Skocz do zawartości

Star Trek

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 673
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gdyby nie ta Rafi, to już zupełnie byłoby dobrze.

Ja nie wiem, co ona tam robi. Kompletnie zbędna i antypatyczna postać oraz kiepska aktorka. Oby te ploty o spinoffie jej i Worfa okazały się nieprawdziwe, bo to kompletnie nie jest materiał na serial. Sam Worf/Dorn też jakoś zbyt "miękko" przyznam się prezentuje, względem tego co pamiętamy z TNG i DS9. Schudł aktor mocno.

Ogólnie, to jak na razie serial jest mocno zamknięty w raptem kilku lokacjach. Właściwie wszystko rozgrywa się na dwóch okrętach i na jakimś tanim secie mającym udawać slumsy. Budżet chyba poszedł w efekty specjalne i sceny w kosmosie. Ale to akurat dobrze. Lepsze konkrety, niż strata kasy na pierdoły.

Opublikowano

Niezupełnie na temat, ale wrzucam, na wypadek, gdyby ktoś był równie pojebany, jak ja... ;)

https://www.dystryktzero.pl/figurka-star-trek-bishoujo-1-7-vulcan-science-officer.html

Podobno mają być łącznie trzy figurki. Mam nadzieję, że kolejnej nie zrobią krótkowłosej Trillki

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Mignęły mi jakieś ploty, że ten SFA ma być spinoffem DSC, bo chyba Tilly miała uczyć w Akademii, czy co tam. Nie wiem, nie oglądałem S4 i nie mam zamiaru.

Jeśli to prawda, to nieszczególnie jestem zainteresowany.

Opublikowano

Coś mi nie do końca pasowało w ostatnim odcinku Picarda. Jakby chęć wyjaśnienia/stworzenia dramy wzięła górę nad logiką, przez co znów mieliśmy mnóstwo charakterystycznych dla Picarda głupot, zarówno w scenariuszu, jak i reżyserii.

Wątek ze Zmiennymi też trochę gryzie się z tym, co widzieliśmy w końcówce DS9, chyba, że czegoś nie zrozumiałem.

Ogólnie też zabawne, że tak, jak w Treku zdarzały się tzw. bottle episode, tak tutaj niemal cały sezon tak wygląda. Praktycznie wszystko rozgrywa się na Titanie. Cały budżet chyba poszedł na aktorów, bo momentami nawet efekty specjalne w kosmosie nie wyglądają za dobrze.

Niewiele odcinków już zostało, więc pewne obawy się rodzą, mimo wszystko. Bo choć ogląda się sezon zaskakująco dobrze, to mam nadal wątpliwości, czy zaraz czegoś nie spartolą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Się dzieje, że łohoho... Fanservice pierwsza klasa.

Niesamowite, że nawet jak S3 robi się naciągany, to i tak wypada zaskakująco dobrze. Serio jestem ciekaw finału.

Odsunąć Kurtzmana od sterów, przekazać temat dobrej ekipie i serio coś z tego współczesnego Treka może jeszcze być.

Opublikowano

No ok, ale pewne nieścisłości są.

Zapomnieli o drugim sezonie i

Pokaż ukrytą zawartość

a no i kekłem z tego

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, jak pierwszy, czy drugi sezon Picarda.

Nie ma...

Pokaż ukrytą zawartość

Ogólnie nie sądziłem, że to powiem, ale choć można przewidzieć, jak to się wszystko skończy, to nie mogę się doczekać finału sezonu.

Opublikowano
  W dniu 14.04.2023 o 17:58, Figuś napisał(a):

No ok, ale pewne nieścisłości są.

Zapomnieli o drugim sezonie i

Pokaż ukrytą zawartość

a no i kekłem z tego

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Wiem o tym z Borg i też mi żeby zgrzytały, jednocześnie nie pokazali jej twarzy XD.

To tyle, reszta sztos.

Opublikowano
  W dniu 15.04.2023 o 09:56, Masorz napisał(a):

Wiem o tym z Borg i też mi żeby zgrzytały, jednocześnie nie pokazali jej twarzy XD.

To tyle, reszta sztos.

Rozwiń  
  Pokaż ukrytą zawartość

Co do sezonu to o takiego ST nic nie robiłem:fsg: Fanservice w czystej postaci. Gdy już miałem narzekać na wątek Raffi [narkotyki, dzieciak] wchodzi ON cały na

Pokaż ukrytą zawartość

i robi balet backstabów niczym Cornel w Battlefield Friends.

Pokaż ukrytą zawartość

7 I 8 odrobinę słabsze przez standoff i talkjutsu o tym, że kisiel też człowiek ale końcówka 8 odcinka wynagradza dłużyzny.

Finał raczej nie zaskoczy.

Pokaż ukrytą zawartość

Niemniej czekam na finał bo Jack nadaje się na ciekawego kapitana [może spinoff jakiś] no i nabrałem ochoty na rewatch STNG.

• Dzięki 1
Opublikowano

Finał sezonu po wyłączeniu mózgu - :drakeyeah: :banderas: :fsg: :obama:

Finał sezonu na trzeźwo - :drakenope::notbad: :gayos: :reggie: :whyyy:

I właściwie cały sezon można tak podsumować.

Jest/było nieporównywalnie lepiej od poprzednich sezonów, czy innych potworków typu Discovery. Aczkolwiek gdyby trochę to przemyśleć, no to było sporo głupot, naciągnięć, bądź niekonsekwencji.

Nie chce mi się teraz analizować tego przesadnie, ale ogólnie mimo wszystko śmiem twierdzić, że fanservice był zacny, a ogólny "hołd" oryginałowi został oddany z godnością. Prawdziwy, satysfakcjonujący sendoff. Nie to, co odwalili w Star Warsach. A i kilka pomniejszych ukłonów się udało też wcisnąć. Ogólnie dużo plusów, ale jak już wspomniałem, były i babole, niektóre znaczne.

Nie wiem, czy i jak to będzie wyglądało dalej.

Pokaż ukrytą zawartość

PS.

Pokaż ukrytą zawartość