Masorz 13 184 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Podaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 5 godzin temu, Orzeszek napisał: jezu te cgi XD To nie jest wysoko budżetowy film, ja bym się nie czepiał bo wygląda lepiej niż 10 lat temu w innych serialach sci-fi a premiera dopiero w przyszłym roku (może poprawią ) Swoją drogą wolałbym dokończenie ST Enterprise od kolejnych odcinków Discovery Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 No skończył się przecież założeniem Zjednoczonej Federacji Planet , ale rozumiem o co Ci chodzi. I jeszcze to info, że Shran miał być załogantem Enterprise w piątym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 https://screenrant.com/patrick-stewart-picard-new-star-trek-show-cbs/ News dekady! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dr skrzynia 35 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Aż ciężko w to uwierzyć. Mam nadzieję, że Kurtzmann będzie miał jak najmniej wpływu na serial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Pewnie zrobią z tego kolejną tubę propagandową skrajnie regresywnego lewactwa i poważny story telling zejdzie znowu na dalszy plan. Chcę scenarzystów z autentyczną pasją do klasycznego sci fi a nie politycznych aktywistów po gender studies. TNG to świętość najwyższego kalibru... Nie wiem czy wrócę do STD po 1 sezonie. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Sebas Cytuj Odnośnik do komentarza
dr skrzynia 35 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 A co dokładnie było takiego lewackiego w tym serialu?? To że było więcej silnych kobiet? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 No chociażby co się wiąże z akcją pod sam koniec finału, gdy wiadomo kto został wiadomo kim. Gejowskich pocałunków też wcześniej nie było w Treku. Pierwszy sezon oceniam na 9/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
dr skrzynia 35 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Tak daleko nie doszedłem w tym szrotowym serialu. Niemniej Star Trek zawsze był pro lewacki. To taki jego znak firmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Gejowskie pocałunki to akurat żaden akrywizm na zachodzie w dzisiejszych czasach. Wszystkie wydarzenia nagieto wyraźnie inspirując się nastrojami politycznymi w krajach zachodu, głównie USA. Klingoni to wyborcy Trumpa-ksenofobiczne społeczeństwo w którym nagle w tej iteracji pojawił się rasizm i silnie zaznaczony patriarchat (wcześniej kobiety miały podobne usposobienie do mężczyzn). Jak rozwiązano tą kwestię pod koniec serialu - wiadomo. Ash Tyler to właściwie czysta inspiracja osobami trans. Masa różnych innych prostackich nawiązań ktorych nie chce mi się wypisywać, a które nie stanowią żadnej wartości dodanej. Zero kreatywnego zacięcia do budowania sytuacji pobudzających wyobraźnię. Fatalnie nakreslone postaci. Teraz wszystko musi być radykalna tubą propagandową. Tworzenie oparte o subtelne przesłania i kreatywność jest martwe. Gardzę. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Sebas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dr skrzynia 35 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Można stworzyć dobry, wartościowy serial z LBGT i wątkami przypominającymi obecne polityczne i kulturalne wydarzenia, ale do tego potrzeba dobrych scenarzystów. Ten serial ich nie posiada :P. I to tutaj tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Nie posiada dobrej fabuły? Konkrety poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
dr skrzynia 35 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Może inaczej. Postacie i dialogi są dwie półki niżej od takiego TNG. O fabule nie będę się wypowiadał, gdyż nie widziałem całego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Typy, czy ja wam muszę przypominać, że pan Stewart da radę pociągnąć ten serial swoim warsztatem aktorskim zupełnie sam? A co do naszej wczorajszej dyskusji @Masorz to chodzi o odcinek 11 sezonu 6, gdzie Pickard trafia do niewoli i jest poddany torturom. Wg mnie jeden z najlepszych odcinków pokazujących talent Stewata. "There... are... four... lights!" A co z nowym serialem? Na pewno nie będzie takich akcji jak Ishara Yar w niebieskim uniformie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Mam nadzieję że nie tylko Stewart wróci ze starej załogi, fajnie było by też zobaczyć kogoś z załogi Voyagera i DS9. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Cytat Od dłuższego czasu wiedzieliśmy, że Spock, czyli kultowa postać dla serii Star Trek, pojawi się w 2. sezonie serialu Star Trek: Discovery. Do dziś nie wiedzieliśmy, który aktor podejmie się trudnego zadania wcielenia się w niezwykle ikoniczną postać. Ogłoszono właśnie, że jest nim Ethan Peck. Wcześniej występował w takich filmach jak Uczeń czarnoksiężnika, Nie ma się czego bać i w serialu Zakochana złośnica. Twórcy serialu zapowiadali, że dostaniemy nieco innego Spocka, który będzie na innym etapie swojego życia niż w serialu Star Trek: Oryginalna Seria. Po raz pierwszy w tego bohatera wcielił się legendarny Leonard Nimoy, zaś w filmach angaż do tej roli przypadł Zachary Quinto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Sci fi komponent był na tyle głupi i dziwaczny w STD, że aż nabiera to sensu jeżeli skopiowali wszystko w pakiecie z jakiejś dziwnej Indie gierki Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Jest trailer 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Po pierwszym sezonie nie jaram się za mocno, ale chociaż spróbuję obejrzeć pierwsze odcinki. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Będzie też na Netflixie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 20 minut temu, marbel007 napisał: Będzie też na Netflixie? Na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 I poster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi