Suavek 4 655 Opublikowano 29 lipca 2023 Opublikowano 29 lipca 2023 A tymczasem w Discovery... https://fb.watch/m4O6CdzW0U/ Spoiler "Woooo, yeah! Action! Explosions! Wooo, strong black woman power yeah haha!" Lewackie ścierwo do anulowania. Ja pierdzielę, mały klip a wystarczyło, żeby zirytować. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Ej kurde, ta scena całkiem spoko. Ale nie wiem czy ni się chce nadrabiać 4 sezon. Chyba nie. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 No nie wiem. "Ujeżdżanie" okrętu lecącego w Warp mimo wszystko wydało mi się komiczne. A na Burnham jestem ewidentnie uczulony, bo gra jak typowa strong black wahmen. Kowbojka w kosmosie, co ma zawsze rację, wie i robi wszystko najlepiej. Plus te jej zachowanie - woohoo adventure yeah! No jeśli chcieli silną, kolorową postać kobiecą, to Mariner dużo lepiej wypada, a to przecież postać z parodii/komedii... Może dlatego, że tam nie jest ona postacią idealną, nawet jeśli pozytywną i silną. Tu tkwi różnica. Burnham po trzech sezonach, które widziałem, to postać daleka od ideału, ale prezentowana przez scenariusze jak ms. perfect. Tak, jak generalnie śledziłem wszystko, co miało Star Trek w nazwie, nie ważne czy dobre, czy nie, tak Discovery, to mój pierwszy porzucony serial. Nawet Picarda oglądałem z jakiegoś poczucia zobowiązania. Disco mam kompletnie w poważaniu. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Odcinek z musicalem równie głupawy, co zajebisty. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Absolutnie zajebisty, jak cały ten serial. Najlepszy Star Trek od czasów DS9. 1 1 Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 akurat ja nie lubię musicali w żadnej postaci, tak więc może nie tyle słaby odcinek co męczący w chujjjjjjjj Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Też nie przepadam za musicalami, ale w tym przypadku mi się podobało. Zapewne dlatego, że nie było to do końca na poważnie, koncept był oryginalny jak na właściwie całą serię, jak i gatunek, plus muzyka i choreografia były zaskakująco dobre. Nie wiem, ile aktorzy mieli wcześniej wspólnego z tańcem i śpiewem, ale wypadli oni dobrze. Plus momentami się trochę pośmiałem. Szkoda, że jutro koniec, ale lada moment kolejny sezon Lower Decks. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Wczoraj zobaczyłem odcinek musicalowy i w sumie żenada wyszła IMO. Na początku się trochę pośmiałem, ale ostatecznie przez cały odcinek mnie to męczyło. Jeszcze tylko finał mi został, mam nadzieję że już bez takich głupot. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Kurwa, teraz ponad rok czekać na rozwiązanie tego cliffhangera Ale finał dostarczył egelancko, niezłych skurwoli zrobili z Spoiler Gornów , zmiana na plus. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 dzięki kurwa Masorz, jeszcze nie oglądałem ostatniego odcinka jprd Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Sorewicz, już zakryłem. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 finał bardzo spoko, wyjebać musicalowy odcinek i sezon 8=/10 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 W jakich czasach jest osadzony serial? Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Przed oryginalnym TOS 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Czyli to jest Spock Spock, ten Pike to ten sam co z Discovery i to się dzieje przed Kapitanem Kirkiem? Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Po obejrzeniu dwóch (chyba)sezonów Discovery, jednego Picard i 5 odcinków ST:SNW to w końcu mam prawdziwego, starego ST. Zdecydowanie najlepszy z całej trójki serial. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 W dniu 15.08.2023 o 17:11, Figuś napisał: finał bardzo spoko, wyjebać musicalowy odcinek i sezon 8=/10 Z musicalem 8+/10. Spoiler Trochę cliffhanger mi się nie spodobał. Tzn. odzwyczaiłem się od czekania rok na wyjaśnienie wątku. Wolałbym, żeby zamknęli sezon normalnie, a na koniec dali jakąś "zaczepkę" na zachętę do obejrzenia kolejnego, tak jak to zrobili z Uną. A tu niemal że powtórka Best of Both Worlds. Znajoma z pracy ogląda SNW, to z ciekawości sprawdziłem, jak wypada polskie tłumaczenie, szczególnie w odcinku z musicalem. No lektor trochę żenada, szczególnie, że w tym przypadku treści muzyki w ogóle nie przetłumaczyli. Ale ogólnie tłumaczenie nieszczególne w tej wersji. Napisy natomiast są bardzo dobre. Tłumaczenie nieporównywalnie lepsze od lektora. Podpowiedziałem znajomej, żeby w 9 odcinku włączyła również napisy, bo bez tłumaczenia moim zdaniem sporo się straci. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Przez strajk aktorów to na rozwiązanie cliffhangera poczekamy ze 2 lata. Nie wiadomo czy w tym roku wejdą na plan kręcić 3 sezon a potem trza dodać rok na montaż i efekty specjalne. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 8 odcinek przypomniał mi mega fajne i z pomysłem odcinki z NG, ale jak teraz wjechali z 9 to jest gruba jazda. Żałuję, że wcześniej nie czytałem postów tutaj . Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 20 sierpnia 2023 Opublikowano 20 sierpnia 2023 (edytowane) Właśnie oglądam odcinek musicalowy( motyw z Klingonami cudowny) i jak na razie jeden z lepszych seriali jakie ostatnio oglądałem. Kurczę tak tęskniłem za takimi przygodami, postaciami, historią. Jasne są gorsze odcinki i brakuje mi trochę bardziej zarysowanego głównego wątku, ale po za tym sztos. Jak ktoś nie oglądał to niech ogląda. Edytowane 21 sierpnia 2023 przez Sedrak Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 Tej, czwarty sezon Lower Decks miał premierę, a na Prime nic nie ma? W niektórych regionach czytałem przerzucają się na Paramount+, ale u nas usługi nie ma. Na SkyShowtime też nic. Tak więc grzecznie pytam WTF? Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 Usunęli też trzeci sezon. No to jedziem z TPB... Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 10 września 2023 Opublikowano 10 września 2023 Lower Decks nadal trzyma poziom. Mam wrażenie, że dużo bardziej się nabijają z poprzednich Treków. Tj. bez certolenia się, wyśmiewają niektóre pomysły czy scenariusze. Ale tak pozytywnie. Ogólnie fajne dwa pierwsze odcinki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi