kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 Yo, mam, trwający już dłuższy czas, problem z monitorem LCD Gateway (FPD2275W). Powinienem wcześniej o to popytać, ale zmobilizowałem się dopiero teraz, bo zbliża się koniec gwarancji. Sprawa wygląda tak : co jakiś czas (powiedzmy, raz na dwa miechy), bez wyraźnego powodu, monitor się zawiesza przy włączeniu (gdy PC jest wyłączony, to monit jest w trybie stand-by, nie ma przycisku power, tylko możliwość wyjęcia kabla z sieci). Czarny ekran i logo są przez ok. minutę wyświetlane, potem zostaje samo logo na środku, też dłuższą chwilę. Przy wyłączaniu to samo, tyle że świeci się "no signal". Dopóki nie wyjmę kabla z sieci, to monit będzie się cały czas tak zachowywał. Po wyjęciu i włożeniu z powrotem zasilania, sprzęt się "resetuje" i znowu przez jakiś okres wszystko jest w porządku. Co może się dziać ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
Gość Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 A co może się dziać? S(pipi)ił się Logo monitora czy czego? o.O Może daj fotę bo ja jakoś nie mam na monitorze loga jak go uruchamiam Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 13 maja 2010 Autor Opublikowano 13 maja 2010 Logo monitora, znaczek informujący o rodzaju połączenia (DVI) itd. Dodam, że takie coś ma miejsce w sumie prawie dwa lata, wiem, głupio tak późno się tym zajmować, ale mam jeszcze gwarancję, więc zdążę w razie czego oddać. Cytuj
Gość Opublikowano 13 maja 2010 Opublikowano 13 maja 2010 Kabel sprawdzałeś? Może jest ułamany i czasami sygnał nie dociera. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 13 maja 2010 Autor Opublikowano 13 maja 2010 Kabel wydaje się w porządku. Zresztą wykluczam to, bo włączając go samodzielnie, bez sygnału z PC, problem też występuje. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 13 maja 2010 Opublikowano 13 maja 2010 Bo tak to jest jak się w monitory jakieś firmware już pcha Kiedyś to nikt nie myślał, że monitor może być taki cienki, ba, żeby miał własne logo! To były czasy... Czyli ten, no je.bie Ci się monitor, najciekawsze jest to w jaki sposób - w taki, że w serwisie na 100% im się to nie zepsuje tak i pewnie powiedzą, że "wszystko ok, pozdrawiam, Tomasz Knapik". Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 14 maja 2010 Autor Opublikowano 14 maja 2010 Dokładnie, dlatego póki co porobię zdjęcia, nawet to nagram, żeby w razie czego im dołączyć jako "dokumentację". W każdym razie, dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi