Andreal 2 123 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Niech rysuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Nie może. Nie ma już tableta, a podobno na myszce mu nie wychodzi :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Kolejny odcinek i znowu nie jest źle. Aczkolwiek ten napęd grzybowy psuje mi lekko odbiór,. Spore Drive < Warp Drive. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Mają oba na szczęście. Cuda na kiju się pewnie będą działy, skoro w ostatnim odcinku znaleźli 'nawigatora' i teraz będą mogli precyzyjnie się teleportować gdzie dusza zapragnie. Coraz bardziej lubię załogę USS Discovery, z Lorcą i Stametsem na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Będzie drugi sezon: http://www.startrek.com/article/discovery-renewed-for-second-season A tymczasem zasiadam do nowego odcineczka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ok, nadrobiłem sezon. Ostatnie dwa odcinki to pure Star Trek. Co to za Star Trek jeżeli nie ma cofania się w czasie, manipulacji czasem albo pętli czasowych? No i Mudd. Mocno mi przypominał Q z Next Generation (zwłaszcza na Discovery). Lorca najlepszy. Isaacs świetnie manipuluje widzem i załogą. Po 9 odcinku i jego rozmowie z Stametsem aż korci by sprawdzić czy to nie on odpowiada za sytuację z końcówki. Tylko kilka rzeczy mi nie pasuje. Burnham zaorać. Niepotrzebnie powiązali tą postać z Wolkanami bo przez to nie potrafi się odnaleźć ani jako człowiek, ani jako protegowana Sareka. Sonequa nie ma za grosz balansu choćby minimalnie zbliżonego do Nimoy'a. Wojna z Klingonami taka se. W ogóle Klingoni są słabo rozpisani. Wciąż nie rozumiem co się stało z dizajnem tej rasy, że tak odbiega od tej z pierwszej serii i Next Generation. I choć kocham humanoidalne kosmitki płci żeńskiej tak nigdy więcej nie chcę być karany oglądaniem klingońskich cycków Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Według mnie właśnie nowy design Klingonów na plus, bo wreszcie nie są murzynami z pomarszczonymi czołami, tylko wyglądają jak wojownicza rasa obcych. Tak samo kwestia tego, że mówią prawie cały czas w swoim 'kwadratowym' języku, czasem tylko w obecności kogoś z Gwiezdnej Floty zwracając się po angielsku. Dodaje to autentyczności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Rozwaliło mnie możliwość wybrania klingońskich napisów w netflixie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Imperium Terran Cytuj Odnośnik do komentarza
SeD 12 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Powoli wszystko nabiera sensu po najnowszym odcinku, wchodzić tylko po oglądnięciu, spoilery z poprzednich epizodów: Spoiler http://www.indiewire.com/2017/11/star-trek-discovery-twist-voq-ash-tyler-1201894872/ Edytowane 8 Stycznia 2018 przez SeD Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ale to było dobre, pierwsze dwa odcinki mnie zawiodły, ale im dalej w las tym lepiej. Lorca to genialny kapitan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 No świetny odcinek, a poza tym na mirror universe trza było czekać od 2005 roku. I co najlepsze, to była dopiero pierwsza część tej historii. Super, że powrócili do sprawy z przeniesionym z przyszłości i z prime universe USS Defiantem. Było to już w 'Enterprise', całkiem niedawno odświeżałem te dwa odcinki, bo to jedne z najlepszych z tego serialu. Evil Archer i reszta we wdziankach oryginalnej Gwiezdnej Floty to bezcenny widok. Zobaczymy jak rozwiną ten wątek w 'Discovery' i czy odniosą się do przeszłych wydarzeń na wspomnianym statku. Jeszcze ta scena, kiedy oba statki tj. Discovery oraz Shenzhou razem startują w nadprzestrzeń przy epickiej muzyce to dosłownie mnie ciarki przeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Meanwhile, somewhere in deep space... Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Chyba najlepszy odcinek serii. Po początkowych dobrych ocenach uważam że po ostatnich dwóch epach jest serial mega dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Potwierdzam zachwyty. I do tego jeszcze będzie trzecia część tej historii Podoba mi się konsekwencja w obsadzaniu stanowiska Cesarzowej Królestwa Terran, w Enterprise zostałą nią Hoshi Sato natomiast sto lat później Philippa Georgiou, kolejna azjatka Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Oo co to była za końcówka, ale to mną zmiotło Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Nono coraz gęstszy klimat. Trochę nie kumam co łączy kapitanów ale generalnie nie spodziewałem się takich cliffhangerów po tym serialu! Jakby wrzucili cały serial od razu jak to ma Netflixie bywa to bym już dawno skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Z ciekawości wszedłem na forum star treka i dokładnie przewidzieli końcówkę tego odcinka Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Tak, teorie o Lorce przybywającym z mirror universe były już po pierwszych odcinkach, ale dopiero teraz to się potwierdziło. I to ze wskazaniem na to, że dużo się on nie różni w kwestii charakteru od reszty Terran. Wspaniały powrót Treka po tylu latach Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 I kolejny odcinek 10/10, czego tam nie było. Powrót do własnego wszechświata przy dźwiękach tej opery i wcześniejsza scena rozpierdolenia statku bazy Terran zasilanego grzybnią Cytuj Odnośnik do komentarza
SeD 12 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dobry odcinek, z Spoiler Philippa, że ją zgarnie było do przewidzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ciekawi mnie jak to dalej pójdzie.uśmiercili tak naprawdę najlepszą postać, ale jest nadzieja, że jego druga wersja gdzieś tam jest w naszym świecie. Do tego decyzja o uratowaniu Philippy trochę dziwna. Jakby nie patrzeć, to taka sama postać co Lorca, zabija i torturuje dla przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Ciągle zbieram szczękę z podłogi, po obejrzeniu wszystkich epizodów. Ze Star Trekiem miałem mało do czynienia, nie licząc filmów JJa i dyskusji Sheldona z Leonardem. Pamiętam też, że czasami za dzieciaka oglądałem serial, to chyba był New Generation, bo grał tam profesor z X-Menow. Ale chcę więcej i chociaż częściowo nadrobić wiedzę o uniwersum. Co oglądać a czego unikać? Edytowane 4 Lutego 2018 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Kolejność seriali: The Next Generation, Deep Space 9, TOS, Voyager, Enterprise. Spokojnie wystarczy na najbliższy rok oglądania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Patrzę teraz i Next Generation jest na Netflix. No i od tego chyba zacznę. Dzięki, chociaz pewnie za chwilę ktoś się pojawi i napisze, że Star Trek X to gunwno obesrane tylko Star Trek Y i Z xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi