Masorz 13 184 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Czy ja wiem. To mogła być jakaś uproszczona wersja, która i tak się po czasie psuła, co widzieliśmy w tym pomieszczeniu z ich dużą ilością. Plus mógł się nikomu nie pochwalić, albo potem technologia wpadła w łapy Sekcji 31 i została utajniona i voila Zresztą motyw z androidami był już w klasycznym Treku też w odcinku z Muddem, chyba w drugim sezonie jak dobrze pamiętam. O, proszę: https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Mudd_androids Trza będzie chyba odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Wracając do Discovery... drugi odcinek najbardziej trekowy z obu sezonów jak na razie. Przypomniały mi się klasyki z NG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Całkiem nieźle się zapowiada drugi sezon, choć o pierwszym też tak pisałem. Szkoda, że ten serial ma tak dużo denerwujących postaci Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Ehh, nie wiem co myśleć o tym odcinku. No i widać że to odcinek przy którym brakło budżetu na efekty, CGI statków wyglądało jak zrobione z 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 No dobra, durnota tego serialu wraca. Trzeba czekać na wersję z Pickardem bo z Discovery to nic nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 https://www.sciencemag.org/news/2019/01/star-trek-replicator-creates-entire-objects-minutes No to czekamy na wynalezienie napędu warp i odwiedziny przez Vulcan Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Obejrzałem pierwszy odcinek II-go sezonu Discovery i nie sądziłem, że może być tak zły. Mam wrażenie, że głupotę starają się zakamuflować efektami specjalnymi. Cieszę się, że jeszcze przede mną półtorej sezonu Następnego Pokolenia na Netflixie do odświeżenia, do Discovery naprawdę ciężko mi wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 3 godziny temu, Andreal napisał: Obejrzałem pierwszy odcinek II-go sezonu Discovery i nie sądziłem, że może być tak zły. Mam wrażenie, że głupotę starają się zakamuflować efektami specjalnymi. Cieszę się, że jeszcze przede mną półtorej sezonu Następnego Pokolenia na Netflixie do odświeżenia, do Discovery naprawdę ciężko mi wrócić. Z tymi efektami specjalnymi to też tak nie będzie, bo podobno pozbyli się większości budżetu we wczesnym stadium produkcji, przez co dalsza część sezonu miała wyjść oszczędna. I jeśli ogólnie wierzyć plotkom, to raczej nie powinniśmy się spodziewać szału, nawet od strony samej treści. Dobrze, że jest DS9. To co dobre można oglądać nawet po kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 4 godziny temu, Andreal napisał: Obejrzałem pierwszy odcinek II-go sezonu Discovery i nie sądziłem, że może być tak zły. Mam wrażenie, że głupotę starają się zakamuflować efektami specjalnymi. Cieszę się, że jeszcze przede mną półtorej sezonu Następnego Pokolenia na Netflixie do odświeżenia, do Discovery naprawdę ciężko mi wrócić. A napiszesz jakieś konkrety? Ps. "Półtora". Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 1 minutę temu, Masorz napisał: A napiszesz jakieś konkrety? Początek, w którym nowy kapitan z ekipą wpada na statek, paskudnie sztuczna, widz pewnie miał go odebrać jako samca alfa, czułem odwrotny efekt. Przez cały odcinek miałem też wrażenie zbyt szybkiej akcji i wyrwanych z kontekstu scen. Cholernie irytująca Tilly, nie daję rady jej oglądać. Misja ratunkowa, dla której kapitan osobiście opuszcza statek, chociaż nie było takiej potrzeby I kilka innych głupot. Na "kwiatki" w starszych filmach czy seriach ST jestem w stanie przymknąć oko, w Discovery twórcy starają się w jakiś sposób niepotrzebnie urealnić akcję (kombinezony kosmiczne itp) jednocześnie serwując dla widza absurd, albo w jedną, albo w drugą, nie da się pogodzić tych dwóch światów. 1 minutę temu, Masorz napisał: Ps. "Półtora". Aż do słownika zajrzałem, masz rację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Pike zayebisty kapitan, pewien siebie, ale i trochę śmieszek. Na pewno bardzo inny od Lorci czy Kirka. Opuszczanie statku przez kapitana odbywa się w Treku regularnie od 50 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Picard woli Rikera na pierwszą linię strzału wysyłać. Jeżeli już idzie sam, zawsze jest jakieś mniejsze bądź większe uzasadnienie, w Discovery tego zabrakło: misja samobójcza? Ekipo, lecimy! Edytowane 7 Lutego 2019 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Picard rzadziej, to fakt. Natomiast Kirk się pchał prawie zawsze a Discovery rozgrywa się w tych samych czasach Widocznie Gwiezdna Flota zmądrzała trochę później. Zresztą Janeway też nie stroniła od wypadów w teren. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Szukać głębszej logiki w sci fi Nie znam się ale jeżeli chodzi o kapitanów to wszystkie star treki które widziałem tak wyglądały. Niebezpieczna misja sruuuu kapitan pierwszy na linii. Misja bez powrotu sruuu kapitan się zgłasza. Ktoś chce wziąć zakładnika Kapitan pierwszy aby ochronić swoich kompanów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 To niestety mało widziałeś tych Star Treków Blant Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 25 minut temu, Figuś napisał: To niestety mało widziałeś tych Star Treków Blant napisałem nie znam się. Widziałem filmy kinowe z kirkiem, te nowe, ze 2 sezony next generation i kilka odcinków jakiś innych treków Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Teraz, blantman napisał: napisałem nie znam się. Widziałem filmy kinowe z kirkiem, te nowe, ze 2 sezony next generation i kilka odcinków jakiś innych treków No to nie ma co dyskutować, ku.rwa przypomniał mi się maraton z zeszłego roku, wszystkie sezony TNG DS9 VOY ENT i wszystkie kinówki, TOS już nie dałem rady Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Nowy odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 5 godzin temu, Figuś napisał: Nowy odcinek Tak dobrze czy źle?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 8 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Chwilami czuć starego dobrego ST ale przeważa pizza Reda, jak obejrzycie to załapiecie Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Po każdym odcinku ciągle zastanawiam się po co ja to dalej oglądam Edytowane 12 Lutego 2019 przez Moldar Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 To może się już nie męcz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Wierzę, że będzie lepiej cały czas, ale póki bo jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Ej, ostatni odcinek bdb. Znów zapach starych treków no i zayebistość Doug'a Jonesa w roli Saru (siostrę przemilczę). Kapitan trochę na doczepkę w tym sezonie. Pike świetny ale wygląda miejscami jakby był przyzwoitką na statku. Nadrabia na szczęście rozkazami jak trzeba. W trzecim sezonie chcę Saru w fotelu kapitana. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 3 sezon potwierdzony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi