Skocz do zawartości

Star Trek

Featured Replies

• Odpowiedzi 689
  • Wyświetleń 59,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Nie może. Nie ma już tableta, a podobno na myszce mu nie wychodzi :(

Opublikowano

Kolejny odcinek i znowu nie jest źle.

Aczkolwiek ten napęd grzybowy psuje mi lekko odbiór,. Spore Drive < Warp Drive. 

Opublikowano

Mają oba na szczęście. Cuda na kiju się pewnie będą działy, skoro w ostatnim odcinku znaleźli 'nawigatora' i teraz będą mogli precyzyjnie się teleportować gdzie dusza zapragnie.

Coraz bardziej lubię załogę USS Discovery, z Lorcą i Stametsem na czele.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ok, nadrobiłem sezon. Ostatnie dwa odcinki to pure Star Trek. Co to za Star Trek jeżeli nie ma cofania się w czasie, manipulacji czasem albo pętli czasowych? No i Mudd. Mocno mi przypominał Q z Next Generation (zwłaszcza na Discovery). Lorca najlepszy. Isaacs świetnie manipuluje widzem i załogą. Po 9 odcinku i jego rozmowie z Stametsem aż korci by sprawdzić czy to nie on odpowiada za sytuację z końcówki. 

Tylko kilka rzeczy mi nie pasuje. Burnham zaorać. Niepotrzebnie powiązali tą postać z Wolkanami bo przez to nie potrafi się odnaleźć ani jako człowiek, ani jako protegowana Sareka. Sonequa nie ma za grosz balansu choćby minimalnie zbliżonego do Nimoy'a. Wojna z Klingonami taka se. W ogóle Klingoni są słabo rozpisani. Wciąż nie rozumiem co się stało z dizajnem tej rasy, że tak odbiega od tej z pierwszej serii i Next Generation. I choć kocham humanoidalne kosmitki płci żeńskiej tak nigdy więcej nie chcę być karany oglądaniem klingońskich cycków :bad:

Opublikowano

Według mnie właśnie nowy design Klingonów na plus, bo wreszcie nie są murzynami z pomarszczonymi czołami, tylko wyglądają jak wojownicza rasa obcych.

Tak samo kwestia tego, że mówią prawie cały czas w swoim 'kwadratowym' języku, czasem tylko w obecności kogoś z Gwiezdnej Floty zwracając się po angielsku.

Dodaje to autentyczności.

Opublikowano

Rozwaliło mnie możliwość wybrania klingońskich napisów w netflixie :pawel:

Opublikowano

No świetny odcinek, a poza tym na

mirror universe

trza było czekać od 2005 roku. 

I co najlepsze, to była dopiero pierwsza część tej historii.

Super, że powrócili do sprawy z

przeniesionym z przyszłości i z prime universe USS Defiantem.

Było to już w 'Enterprise', całkiem niedawno odświeżałem te dwa odcinki, bo to jedne z najlepszych z tego serialu. Evil Archer i reszta we wdziankach oryginalnej Gwiezdnej Floty to bezcenny widok.

Zobaczymy jak rozwiną ten wątek w 'Discovery' i czy odniosą się do przeszłych wydarzeń na wspomnianym statku.

Jeszcze ta scena, kiedy

oba statki tj. Discovery oraz Shenzhou razem startują w nadprzestrzeń przy epickiej muzyce

to dosłownie mnie ciarki przeszły.

:banderas::fsg: :obama: 

Opublikowano

Potwierdzam zachwyty. I do tego jeszcze będzie trzecia część tej historii :fsg:

Podoba mi się konsekwencja w obsadzaniu stanowiska

Cesarzowej Królestwa Terran, w Enterprise zostałą nią Hoshi Sato

tumblr_inline_n0510lVF4j1r582r6.jpg

natomiast sto lat później Philippa Georgiou, kolejna azjatka

335?cb=20180115215244&path-prefix=en

Opublikowano

Nono coraz gęstszy klimat. Trochę nie kumam co łączy kapitanów ale generalnie nie spodziewałem się takich cliffhangerów po tym serialu! Jakby wrzucili cały serial od razu jak to ma Netflixie bywa to bym już dawno skończył.

Opublikowano

Tak, teorie o

Lorce przybywającym z mirror universe

były już po pierwszych odcinkach, ale dopiero teraz to się potwierdziło.

I to ze wskazaniem na to, że

dużo się on nie różni w kwestii charakteru od reszty Terran.

Wspaniały powrót Treka po tylu latach :fsg:

Opublikowano

I kolejny odcinek 10/10, czego tam nie było.

Powrót do własnego wszechświata przy dźwiękach tej opery i wcześniejsza scena rozpierdolenia statku bazy Terran zasilanego grzybnią

:obama: 

Opublikowano

Dobry odcinek, z

Spoiler

Philippa, że ją zgarnie

było do przewidzenia

Opublikowano

Ciekawi mnie jak to dalej pójdzie.

uśmiercili tak naprawdę najlepszą postać, ale jest nadzieja, że jego druga wersja gdzieś tam jest w naszym świecie. Do tego decyzja o uratowaniu Philippy trochę dziwna. Jakby nie patrzeć, to taka sama postać co Lorca, zabija i torturuje dla przyjemności.

Opublikowano

Ciągle zbieram szczękę z podłogi, po obejrzeniu wszystkich epizodów. Ze Star Trekiem miałem mało do czynienia, nie licząc filmów JJa i dyskusji Sheldona z Leonardem. Pamiętam też, że  czasami  za dzieciaka oglądałem serial, to chyba był New Generation, bo grał tam profesor z X-Menow. Ale chcę więcej i chociaż częściowo nadrobić wiedzę o uniwersum. Co oglądać a czego unikać? 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Kolejność seriali: The Next Generation, Deep Space 9, TOS, Voyager, Enterprise. Spokojnie wystarczy na najbliższy rok oglądania :)

Opublikowano

Patrzę teraz i Next Generation jest na Netflix. No i od tego chyba zacznę. Dzięki, chociaz pewnie za chwilę ktoś się pojawi i napisze, że Star Trek  X to gunwno obesrane   tylko Star Trek Y i Z xD