easye 3 357 Opublikowano 21 lutego 2017 Opublikowano 21 lutego 2017 (edytowane) Dzieki chlopaki - wezme Logitech Wireless Touch Keyboard K400 - wyglada calkiem spoko. Edytowane 21 lutego 2017 przez easye Cytuj
sushilabel 27 Opublikowano 21 lutego 2017 Opublikowano 21 lutego 2017 Rapoo dobre klawiery robi. Trzaskam na niej sporo kwitów Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 lutego 2017 Opublikowano 21 lutego 2017 (edytowane) Dzieki chlopaki - wezme Logitech Wireless Touch Keyboard K400 - wyglada calkiem spoko. Ale pewny jestes? Może miałem wadliwy model, ale kupiłem ją i kurzy się w szafie bo touczpad jest do dupy i nie działa a klawisze trzeszczą jak kukurydza na oleju Edytowane 21 lutego 2017 przez gekon Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 21 lutego 2017 Opublikowano 21 lutego 2017 To Touchpad działał czy nie dzialal od nowosci? jakiej Ty uzywasz? Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Logitech K400.Idealna - mala, zgrabna, fajnie dzialajacy touchpad, dzieki! Cytuj
iluck85 2 882 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Nie ma za dużej alternatywy w okolicach stówki. gekon, a problem nie był w bezprzewodowym połączeniu? Te klawiatury generalnie mają laga. Ja miałem wszystko pod nosem, a czasem i tak sprzęt łapał laga- myszka i klawiatura, a niskich modeli nie miałem, bo dla graczy. Olałem temat i mam wszystko na kablu teraz. Nie ma mobilności, klawiatury nie mogę sobie gdzieś obok odstawić, ale nie mam opóźnień i chwilowych zwiech. Easye nie gra, to ma być do obsługi więc spoko. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 https://www.microsoft.com/accessories/en-us/products/keyboards/all-in-one-media-keyboard/n9z-00001 Ja używam tego i sprawdza się doskonale. Co prawda nigdy nie próbowałem na tym grać (o.O), bo używam jedynie do przeglądania neta na TV, ale z czystym sumieniem mogę polecić (wybrałem tę, a nie produkt lodżitecha ze względu na bardziej neutralny wygląd). Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Tez spoko - wczoraj ja porownywalem, kolor ladniejszy, ale skolei touchpad o wiele przyjemniejszy w dotyku wlasnie w logitechu. Edytowane 24 lutego 2017 przez easye Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Jaakies mechaniczne klawki ktos poleci? I zeby nie skasowali jak za zboze za logo steelseries albo kolorowe podswietlenie Cytuj
methodment 31 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) Jaki budżet? TKL czy pełna? Podświetlanie / RGB / Bez podświetlania? Bardziej go grania (do jakich gier głównie? FPS/RTS/MOBA) czy do pisania? Edytowane 11 lipca 2017 przez methodment Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 Powiedzmy 4 paczki moge przeznaczyc. Numlock koniecznie, na podswietlenie mi nie zalezy w ogole. Glownie bedzie grane naturalnie (pubg, dota, czasem jakis fpsik). Cytuj
methodment 31 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) Powiedzmy 4 paczki moge przeznaczyc. Numlock koniecznie, na podswietlenie mi nie zalezy w ogole. Glownie bedzie grane naturalnie (pubg, dota, czasem jakis fpsik). Jak grasz głównie w "nie fpsy" szukałbym czegoś na przełącznikach Cherry MX Brown (w miarę ciche, wyczuwalna aktywacja, nieliniowe), w tej cenie raczej da się kupić coś konkretnego :) Np: CoolerMaster Masterkeys PRO L https://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-masterkeys-pro-l-white-led-mechaniczna-cherry-mx-red-sgk-4070-kkcr1-us-1024249/ Mam taką ale TKL - super solidna konstrukcja, odczepiany kabel na micro usb. Możesz sobie potem keycapy wymienić jak będziesz chciał bo ma uniwersalny layout. Ewentualnie poszukaj gdzieś Corsair Strafe na Brownach - może zmieści się w Twoim budżecie. Mam Corsaira K70 lux - też solidne wykonanie, jak to Corsair. Jakbyś chciał alternatywę dla Cherry MX to możesz sprawdzić nową klawiaturę od Logitecha - G413 na Romer-G. Mam ich Logitech Pro i całkiem fajne te Romery, ogólnie preferuje Cherry, ale do gier jak znalazł. Mają mniejszy travel distance, i szybszą aktywację. W pisaniu bardzo przypominają Browny. Logitech G413 https://www.morele.net/klawiatura-logitech-g413-mechanical-920-008310-1236258/ Ogólnie unikaj klawiatur Razera, które dostaniesz w każdym markecie - strasznie przepłacasz, robią wszystko na chińskich podróbach Cherry - Kalith, szkoda sensu. Jak wolisz liniowe przełączniki to sprawdź coś na Cherry MX Red. Tylko moim zdaniem one nadają się tylko do grania w szybkie FPSy. Browny są bardziej uniwersalne. Edytowane 11 lipca 2017 przez methodment Cytuj
methodment 31 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 Ta jeszcze dobra, w promce akurat: https://www.morele.net/klawiatura-hyperx-alloy-fps-cherry-mx-red-hx-kb1rd1-na-a2-976277/ Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 (edytowane) Tak sobie od jakiegoś czasu przeglądam te klawiaturki z myślą nabycia mojego pierwszego mechanika, planowo jakoś po nowym roku, ale ceny są masakryczne. Widzę, że bez wyłożenia przynajmniej pięciu stówek raczej nie mam czego szukać z moimi wymaganiami, a są one takie: - koniecznie numpad - Podświetlanie (jeden kolor wystarczy w zupełności. Broń Boże nie chcę mieć migoczącej choinki na blacie) - Mile widziane przyciski multimedialne, a przynajmniej te do sterowania głośnością - Podpórka pod nadgarstki może być, ale przeżyję i bez niej. Wspomniany wyżej G413 byłby bardzo fajny, gdyby nie dwa ostatnie podpunkty. Z wcześniej oglądanych najbliżej mojego ideału jest chyba Corsair Gaming K70 LUX Ma nawet ponętne pokrętło do zmiany głośności No ale to 5 stów z hakiem, a w dodatku ni cholery nie znam się na tych wszystkich przełącznikach - które są lepsze do czego, na co przy nich zwracać uwagę, a na co nie? Co do zastosowań: sporo piszę, a do grania klawiatury używam głównie przy FPS-ach. Edytowane 15 grudnia 2017 przez Frantik Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Tak sobie od jakiegoś czasu przeglądam te klawiaturki z myślą nabycia mojego pierwszego mechanika, planowo jakoś po nowym roku, ale ceny są masakryczne. Widzę, że bez wyłożenia przynajmniej pięciu stówek raczej nie mam czego szukać z moimi wymaganiami, a są one takie: - koniecznie numpad - Podświetlanie (jeden kolor wystarczy w zupełności. Broń Boże nie chcę mieć migoczącej choinki na blacie) - Mile widziane przyciski multimedialne, a przynajmniej te do sterowania głośnością - Podpórka pod nadgarstki może być, ale przeżyję i bez niej. Wspomniany wyżej G413 byłby bardzo fajny, gdyby nie dwa ostatnie podpunkty. Z wcześniej oglądanych najbliżej mojego ideału jest chyba Corsair Gaming K70 LUX Ma nawet ponętne pokrętło do zmiany głośności No ale to 5 stów z hakiem, a w dodatku ni cholery nie znam się na tych wszystkich przełącznikach - które są lepsze do czego, na co przy nich zwracać uwagę, a na co nie? Co do zastosowań: sporo piszę, a do grania klawiatury używam głównie przy FPS-ach. U mnie jest G710+, ale takowych już chyba nie ma w sprzedaży, chyba.Logitech czy Corsair to chyba najlepszy wybór w tym momencie, także dobierz coś tylko pod siebie, bo nie orientuję się zbytnio w tych nowych modelach.Co do przełączników to najlepsze dla ciebie będą MX Brown. Coś pomiędzy Red a Blue, czyli będą dobre do grania i pisania. Ja takie mam i jest idealnie. Red dla mnie np. są za luźne. 1 Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 39 minut temu, ireniqs napisał: U mnie jest G710+, ale takowych już chyba nie ma w sprzedaży, chyba. Faktycznie, raczej już nie występuje ten model. Widzę za to G610 na MX Brown, który zdaje się mieć wszystko co bym chciał, oprócz podpórki na nadgarstki, acz jak mówiłem - to dla mnie drobiazg. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Ktoś z was może powiedzieć coś o mechanikach steelseries? Mam słuchawki i mychę od nich, fajnie byłoby mieć też klawę od nich jeśli nie odstaje od konkurencji. Jeden sterownik do wszystkiego, większy porządek=łatwiejsze życie. Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 https://www.morele.net/klawiatura-hyperx-alloy-fps-cherry-mx-blue-hx-kb1bl1-na-a2-975329/ ja posiadam taką od pół roku i sobie chwalę. Cytuj
SpacierShark123 1 477 Opublikowano 28 czerwca 2018 Opublikowano 28 czerwca 2018 Ło matko bosko. Wcześniej siedziałem na bezprzewodowej klawce od logitecha i postanowiłem ostatnio kupić pierwszego mechanika. Wybór padł na logitech g910 ze względu na to że jest względnie cicha i trafiła się dobra cena . Teraz już wiem o co rozchodzi się z tymi mechanikami , pisanie to sama przyjemność , klawisze chodzą tak przyjemnie pod palcami że głowa mała . 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 7 grudnia 2019 Opublikowano 7 grudnia 2019 Siema. Potrzebuję pomocy. Chcę kupić w prezencie klawiaturę i mam na oku te dwie. https://www.mediaexpert.pl/klawiatury/klawiatura-razer-ornata-chroma-us-layout,id-781357 Lub https://www.x-kom.pl/p/373595-klawiatura-przewodowa-asus-cerberus-mechanical-keyboard-kailh-brown-rgb.html Przeznaczenie gaming oczywiście, budżet 300zł. A może coś lepszego znajdę w tej cenie? Pomóżcie Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 https://www.x-kom.pl/p/362148-klawiatura-przewodowa-logitech-g413-mechanical-gaming-keyboard-carbon.html Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 userzy mechanicznych, do pisania lepszy switch brown czy blue? Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 30 minut temu, Figaro napisał: userzy mechanicznych, do pisania lepszy switch brown czy blue? Nie wiem jak działają browny, ale blue w mojej G512 są głośne. Na tyle, że intensywna gra potrafi zbudzić moją dziewczynę. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Nie wiem jak działają browny, ale blue w mojej G512 są głośne. Na tyle, że intensywna gra potrafi zbudzić moją dziewczynę. Koty są znane z bardzo dobrego słuchu, więc pewnie nie jest aż tak źle. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi