Opublikowano 14 października 201113 l Nie obejrzalem ostatniego odcinka. Pierwszy byl dobry, drugi taki sobie (kazdy trwa 1,5 godziny, to zasadniczo filmy telewizyjne), ale z pewnoscia jest wart rozwazenia jako alternatywa dla bardziej znanych serii. Wiekszosc seriali omawianych w tym dziale ma charakter rozrywkowy. Nie kazdy serial musi byc The Wire, czasem czlowiek ma ochote na cos bardziej lekkiego. House, podobnie jak wszystkie seriale o dysfunkcjonalnych geniuszach rozwiazujacych zagadki, sam jest tylko kalka archetypu Sherlocka Holmesa. Nie jest wiec chyba dziwne, ze tytulowa postac z serialu o jego pierwowzorze wykazuje podobne cechy. Tez lubie tego Watsona, ale Sherlock nie byl zly.Oryginalny Holmes sam zawsze byl dretwy i chlodny (jak jest powiedziane w serialu, troche socjopata), dlatego potrzebowal pomocnika, zeby sie komunikowac z zewnetrznym swiatem (postacie inspirowane nim jak Monk albo House tez potrzebuja "pomocnikow" zeby funkcjonowac w spoleczenstwie, nawet jesli natura ich problemow psychicznych jest inna)
Opublikowano 14 października 201113 l Wszystko racja. Tylko tak jak wspomniałem w pierwszym poście, najbardziej w tym serialu kuleje wiarygodność dedukcji tytułowego bohatera. Właściwie jej tam nie ma, a twórcy posługują się tym pojęciem wszem i wobec zupełnie wbrew jego prawidłowym znaczeniu. Szczególnie wyraźnie to widać we właśnie trzecim odcinku, razem z tsunami absurdu. Obso chciał coś na poziomie Shadow Line. To nie jest, nawet mając na uwadze różnice kategorii. Edytowane 14 października 201113 l przez Gość
Opublikowano 15 października 201113 l Zaczal sie drugi sezon Idiot Abroad, jak ktos tez lubi Pilkingtona.
Opublikowano 19 października 201113 l new girl też całkiem przyjemne, ale mogę być nieobiektywny bo ubóstwiam zooey deschanell. stary, to jest tak irytujący i nieśmieszny serial, że z biedą zmęczyłem 2 epy i powiedziałem DOŚĆ.
Opublikowano 19 października 201113 l No wiem, ale że też kocham Zułi to chciałem dać szansę. Niestety.
Opublikowano 20 października 201113 l Autor american horror story z każdym odcinkiem jest coraz lepsze. najciekawszy serial tego sezonu obok homeland i boss.
Opublikowano 25 października 201113 l http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/17050/Fantastyczny_teaser_francuskiego_Metal_Hurlant_Chronicles/ Edytowane 25 października 201113 l przez Nonname
Opublikowano 26 października 201113 l Autor coś czuję, że fabuła rozciągnie się na dłuższy okres czasu i zrobią z brody'ego senatora albo i prezydenta i wtedy je.b . albo i przekabaci główną bohaterkę bo widać po ostatnim odcinku, że jest nim w pewien zafascynowana (chociaż może być to gra). ja tam się cieszę bo serial nie boi się kontrowersji i ogólnie jest to jedna z ciekawszych propozycji tego sezonu.
Opublikowano 26 października 201113 l Z ciekawostek, ostatnio kariere robi Pioneer One, niezaleznie zrobiony serial rozpowszechniany za darmo przez internet. To opowiesc sci-fi w ktorej tajemnicza kapsula rozbija sie w USA i grupa naukowcow probuje rozkminic co sie dzieje. Obejrzalem pierwszy odcinek (wszystkie sa dostepne miedzy innymi na youtube w jakosci HD) i w miare znosne jak na amatorskie dzielo choc miejscami czuc brak budzetu.
Opublikowano 28 października 201113 l Autor Beavis.and.Butt-Head.S09E01.PDTV.XviD-SYS !!! oczywiście zamiast teledysków chłopaki będą oglądać jersey shore i zmierzch bo jak wiadomo mtv muzyczną telewizją od dawna nie jest
Opublikowano 31 października 201113 l Grimm jest nawet ok, tzn troche sredniak ale jak ktos lubi supernatural to mozna zobaczyc.
Opublikowano 1 listopada 201113 l Grimm jest mocno średniutki - pierwsze odcinki mają to do siebie, że z reguły prezentują wysoki poziom, co by zachęcić widza do dalszego oglądania - jeżeli tutaj start jest taki słaby, to nie nastawiam się optymistycznie na ciąg dalszy. No i sam motyw z wykorzystaniem bajek tytułowych braci jest świetny, szkoda tylko, że wykonanie takie lipne. Z nowych serialów polecam Death Valley - strasznie zwariowana komedia z udziałem wszelkiego rodzaju diabelskiego pomiotu (wilkołaki, wampiry i zombiaki). Akcji nie ma zbyt wiele, ale za to dialogi potrafią rozbroić.
Opublikowano 1 listopada 201113 l Autor nie ma zbyt wiele akcji? przecież w każdym odcinku rozku.rwiają jakąś padlinę (dobre gore i charakteryzacje zombiaków swoją drogą). mój ulubieniec to kapitan . death valley > walking dead.] swoją drogą poza grimm pojawiło się jeszcze once upon a time z cameron z house'a i robertem carlylem. niby reklamują to, że od scenarzystów lost, ale chu.joza straszna. Edytowane 1 listopada 201113 l przez tk___tk
Opublikowano 1 listopada 201113 l Akcje są, ale często zbyt krótkie - ot wyskoczy sobie zombiak czy inny wampir, dostanie szybki wpierdol i tyle. Ja ten serial i tak oglądam głównie dla fenomenalnych dialogów i świetnych postaci - kapitan miażdży Również stawiam ten serial wyżej od WD (chociaż w sumie więcej je dzieli niż łączy, więc porównanie nieco na siłę). Szkoda tylko, że trwa zaledwie 20 min i trzeba tyle czekać za subami.
Opublikowano 1 listopada 201113 l Autor fajnie się zazębia wątek z zombiakami-bomberami kontrolowanymi przez wampiry. na początku myślałem, że nie będzie tutaj jakiegoś powracającego głównego wątku tylko tradycyjne "monster of the week", a tu proszę. mam nadzieję, że będzie drugi sezon.
Opublikowano 9 listopada 201113 l Tak jak tutaj wszyscy polecam AHS, NewGirl. A z starszych To Hawaii five-O niby kolejny serial o policjantach. Ale to jakoś mnie urzekł może dlatego że nie mam tak takiej techniki z kosmosu jak w CSI. Duzo akcji. Pretty little liars- Kolejny serial młodzieżowy, ale co go wyróżnia to że jedyny bez wampirów. Fabuł zakręcona jak na kolejce górskiej, piękne bohaterki. No może nieraz głupie teksty. Person of interest- A mi się ten serial podoba, nie mam argumentacji ale oglądam. Co do nowości mam pytanie, oglądam z nich New Girl, Person of interes, American horror story chcę jakiś jeszcze jeden do oglądania z dziewczyną. Patrząc na opinie na Metacritic i Hatak zastanawiam się nad REVENEGE, Grimm, Once up Time. Wszystkie są oceniane pozytywnie, dobre recenzje.
Opublikowano 9 listopada 201113 l Pretty little liars- Kolejny serial młodzieżowy, ale co go wyróżnia to że jedyny bez wampirów. ahahahahahahahahaha xD
Opublikowano 17 listopada 201113 l Autor brian fuller (twórca m.in pushing daisies) robi remake munsters dla nbc!
Opublikowano 18 listopada 201113 l Jestem ciekaw jak dlugo serial przetrwa zanim go zdejma z anteny. Fuller ma pecha w tym wzgledzie.
Opublikowano 27 listopada 201113 l brian fuller (twórca m.in pushing daisies) robi remake munsters dla nbc! January Jones powinna grać blondynę.
Opublikowano 9 stycznia 201213 l http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/18437/TNT_zamawia_LA_Noir_Franka_Darabonta/ L.A. Noire jako serial? Co o tym myślicie?