Andreal 2 123 Opublikowano 19 stycznia 2020 Opublikowano 19 stycznia 2020 Dopiero zorientowałem się, że Picard będzie na Prime Video, które dzisiaj zasubskrybowałem m.in.dla Expanse Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Właśnie jak wygląda subskrybcja Prime w Polsce? Gdzieś widziałem, że jest trial na 3 czy nawet 6 miesięcy. Da się to w ogóle u nas kupić? Materiały są w PL - napisy/lektor? Intetesuje mnie też Grand Tour. Cytuj
Moldar 2 275 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Po polsku jest już większość filmów ale różnie tłumaczone, najwięcej z napisami, z lektorem mniej. Przez pół roku placisz jakoś 12 zł miesięcznie. 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Jest dokładnie jak Moldar napisał, do tego trial to 7 dni, później 2,99 EUR miesięcznie przez pół roku. Odtwarzać jednocześnie można na trzech urządzeniach, ten sam materiał jednocześnie na dwóch. Z lokalizacjami nie jest źle, ale biblioteka produkcji w Polsce biedniejsza niż na Netflixie. 1 Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Już jest na Prime Pierwszy odcinek takie 7= /10, kolejny za tydzień dopiero Cytuj
Kymel 790 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Jak dla mnie 8+/10. Na ten moment podoba mi się wszystko Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 to teraz uwaga pytanie które musiało paść. Czy da się oglądać jak ktoś nigdy nie oglądał za dużo tng (poza pojedynczymi odcinakmi na początku lat 90'tych na tvp xD ) ani innych seriali star trek (poza nowym)? Recenzje zachęcają ale jak to tylko dla hard fanów to podziękuję Od razu zaznaczę że discovery dobrze mi się oglądało na netflix ale cofać się do starych seriali nie zamierzam. Próbowałem tng na netflix ze 2 lata temu ale znudziłem się po kilku odcinkach. Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Książki expanse też od środka czytałeś? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Myślę, że spokojnie można zabrać się za Picarda na świeżo, podejrzewam, że smaczki przejdą obok nosa, ale jeżeli serial został dobrze skonstruowany, nie spowoduje mętliku. Wiedzę zawsze można nabyć w pigułce w internetach. Piszę jako osoba jeszcze nie oglądająca pierwszego ep. El Capitano. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 5 godzin temu, Sebas napisał: Książki expanse też od środka czytałeś? Oj jaka głupia zaczepka i po co? Pytam z ciekawości i chętnie przyjmę odpowiedź od kogoś kto oglądał czy to kontynuacja bardzo konkretna czy nowa historia z tymi samymi bohaterami ze smaczkami dla fanów. Przeczytałem już w internecie że serial można oglądać bez większej znajomości serialu. Wiadomo wiem kto jest kim bo kilkanaście odcinków się obejrzało;) podobno dla fanów oryginału to hit or miss. Jedni zachwyceni drudzy zawiedzeni. Cytuj
Farmer 3 282 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 No jak ktoś liczył na piu-piu, statki, wybuchy, skrypty, Michael Bay i w ogóle Discovery to rzeczywiście może czuć się zawiedziony. Zarówno twórcy jak sam Stewart mówili często, że serial ma zupełnie inny wydźwięk niż inne seriale z uniwersum. To bardziej sentymentalna podróż kapitana przez jego "ostatnią przygodę". Mniej akcji, więcej emocji. Ja jeszcze przed seansem ale z panem Picardem będę zawsze świetnie się bawił więc... Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 6 godzin temu, blantman napisał: to teraz uwaga pytanie które musiało paść. Czy da się oglądać jak ktoś nigdy nie oglądał za dużo tng (poza pojedynczymi odcinakmi na początku lat 90'tych na tvp xD ) ani innych seriali star trek (poza nowym)? Recenzje zachęcają ale jak to tylko dla hard fanów to podziękuję Od razu zaznaczę że discovery dobrze mi się oglądało na netflix ale cofać się do starych seriali nie zamierzam. Próbowałem tng na netflix ze 2 lata temu ale znudziłem się po kilku odcinkach. https://screenrant.com/star-trek-picard-movies-episodes-watch-recap/ W artykule masz listę odcinków serialu i filmów, które trzeba koniecznie zobaczyć/odświeżyć przed ST:Picard. Tylko 8 pozycji, więc dasz radę. Ja się w pełni zgadzam z tą listą, chociaż od siebie bym co nieco jeszcze dołożył. 2 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 14 minut temu, Masorz napisał: https://screenrant.com/star-trek-picard-movies-episodes-watch-recap/ W artykule masz listę odcinków serialu i filmów, które trzeba koniecznie zobaczyć/odświeżyć przed ST:Picard. Tylko 8 pozycji, więc dasz radę. Ja się w pełni zgadzam z tą listą, chociaż od siebie bym co nieco jeszcze dołożył. No i to jest dobra odpowiedź Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 Filmów niestety nie ma na żadnym serwisie streamingowym Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 3 minuty temu, Figuś napisał: Filmów niestety nie ma na żadnym serwisie streamingowym Filmy widziałem jak były na serwisach nemesis i first contact Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 3 minuty temu, blantman napisał: Filmy widziałem jak były na serwisach nemesis i first contact Na Netflixie tylko seriale, na prime jest Picard i film od JJA z 2009 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) Filmy ST na Netflixie były, nie tylko od JJ. Edytowane 25 stycznia 2020 przez Andreal Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Były - słowo klucz Dwa lata temu jak robiłem rewatch wszystkich star treków już ich nie było i musiałem ściągać 120gb paczuszkę z dobrego sklepu z filmami Na YT za grosze można chyba wypożyczyć filmy Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 16 godzin temu, Masorz napisał: https://screenrant.com/star-trek-picard-movies-episodes-watch-recap/ W artykule masz listę odcinków serialu i filmów, które trzeba koniecznie zobaczyć/odświeżyć przed ST:Picard. Tylko 8 pozycji, więc dasz radę. Ja się w pełni zgadzam z tą listą, chociaż od siebie bym co nieco jeszcze dołożył. Dzięki, tego mi było potrzeba. Szczęśliwie jestem po całym TLG, filmy kiedyś oglądałem, brat ma na DVD, więc zawsze będzie można wrócić w razie potrzeby. Cytuj
Farmer 3 282 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 16 godzin temu, Masorz napisał: https://screenrant.com/star-trek-picard-movies-episodes-watch-recap/ W artykule masz listę odcinków serialu i filmów, które trzeba koniecznie zobaczyć/odświeżyć przed ST:Picard. Tylko 8 pozycji, więc dasz radę. Ja się w pełni zgadzam z tą listą, chociaż od siebie bym co nieco jeszcze dołożył. Ja na pewno dodałbym 10-11 odcinek 6 sezonu. Ta lista screen ranta skupia się na otoczeniu Picarda, a mało na samym Picardzie. "Chain of Command", jak już kiedyś wspominałem, idealnie pokazuje jak dobrym aktorem jest Stewart i jak kompleksową postać stworzył w świecie ST więc warto dołączyć te odcinki do listy. W sumie, tak jak Paweł, dodałbym jeszcze kilka. Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) Sporo ester eggów w pierwszym odcinku, po drugim obejrzeniu dam jednak 8/10 Jedno czego bardzo bym chciał to epizod z Q, w sumie to jedna scena z początku odcinka może dawać nadzieję na taki epizodzik ewentualnie jest tylko ee Edytowane 25 stycznia 2020 przez Figuś Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 31 stycznia 2020 Opublikowano 31 stycznia 2020 Nad drugim odcinkiem spuśćmy zasłonę milczenia Spoiler kurtzman wypyerdalaj!! Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 2 lutego 2020 Opublikowano 2 lutego 2020 W dniu 31.01.2020 o 23:40, Figuś napisał: Nad drugim odcinkiem spuśćmy zasłonę milczenia Wrzućta w spoiler, bo jestem ciekaw, a Picarda na razie nie zamierzam oglądać. Jestem na etapie TNG i jakoś te nowe Star Treki kompletnie mi nie wchodzą. A próbowałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi