balon 5 342 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 Też bymbył za takim przesunięciem za dużo tego teraz wszystkiego na raz. F1, Enslaved, Castlevanie, GT5, Assasin, CoD, Fify, Nebieje itd . Wyjdzie to na dobre zarówno nam (większa ilość czasu na ten tytuł), jak i samej grze (lepsza sprzedaż). Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 Niech z premierą się nie śpieszą. Tegoroczna zima będzie gorąca, niech ta gra będzie miała więcej wolnej przestrzeni i zdobędzie zasłużone zainteresowanie. Ta gra ma wielki potencjał. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 Fenomen..sami gracze chca aby gra miala przesunieta premiere.. rowniez jestem za tym aby gre przesunac na Choinke...dobra kampania reklamowa i moze sprzedaz dorowna potencjalowi tej gry Cytuj
PanPawcio 0 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 A ja chcę grę jak najszybciej. LBP2 nie opóźniaj się!! Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 przesuwać!!! listopad to miesiąc jednej gry na którą tyle musieliśmy czekać ... Cytuj
Texz 670 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 przesuwać!!! listopad to miesiąc jednej gry na którą tyle musieliśmy czekać ... Też nie mogę się doczekać: Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 Ta gra zabije inne produkcje. Cytuj
JackFrost 0 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 Ta gra zabije inne produkcje. Dokładnie, nie trzeba już płacić za gry z PSN bo się pojawią w LBP2 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Ja też jestem za tym, aby przesunąć premierę na choinkę. W listopadzie i tak będziemy mieli w co grać, a tak przynajmniej LBP2 będzie miał większą szansę na sprzedaż Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) Ja też nie wierzę, że to piszę ale byłbym za przesunięciem premiery ;]. Właśnie na grudzień na Święta bo to idealny okres dla takiej gry poza tym mocno "bzdurne" jest wydawanie dwóch exów takiego kalibru w okresie dwóch tygodni. Mowa oczywiście o GT5 i LBP2... z kolei jak mówią doniesienia o premierze na początku przyszłego roku też nie jest czymś dobrym. Okres "styczeń-kwiecień" jest równie mocno zawalony (jak nie bardziej) co teraz "wrzesień-listopad". Grudzień byłby idealny imo. Edytowane 23 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) Sorry za post pod postem ale mega ważna informacja ;]. A jednak LBP2 przesunięte oficjalnie na styczeń 2011: http://www.littlebigplanet.com/en-gb/news/article/important_news_regarding_the_release_date_of_littlebigplanet_2/ No to poczekam sobie jeszcze z zakupem PS Move... Edytowane 23 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
Guti 2 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Premiera przesunięta na styczeń oficjalnie Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 No wiec styczen. Teraz poczatek czy koniec? Dead Space 2 jest mocna konkurencja, wiec raczej na miejscu Sony bym uplasowal LBP2 w kalendarzu na poczatku miesiaca. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) Trochę dziwne, że przesuwają na styczeń zamiast na grudzień. W końcu na 2011 już wcześniej zapowiedzieli sporo gier, może szykują się jakieś obsuwy gier z 2011 na 2012. VoytecCFC: Za bardzo też już na inne gry nie mogą patrzeć, na tym etapie obecnej generacji to praktycznie nie ma miesiąca bez silnej konkurencji, to już nie początek generacji HD Edytowane 23 września 2010 przez donsterydo Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Z jednej strony dobrze, bo w listopadzie wychodzi już jeden moloch - gran turismo. Z drugiej strony większość ludzi (w tym i ja) mają chrapkę na kolejną część SackBoya. Szkoda tylko, że na święta nie przesunęli premiery (coś kolo 20 grudnia). Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 jedyna rozsądna decyzja. Oczyszczają pole dla GT5. Wypuszczenie LBP wraz z tym molochem to byłby strzał w stopę. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Trochę dziwne, że przesuwają na styczeń zamiast na grudzień. W końcu na 2011 już wcześniej zapowiedzieli sporo gier, może szykują się jakieś obsuwy gier z 2011 na 2012. VoytecCFC: Za bardzo też już na inne gry nie mogą patrzeć, na tym etapie obecnej generacji to praktycznie nie ma miesiąca bez silnej konkurencji, to już nie początek generacji HD Dokladnie. Styczen jest troche dziwnym posunieciem, bo dla LBP2 idealna wrecz premiera sa Swieta. Konkurencja jest na kazdym kroku. Jakby na to popatrzec to pograc w taka gre np w drugi dzien Swiat z kilkoma czlonkami rodziny gdzie sa male dzieci? Rewelacja. I do tego jeszcze Move. Czemu Gracze musza myslec za wydawcow? Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) jedyna rozsądna decyzja. Oczyszczają pole dla GT5. Wypuszczenie LBP wraz z tym molochem to byłby strzał w stopę. Też tak myślę, że to rozsądna i dobra decyzja dla LBP2 tylko kurde czemu nie przesunęli na grudzień. W grudniu nic nie wychodzi "mocnego" kurczę no Święta z bundle packiem PS Move LBP2 to byłoby to ;p. Natomiast styczeń to ME2, DS2 i chyba coś jeszcze z większych gier ;/. Ja tam nie mam z tym problemu ale myślę, że w takim grudniu lepiej "Sackboye" by się sprzedały. Edytowane 23 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) Nie chcę się bawić w wydawcę. Czy to jest dobra decyzja się jeszcze okaże. Może szykują się inne obsuwy na początku 2011? Oni wiedzą więcej niż my Edytowane 23 września 2010 przez MajorZero64 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Nie dosc ze gra by sie sprzedawala na Swieta moim zdaniem swietnie to jeszcze by napedzila sprzedazy Move i troche konsol. Przeciez to sie wydaje takim oczywistym posunieciem. Nie kumam decyzji o styczniu. Te japonce to maja swoj obraz swiata, naprawde. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Jakąś decyzję potrzeba podjąć, a czy będzie dobra to nie wiem. Akurat w grudniu chyba nigdy wielkich premier nie było więc radzę nie bawić się w wydawców jak mówiłem. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Nieeee... Sony why?! Kurde tak czekałem na LBP2, liczyłem że w listopadzie poskacze sobie szmacianką, a oni mi tu znienacka każą czekać do stycznia kiedy ja na studiach mam już fchu.j nauki Zgadzam się z przedmówcami, że skoro Sony chce zrobić miejsce dla GT5 to niech w grudniu wydadzą sakboja i przed Świętami to byłby wspaniały prezent (jak wspomniał Słupek - bundla z Move by strzeliliby i różdżki by się lepiej sprzedawały). No trudno, czekamy dalej a w międzyczasie niech już ujawnią limitke dla nas - przynajmniej będzie się do czego ślinić przez następne 3 miesiące Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) Tak czy srak osobiście cieszę się, że nie jest to 17 listopad (choć cały czas uważam, że grudzień to byłoby to) a dokładniej mówiąc "2 tygodnie po GT5". W styczniu najwyżej u mnie wyleci ME2 i tyle. Wiecie co? Mogliby dać betę dla wszystkich w ramach rekompensaty ;]. Już dzisiaj oczywiście. Edytowane 23 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 (edytowane) Skąd możemy wiedzieć czy aby na pewno bundle Move + LBP2+ PS3 zrobiłby furorę? Wiele oczywistych pomysłów w praktyce okazywały się nie za dobre. Grudzień to nie czas na huczne premiery, nie przypominam sobie takich. Mają jakiś tam plan finansowy i chcą go realizować i pracuje nad wielu ludzi. Szczerze to zawsze mnie śmieszą gadki ludzi z foruma, że jak ja byłbym na takim stanowisku to zrobiłbym lepiej. Życie mnie nauczyło, że łatwo jest krytykować, a jak już siedzisz na tym samym stołku to sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Nie chronię wydawcy, zobaczymy jak to będzie. Gra wyjdzie, a czy to będzie dobra decyzja dla Sony to ich sprawa. Edit: Ludzie do dziś na forum SCEE pierdolą o tym, że nie załapali na betę... Żałosne. Sam nie wiem dlaczego ją dostałem jak pół roku temu sprzedałem grę. A sama beta super. Wszystko z jedynki przeskoczyło, edytor o wiele bardziej przejrzysty, a pomysły graczy rozwalają. Edit2: Zresztą nie zdziwiłbym się gdyby już wcześniej tak planowali. To bardzo prosty chwyt. Pokazujemy, że gra ukaże się w listopadzie, ludzie zaczynają się interesować bo przecież premiera jeszcze w tym roku, a później lekka dwumiesięczna obsuwa na początek 2011. Znane? Znane. Edytowane 23 września 2010 przez MajorZero64 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 września 2010 Opublikowano 23 września 2010 Chodzi o to, że grom nie trzeba robić nie wiadomo jakiego okna startowego. W tamtym roku w ciągu 3 czy 4 miesięcy na X360 wyszły L4D2, Forza 3 i ODST i wszystkie gry się dobrze sprzedały. Styczeń to miesiąc gdzie pewnie tak jak w tamtym roku wyląduje sporo gier, które uciekają przed CoD. Wtedy to dopiero będzie konkurencja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi