Skocz do zawartości

Nowości serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MasterShake
Opublikowano (edytowane)

Zapomniałeś o

a>

Edytowane przez MasterShake
Opublikowano (edytowane)

Ale czerstwa ta Terra Nova.

edit: Poprawka, po drugiej części pilota oglądanej na fast forward stwierdzam, że to jest dno.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale czerstwa ta Terra Nova.

edit: Poprawka, po drugiej części pilota oglądanej na fast forward stwierdzam, że to jest dno.

Potwierdzam.

Problemy rodzinne jak z Plebanii, tylko na innej planecie. Do tego CG, którego nie da się oglądać.

Opublikowano (edytowane)

Co do Terry Novy to jest to typowy średniak. Taki Falling Skies tylko w innej otoczce. Oby tylko szybciej się rozkręcił.

[sarkazm mode on] Co do odcinka to najbardziej rozwaliła mnie ostatnia scena. Prawie się wzruszyłem :sorcerer: [sarkazm mode off]

Edytowane przez sprite
Opublikowano (edytowane)

Marketing. Póki co nie ma żadnych fajnych premier, a przynajmniej ja nic dla siebie nie znalazłem. No ale sezon jeszcze nie ruszył pełną parą. (Homeland'a jeszcze nie oglądałem, bo to jakiś rip)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ten Homeland jest ciekawy, niezłe aktorstwo, bez dłużyzn których można by się spodziewać po scenariuszu w którym zaginiony mąż wraca po 8 latach do żony, która ma nowego faceta i dzieci które nie pamiętają ojca. Zamiast tego akcja skupia się na głównym wątku szpiegowskim i choć jestem zaskoczony jak szybko sprzedali kto jest dobry a kto zły, to jednak zastanawiam się w którym kierunku serial teraz pójdzie i może okaże się to wcale nie tak jednoznaczne.

No i dwie prześliczne dup.cie, mniam.

Opublikowano (edytowane)

Homeland jest naprawde dobre. Nie wydaje mi sie wcale, zeby definitywnie pokazali kto ma racje, bo wszystko mozna dwuznacznie interpretowac i niektore rzeczy sa wyrwane z kontekstu.

W kazdym razie chyba powinni pozostac przy jednym sezonie bo fabula wydaje mi sie, hhhmm, jednosezonowa, bo dalej byloby ciagniecie na sile.

Z innej beczki zaczal sie drugi sezon Happy Endings, nadal calkiem dobra komedia.

Edytowane przez Mq
Opublikowano (edytowane)

Jestem po pierwszym odcinku American Horror Story i mogę tylko tyle powiedzieć, że zapowiada się zajebiście schizowy serial. Już nie mogę doczekać się kolejnego odcinka.

Edytowane przez sprite
Opublikowano (edytowane)

również polecam ahs, aż trudno uwierzyć, że takie porąbane pomysły zrodziły się w głowie twórcy glee. co prawda w zasadzie nie wiadomo jak się to wszystko rozwinie i czy na prawdę tematyka pozwala pociągnąć to jako dłuższą serię, a poza tym wydaje się, że to mamy tu do czynienia z przerostem formy nad treścią, ale z braku innych tego typu produkcji myślę, że warto obejrzeć chociaż pilota.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

The Shadow Line - 2011 - BBC

Swietny miniserial. Od razu mi sie przypomnialo dlaczego nie lubie wielosezonowych seriali, ktore nigdzie nie prowadza lub maja w zwyczaju zmieniac sie o 180 stopni, bo zmieniaja sie aktualne tendencje/ogladalnosc.

Macie cos jeszcze na dobrym poziomie i z zamknieta fabula rozpisana na niewiele odcinkow?

Opublikowano (edytowane)

appriopriate adult, generation kill, broken trail, john adams - to pierwsze co przychodzi mi na myśl. o i jeszcze "red riding hood", ew. "the take" (tom hardy w roli głównej) i "devil's whore" (kostiumowy - w obsadzie między innymi michael fassbender, dominic west i peter capaldi).

Edytowane przez tk___tk
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Z nowszych brytyjskich Jekyll albo Sherlock - fajne wspolczesne spojrzenie na klasyczne historie. Ze starszych From the Earth to the Moon, jesli cie interesuje program Apollo.

Edytowane przez Mq
Opublikowano

Nie nie, absolutnie nie oglądaj tego Sherlocka, to jest znacznie słabsze niż niedawny film rozrywkowe spojrzenie na tą postać, dedukcja i logika w tym serialu funkcjonują tylko jako niezrozumiałe dla widza pojęcia i dla takiego odbiorcy właśnie ten serial jest przygotowany. Poza tym, chciałeś coś kompletnego, a ten serial będzie mieć drugi sezon.

Opublikowano

przypomniało mi się jeszcze jedno - zen. trzy odcinki, brytyjska seria kryminalna rozgrywająca się we włoszech. w roli głównej trochę już zapomniany rufus sewell.

Opublikowano

Nie nie, absolutnie nie oglądaj tego Sherlocka, to jest znacznie słabsze niż niedawny film rozrywkowe spojrzenie na tą postać, dedukcja i logika w tym serialu funkcjonują tylko jako niezrozumiałe dla widza pojęcia i dla takiego odbiorcy właśnie ten serial jest przygotowany. Poza tym, chciałeś coś kompletnego, a ten serial będzie mieć drugi sezon.

Nie wiedzialem, ze bedzie drugi sezon, w takim razie technicznie sie nie liczy. Nie zgadzam sie jednak w kwestii jakosci serialu.

W takim razie moze The Corner. W klimatach The Wire.

Opublikowano (edytowane)

Czy aby na pewno mówimy o tym samym serialu? Z tym gejowatym brytolem z kręconymi włosami? Jak mogłeś nie wiedzieć, albo przynajmniej przypuszczać, że będzie następny sezon, skoro pierwszy skończył się totalnym cliffhangerem?

To jest zdecydowanie rozrywkowy serial do oglądana jednym, najlepiej przymrużonym okiem, a ambitny i wymagający widz nie ma w nim czego szukać. I nie mogę uniknąć porównania, że charakter głównego bohatera to w wyniku drętwego aktorstwa nieudolna kalka House, tylko setting jest inny. Serial natomiast ratuje postać Watsona, ale przed Moriartym już ratunku nie ma.

W sumie fajny jest pierwszy odcinek, pozostałe dwa ją już delikatnie mówiąc kiczowate i absurdalne.

Edytowane przez Gość