Andreal 2 123 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Wskoczyłem w Lower Decks i przyznam, że naprawdę fajnie się to ogląda, sporo nawiązań do serii, humoru, a do tego czuje się ducha ST. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Drugi sezon na razie mam wrażenie trochę słabszy, ale nie żeby zaraz zły. Może się jeszcze rozkręci. No i nawet w tych krótkich odcinkach naprawdę jest więcej prawdziwego "Treka" niż w którymkolwiek nowym potworku Kurtzmana. Gdyby wyciąć komedię, a zamiast komedii/parodii zrobić sztuczną dramę, to treść/przesłanie odcinków jest dokładnie tym, co mieliśmy w klasycznych trekach. 1 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 3 września 2021 Opublikowano 3 września 2021 Nie wiem, co by musiało się stać, żebym wykazał choćby minimalne zainteresowanie Picardem... Jedyne co jako tako może nadać serialowi uroku, to John de Lancie, ale to bardziej ze względu na jego charyzmę, niż cokolwiek wynikającego ze scenariusza. Opening Prodigy, jakby co: Zaś Lower Decks prosty i zabawny. Mnóstwo nawiązań i żartów, które tylko Trekkies zrozumieją. I nie owijają w bawełnę - z salamander Threshold nawet się już zdążyli ponabijać. A jeszcze propos Johna de Lancie, jak ktoś nie miał okazji zagrać, lub przynajmniej obejrzeć Star Trek Borg, to zachęcam. Nie była to dobra produkcja, mocno naciągana, ale właśnie Q był jak zwykle fenomenalny i dużo zabawnych scen z jego udziałem. Scena z 13 minuty do dziś mnie rozbraja. 1 Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Wszystkie zwiastuny cudowne. Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Moim zdaniem zaden nowy twor po Voyagerze w ogole nie trzyma klimatu Star Treka. Jako oddanemu fanowi - lamie mi to serce Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Picard nadal zero zainteresowania. I po cholerę pchają tam tych bohaterów pierwszego sezonu nie mam pojęcia. Przecież oni w ogóle nie mieli żadnej charyzmy. No nikt. Nawet Seven zepsuli moim zdaniem. Z innej beczki, z okazji 55-lecia ST na GOG.com pojawiło się dużo świetnych klasyków trekowych - https://www.gog.com/partner/startrek Tyle dobrych wspomnień z tymi grami... Elite Force 1 i 2 na pewno kupię. Resztę z czasem pewnie też. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Elite Force 1 i 2 wyszły naprawdę dobrze, jeszcze był Star Trek: Klingon Honor Guard zdaje się na silniku Unreal, grałem ale niewiele już z tego pamiętam... Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Heh kurwie z paramount mi zabierają Voyagera i Enterprise pierwszego października z Netflixa Do tego jeszcze TOS spada z rowerka Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 25 września 2021 Autor Opublikowano 25 września 2021 o nieeee dobrze że TNG chociaż zostaje Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Ech, Voyagera nie zdążę nadrobić... 1 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Najważniejsze, że DS9 zostaje. Ale to ze wszystkich regionów znika, biorąc pod uwagę, że Paramount+ nie jest dostępny u nas? Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 (edytowane) 6 hours ago, Andreal said: Ech, Voyagera nie zdążę nadrobić... Ja na drugim sezonie Pewnie było, ale polecam animacje star Trek na Amazonie. Dla mnie sztosiwo. Edytowane 26 września 2021 przez Sedrak Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 16 godzin temu, Figuś napisał: Heh kurwie z paramount mi zabierają Voyagera i Enterprise pierwszego października z Netflixa Do tego jeszcze TOS spada z rowerka Ja mam wszystkie starsze Treki na External Hdd Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 6 godzin temu, Suavek napisał: Ale to ze wszystkich regionów znika, biorąc pod uwagę, że Paramount+ nie jest dostępny u nas? Tak, netflix miał prawa do dystrybucji właśnie poza stanami. https://www.whats-on-netflix.com/news/multiple-star-trek-tv-shows-scheduled-to-leave-netflix-in-october-2021/ Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Piszą o głównych serialach, a co z TAS? Nie wymienili go ani w tych, co usuwają, ani w tych, co zostają. To w sumie jedyny ST, którego nie obejrzałem do dziś. TOS mnie zmęczył mocno, a TAS był wcale nie lepszy, tyle co zacząłem oglądać. Ale jeśli by mieli usunąć, to może trzeba przeboleć i obejrzeć, choćby jednym okiem. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 takie coś mi YT zaproponowało Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 7 października 2021 Opublikowano 7 października 2021 Jak coś, to poza US Star Treki dalej są na Netflixie. Możecie oglądać spokojnie najlepszego DS9. https://www.whats-on-netflix.com/news/netflix-internationally-clings-on-to-classic-star-trek-as-they-leave-netflix-us/ 1 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Najnowszy odcinek Lower Decks świetny. I ciekawy, i zabawny, i nawiązań mnóstwo, włącznie ze stylem muzycznym. Naprawdę, kto jeszcze nie sprawdził LD, ten niech nadrobi. To najlepszy Trek od lat. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Nie wiem, co zapowiada się bardziej chujowo. STD S4 czy STP S2. No dobra, w STP będzie John de Lancie, więc chociaż jeden pozytyw. Natomiast w tym DSC kompletnie nic już do mnie nie przemawia. Więcej Lower Decks proszę... 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 11 października 2021 Opublikowano 11 października 2021 16 hours ago, Suavek said: Nie wiem, co zapowiada się bardziej chujowo. STD S4 czy STP S2. No dobra, w STP będzie John de Lancie, więc chociaż jeden pozytyw. Natomiast w tym DSC kompletnie nic już do mnie nie przemawia. Więcej Lower Decks proszę... Tak samo. STP w połowie pierwszego sezonu odpadłem. STD na początku trzeciego, a LD łyknąłem w kilka dni całe i jest genialne. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Lower Decks drugi sezon naprawdę daje radę. Odcinek ze złym AI mnie rozjebał autentycznie. No i genialny Jeffrey Combs podkładał mu głos <3 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 16 października 2021 Opublikowano 16 października 2021 Finał sezonu również mocny, nawet jeśli trochę w pośpiechu. Widać, że serial się rozkręca. Odpaliłem sobie dla odświeżenia S1E01 i da się odczuć różnicę w tonie. Pierwszy ep zbyt usilnie próbował być śmieszny przez głupawe zachowanie bohaterów i w sumie dobrze, że trochę z tym stonowali na rzecz żartów, które mają jako taki sens. IMO na ten moment najlepszy Trek od czasów DS9. Oby tak dalej i żeby nie wpadli na pomysł żadnego anulowania przypadkiem... Cytuj
funditto 657 Opublikowano 16 października 2021 Opublikowano 16 października 2021 Póki co kończę pierwszy sezon i jak dla mnie to najlepszy serial w tym uniwersum od… zawsze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi