytaja czy jest w ogole jakas osoba, ktora nie ma tego problemu ... Huh jezeli jest tak duzo ludzi, ktorzy nie widza roznicy miedzy 30 a 60 klatek, to nie dziwie sie, ze jasniejszego ekranu nie dostrzegaja. Jakis rodak wrzucil na forum Ubi zdjecia jak wyglada obraz normalnie, a jak gdy wystepuje ten blad. http://img826.imageshack.us/img826/5172/69794529.jpg'>http://img826.imageshack.us/img826/5172/69794529.jpg http://img826.imageshack.us/img826/5172/69794529.jpg PS. Ubi tez mi wmawia, ze to kabel/konsola/telewizor, po czwartym mailu kazali mi cache wyczyscic. Oczywiscie nic nie pomoglo, ciekawe co teraz wymysla. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Ins nie rób ze mnie noob'a ja u siebie czegoś takiego nie widzę, a siedzie od 37 mki jakiś metr...... Edytowane 25 listopada 2010 przez Soul Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Ins to do mnie pewnie tez taki mail wyślą bo dziś wysłałem im czwarta wiadomość. A ten błąd to nawet na filmikach na YT widać. Pewnie Ubi wykręci się ze tak ma być i wszystko w porządku Cytuj
nemesis1 2 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Ja mam tak samo, nie mogę znależć nikogo do gry i jak ja mam niby zdobyć 50 lvl w multi ? Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) Też mam "mglistą" górną część ekranu ... to jeszcze ujdzie za to po*****y multi mnie dobije ... drugi dzień prób i ani razu nie zagrałem Dziś już nawet po 20 minutach czekania było (6/6) a nawet (7/7) .. ale po 15 minutach takiego stanu i braku rozpoczęcia rozgrywki wszyscy gracze wyszli LOL ... To zacznij szukanie od nowa. Ja wciągu 3 dni nabiłem 30 poziom, więc da się grać. Są problemy z synchronizacją graczy i możesz sobie czekać ile chcesz. Co do błędu z wyświetlaniem obrazu to miałem go tylko raz w piwnicy pod gildią złodziei. W pomieszczeniach zamkniętych poprzedzonych wczytywaniem lokacji nie miałem z tym problemów. Edytowane 25 listopada 2010 przez rkBrain 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Kurde u mnie ten błąd jest cały czas na otwartej przestrzeni,tylko w nocy i o zachodzie słabiej go widać. A w zamkniętych pomieszczeniach/lokacjach poprzedzonych loadingiem też niema problemów. Podobno w Ubi już pracują programiści żeby usunąć ten błąd. Uwierzę jak zobaczę patcha Ale szczerze mówiąc gra i tak jest zaebista Cytuj
QTF 8 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Naprawde nikt nie widział tego błędu ze znika mu jedno ostrze? I jak jest u was z powtarzaniem sekwencji DNA, wszystko zostaje czy tylko to co bylo odblokowane jak robiles po raz 1 ta sekwencje? Cytuj
okoolarnik 20 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 (edytowane) tez mam jakiegoś glicza po zmianie stroju na specjalny nie mogę wrócić do defaultowego stroju, mam tylko ten odpicowany, kompletny z początku gry[zbroja altaira] i nie widać gdy zmieniam kolor albo peleryne, nie zmienia się też model na młodego Ezio przy zadaniach z retrospekcjami Edytowane 25 listopada 2010 przez okoolarnik Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Musisz w menu wybrac np. zbroje altaira ktora masz na sobie i na kwadracie ja zdjac. Wtedy wrocisz do bialego defaultowego stroju na ktorym bedzie widac zmiany peleryn itd. 1 Cytuj
okoolarnik 20 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 o, dzięki Voyteck sprawdzę dzisiaj, strasznie mnie to irytowało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi