Skocz do zawartości

Star Trek

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piąty sezon Lower Decks wyjdzie pod koniec roku, ale niestety będzie to ostatni sezon... :(

Strange New Worlds zatwierdzono 4 sezon. Trzeci dopiero w 2025.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 673
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ech, Discovery oczywiście musiał zdemaskować Breenów... :/ Nawet bez oglądania lipa, bo oczywiście fotki już są na wiki i innych mediach.

Wrzucam w spoiler, jak ktoś chce sobie zepsuć humor:

Spoiler

Zacząłem oglądać za to Prodigy i prawdę mówiąc nie jest to wcale złe. Trochę infantylne, owszem, ale nawet wciąga, plus czuć ducha Treka, jak i masę nawiązań do innych serii. Będę stopniowo oglądał całość.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dużo Star Treków znika ze SkyShowtime za kilka dni, w tym Star Trek Prodigy.

Kończę oglądać, ale już teraz jestem skłonny śmiało polecić. Seria może i dziecinna, ale zarazem to jeden z najbardziej "trekowych" seriali ostatnich lat, zaraz po SNW i LD.

Myślę, że fani będą zadowoleni. Dużo nawiązań, niezłe pomysły, niczego sobie oprawa wizualna. Ja jestem pozytywnie zaskoczony.

Opublikowano

Skończyłem Prodigy. O dziwo bardzo dobry Star Trek. Serio.

Jutro chyba znika ze SkyShowtime. Nie wiem, czy S1 i nadchodzący S2 będą dostępne na naszym Netflixie. Mam nadzieję, bo drugi sezon zapowiada się ciekawie. Premiera 1 lipca.

To serial, który faktycznie można puścić młodszemu widzowi, ale fani oryginalnych Treków również powinni być usatysfakcjonowani. Jest w scenariuszu kilka głupot, ale jak się przymknie na to oko, to mamy naprawdę "prawdziwego" Star Treka z mnóstwem nawiązań do klasyków.

Polecam się zainteresować, jeśli ktoś jeszcze nie widział. Pozytywne zaskoczenie.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem, że STO nikogo, ale takie akcje twórców lubię. Nie tylko udało im się zdobyć prawa do okrętów ze starych gier ST (Armada, Dominion Wars, Invasion), to jeszcze zrobili trailer w stylu przerywników filmowych z tych właśnie gier. Fajnie, że są tam jeszcze jacyś prawdziwy fani.

Prawie już w to nie gram, ale i tak biorę. Fajne stateczki.

Opublikowano

I jeszcze Prodigy S2 na SkyShowtime od 17 sierpnia.

Raz jeszcze polecam. Miłe zaskoczenie. S2 chętnie obejrzę.

A póki co nadrabiam The Orville. Również idealny serial dla kogoś, kto tęskni za prawdziwym Star Trekiem.

• Lubię! 1
Opublikowano

,,Protogwiazda" jako serial animowany, i to z Uniwersum Star Trek, zaskoczył mnie w bardzo pozytywny sposób. Jestem na epizodzie 9 pierwszego sezonu - serię ogląda się miękko, przyjemnie. Grafika ma specyficzny styl - animacja komputerowa, renderowana, ale mająca niesamowitą płynność i jakość. I fabuła: jakby osobna historia/wątki nawiązujące do wszystkiego co z Federacją i Star Trekiem ogólnie jest związane. No i ta młoda ekipa, która uczy się reagować na zagrożenia z całej Galaktyki/Wszechświata. Taką eksplorację Uniwersum to ja w Star Treku rozumiem. Bang! 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Drugi sezon Prodigy jest już dostępny na SkyShowtime.

Tymczasem kończę właśnie ostatni sezon The Orville i jestem pod ogromnym wrażeniem. Im dalej tym lepiej, a komedia idzie na dalszy plan, zaś serial coraz bardziej przypomina klasycznego Treka. Mam nadzieję, że czwarty sezon jednak powstanie, bo to jest coś, czego już raczej nie uświadczymy w jakiejkolwiek innej współczesnej trekowej produkcji. Najbliżej bym porównał do Strange New Worlds, włącznie z głupkowatą komedią.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Beam. Me up. Scotty.

Wolkanka jednak najfaniejsza.

A tak w temat, oglądam powoli Prodigy S2 i trochę bardziej infantylny/nielogiczny mi się wydaje. O ile w S1 wszystko było o tyle uzasadnione, że po prostu załoga to byli dzieciaki, tak tutaj cała Gwiezdna Flota włącznie z Janeway zdają się niekompetentni. Oczywiście do całości podchodzę z przymrużeniem oka. Nawet mnie rozbawiło porównanie załogi do Cerritos.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokończyłem drugi sezon Prodigy. Początek trochę nierówny, jak pisałem wyżej, ale im dalej, tym lepiej. Bardzo dużo nawiązań do innych serii oraz gościnnych występów, w tym jeden dość spory, ale nie będę spoilerował. Dzieje się dużo, lokacje i pomysły na odcinki są ciekawe i oryginalne, a bohaterów można polubić. W kilku miejscach lekki cringe, bo to jednak dzieciaki, no ale wiadomo, przesłanie, dojrzewanie i te sprawy. Ogólnie naprawdę porządny Trek, jak najbardziej wart obejrzenia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
11 godzin temu, Suavek napisał(a):

Lower Decks S5 startuje już 24 października, ale pewnie trzeba będzie piracić, bo na Amazon nadal niedostępne.

Zauważyłem, że ostatnio S3 i S4 są niedostępne. S4 był na Prime u nas? Bo nie pamiętam czy widziałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Square napisał(a):

Zauważyłem, że ostatnio S3 i S4 są niedostępne. S4 był na Prime u nas? Bo nie pamiętam czy widziałem.

Z tego co wiem, to S4 nigdy u nas nie było. Pamiętam, że musiałem zaglądać do zatoki. S3 jeszcze był na Amazon, ale został w pewnym momencie usunięty. Nie wiem, co za tym stoi. Wygląda na to, że S5 również nie da się obejrzeć, bo już teraz pokazuje, że niedostępne w naszym regionie.

No cóż... :pirate:

• Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

,,Prodigy", dość solidny serial, w pewnych jak dla mnie akcentach z Uniwersum Star Trek wręcz rewelacyjny (To jak zaprezentowano Borgów i ich ,,sześcian"! Petarda!). Kończę na dniach sezon 1. Fabuła ewoluuje w dobrym kierunku, i to jeszcze z młodzieżą w roli głównej, a ta jak wiemy rzucona lekko na głęboką wodę musi jakoś w tym bagnie nacisku ze strony Federacji i jej wrogów sobie poradzić. Grafika jest tu cholernie barwna, urozmaicona i bardzo płynna; powiedzmy że jak na typ animacji renderowanej 3D jest ona jedną z najoryginalniejszych z ostatnich lat! 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...