Moldar 2 248 Opublikowano 8 maja 2023 Opublikowano 8 maja 2023 Czegoś innego spodziewałem się po strange new worlds. Skupianie się na postaciach pobocznych imo nie wyszło, większość odcinków strasznie nudna. 1 Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 25 maja 2023 Opublikowano 25 maja 2023 No nie mogę się doczekać, ale kozak będzie. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 https://www.metacritic.com/tv/star-trek-strange-new-worlds/season-2?ref=hp Tak, wiem, że dopiero 5 recek jest, ale i tak się bardzo cieszę. Już pojutrze premiera Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Wiadomo, czy będze u nas na Showtimie od razu? Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 18 czerwca 2023 Opublikowano 18 czerwca 2023 WOW. Tak się robi Star Treka. 10/10 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 21 czerwca 2023 Opublikowano 21 czerwca 2023 Dobry początek. Naprawdę robi wrażenie ten serial. Nie przeszkadza mi fakt, że jest luźniejszy, czy momentami głupkowaty. Dobrze się to ogląda. A na Chapel wciąż nie mogę się napatrzeć. Ładna aktorka. Intryguje mnie ten odcinek z Lower Decks, tym bardziej, że podobno ma być w nim również jakaś animacja. Ale pewnie zachowają go na drugą połowę sezonu. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 Cieszę się jednak, że Discovery powstał. Bez niego nie dostalibyśmy Strange New Worlds. Serial Top Tier. Niech tylko Kurtzman trzyma się od niego i jego twórców z daleka. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 imo drugi odcinek , że tak powiem już gdzieś widziałem Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 Wiadomo, że podobny do tego o Dacie. Ale i tak bardzo dobry. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 jeszcze dodam że trochę drażni mnie większa ilość "lewakowania" jak w DSC w drugim sezonie, w pierwszym tyle tego nie było Spoiler czekam aż przyjdzie fujaro i napisze że ST z założenia jest LEWACKI!!!! Cytuj
Sebas 1 570 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 Takie lewactwo to ja rozumiem 1 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 3 lipca 2023 Opublikowano 3 lipca 2023 Aż tak źle z tym lewactwem chyba nie jest póki co? Na razie tylko subtelny motyw les w drugim odcinku był, chyba że czegoś nie dopatrzyłem. No i dopiero teraz pokojarzyłem Aprila, który w TAS był biały. Ale to już w pierwszym sezonie zmienili mu rasę. Ale to już szczegół, tym bardziej, że TAS ciężko nawet uznać za kanon. Nie ma obleśnych grubasów, nie ma trans, ani zmiany płci, a białych postaci jest sporo. Generalnie nic nachalnego i liczę, że na takim poziomie to utrzymają. Chociaż obawiam się trochę, że zaraz powiedzą, że np. Ortegas to jakieś ono-nie-wiadomo. Oby nie. Ale same odcinki naprawdę dobre i porządnie wykonane, nawet jeśli chwilami odtwórcze. Ważne, że sensowne. Ostatni nawet jakiś drobny retcon zrobił i przesunął w czasie pewne wydarzenia z lat 90-tych. Nie wiem, jak to działa , ale walić, dobry odcinek z fajną końcowką. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 15 lipca 2023 Opublikowano 15 lipca 2023 Wczorajszy odcinek SNW nie do końca mi się podobał. Pomysł ok, typowo trekowy, ale reszta bardziej przypominała Lower Decks, co w tym przypadku nie jest akurat dobre. Po prostu nacisk na komedię i heheszki wyjątkowo mi tu nie pasował. Ale na aktorkę grającą Chapel wciąż nie mogę się napatrzeć... Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 16 lipca 2023 Opublikowano 16 lipca 2023 Bardzo dobry odcinek. Jak dla mnie to dobrze wyważyli komedię i dramat. Ethan Peck i jego wersja Spocka to małe mistrzostwo świata. Ale tutaj każdy się może wykazać, nie są tylko statystami na mostku jak to bywało np w ST Enterprise. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 17 lipca 2023 Opublikowano 17 lipca 2023 Scenariusz, aktorstwo, jasne - dobre. Ale poziom komedii niczym próba naśladowania jakiegoś Lower Decks, albo The Orville. A że głównym obiektem żartu jest Spock, gdzie nadal przed oczami mam wizerunek Nimoy'a, to nie wszystkie śmieszki przypadły mi do gustu. Pike drugi w kolejności, stracił jaja i również wypada jak postać wyciągnięta z The Orville, co się jąka i potyka co krok, choć mimo wszystko ratuje go charyzma. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 20 lipca 2023 Opublikowano 20 lipca 2023 Kolejna japońska figurka, wygląda na Uhurę. Gorzej, jak któraś kolejna, to będzie krótkowłosa Trillka, bo będę miał pokusę, żeby kupić... Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 23 lipca 2023 Opublikowano 23 lipca 2023 w tym tygodniu dali aż dwa odcinki Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 24 lipca 2023 Opublikowano 24 lipca 2023 Nadal nie wiem, co myśleć o 'nowym' Kirku. Aktor spoko, ale Kirka nie przypomina w żadnym aspekcie. Za to odcinek Lower Decks super. Dawno się tak dobrze nie bawiłem przy serialu. Komedia na poziomie, pomysł fajny, dużo trekowego fanservice'u i sama historyjka też niczego sobie. No i ta czołówka. Jedyne co mi się mocno rzuciło w oczy, to wyjątkowo kiepska reżyseria od strony ujęć kamery. Nie wiem z czego to wynika, ale sceny były bardzo niekonsekwentne. Dużo szybkich zmian ujęć, w których od razu widać np. że postać stoi, albo rusza się zupełnie inaczej, niż przed ułamkiem sekundy. Nie wiem, jak to się profesjonalnie określa, ale w tym odcinku wyjątkowo dużo takich momentów rzucało się w oczy. Był też moment, że jedna scena została tak beznadziejnie wrzucona, że poważnie myślałem, że przypadkiem przewinął mi się odcinek do przodu (rozmowa z Pelią). Ogólnie można odnieść wrażenie, że materiału do odcinka mieli dużo więcej, niż faktycznie skleili. Ale o tym nie wiem co myśleć... Fajnie, że SNW nie boi się eksperymentować i robić czegoś nowego, nawet na granicach absurdu, ale pytanie, jak to się skończy w ogólnym rozrachunku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi