Kredo 0 Opublikowano 21 maja 2010 Opublikowano 21 maja 2010 Ahh nie ma nic o RDR , ale rozumiem. Teraz wiem czego wyczekiwać w przyszłym numerze, a tymczasem pozostaje mi lektura obecnego, z którym widzę nudzić się nie będę. Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 21 maja 2010 Opublikowano 21 maja 2010 (edytowane) na ppe.pl jeszcze przed wyjsciem numeru widzialem w blogu u kogoś, że rdr zrecenzowana. Ostatnio często w PE się zdarza, że gdy jakaś premiera jest +/- kilka dni do wyjścia numeru, to niestety się nie pojawia. Kto bedzie chcial i tak kupi gre, obojetnie czy mu zrobimy prevke. Możliwe, ale nie pewne:) jakąś te recenzje w końcu funkcję pełnią, niektorzy byc moze czekają na werdykt PE, znając od wielu lat Wasz gust, omijając ign, gametrailers itp. Szkoda, że nie puszczacie w takich sytuacjach recek, w których zaznaczycie, że mieliście z danym tyt. tyle i tyle do czynienia, ze wstępną oceną, a w następnym numerze ew. uaktualnicie i uzupełnicę reckę. Choć chyba kilka razy tak było, fajna rzecz. Edytowane 21 maja 2010 przez Nitrom Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 Czemu Panowie nie życzycie sobie, żeby podawać oceny gier lub pytać o nie? Bez sarkazmu, pytam szczerze. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 Czemu Panowie nie życzycie sobie, żeby podawać oceny gier lub pytać o nie? Bez sarkazmu, pytam szczerze. A kto komu broni? Tylko na boga wrzucajcie je w spoiler taga i IMO jest ok. BTW. a'propo nowego numeru, bo opini zas jak na lekarstwo, a dzisiaj mam wolne (o zgrozo) i moge cos naskrobac przy porannej kawie, w sumie jest poludnie ale wczoraj cisnalem przy walach powodziowych. Okladka mnie kreci, nie tapetuje pokoju i w sumie nie podnosze krzyku jak mi nie lezy ale tutaj dobry artwork i na plus. Aha, swoja droga nigdy nie wyleciala mi zadna strona ze srodka i nie wiem co ludzie robia ze swoimi psxami. Ladna reklama ppe, aczkolwiek osobiscie nie uzywam, nie musze byc turbo na biezaco ale szacun dla was, przegladalem nieco i funkcjonalne sie wydaje. Dobre konsolometry, layout magazynu mi pasuje, szkoda, ze komiksow jak na lekarstwo w listach. Sporo interesujacych mnie recenzji, nie czepiam sie do braku red dead redemption, takie czasy i embargo itp. na kolejne tytulu nie zawsze zgrywaja sie z cyklem wydawniczym, jak ktos tego nie kuma i jeczy to ma chyba 7 lat. Widze publicystyke, widze suplementy do recenzji np. o historii serii Street Fighter. Brawa dla mister walkiewicza, onegdaj byla masa "dziwnie madrego" jezyka i mialem trudnosci ze skumaniem recenzji a teraz jest hicior, lepiej niz u Myszy normalnie. Czytam zawsze chetnie! Numerek zapowiada dlugie czytanie, dzieki za dobra robote chociaz wypowiem sie po ogarnieciu calosci ale co moglo sie nie udac? ;] Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 @2razyjot Wg. ciebie może być ok, ale przeczytaj pierwszy post Feniksa, gdzie masz wyraźnie napisane co innego. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 (edytowane) Bo po co masz zaśmiecac temat dyskusją o ocenach? A który kradziej ukradł "kącik sportowy"? nie ma już go którys nr z rzędu...Jawor? Edytowane 22 maja 2010 przez Orson Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 (edytowane) Jak zwykle dobry nr. Biegajcie chłopaki po kioskach, powodzenia. Mi listonosz w piątek przyniósł do domku Dwa minusy mam. Taki mały to brak HC Room - zawsze to fajnie wejść do pokoju innego gracza. Drugi - ten już dużo większy i wystawiam go prawie za każdym razem - znów nie opisano mojego kochanego PSX'a. Może ktoś przeczyta moje wypociny i doczekam się go w następnym numerze ;p Chciałbym poznać TOP 10 gier na niego Edytowane 22 maja 2010 przez schab0795 Cytuj
MYSZa7 8 956 Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 (edytowane) Z tą recenzją RDR przesadzacie i to ostro...robienie recki takiej gry na szybkiego nie wyszło by za najlepiej. Lepiej spokojnie obadać gierkę i w singlu i w multi i wystawić jak najbardziej zasłużoną ocenkę. Numer na razie tylko przejrzałem...ex-y na Xbox-a 360 zaczynają zdeka odstawać jednak...szkoda Edytowane 22 maja 2010 przez MYSZa7 Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 22 maja 2010 Opublikowano 22 maja 2010 Z tą recenzją RDR przesadzacie i to ostro...robienie recki takiej gry na szybkiego nie wyszło by za najlepiej. Lepiej spokojnie obadać gierkę i w singlu i w multi i wystawić jak najbardziej zasłużoną ocenkę. Numer na razie tylko przejrzałem...ex-y na Xbox-a 360 zaczynają zdeka odstawać jednak...szkoda Czemu? Alan Wake, czy Splinter Cell Conviction to jedne z lepszych gier w tym roku. Cytuj
Mr_Sciera 7 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 Jesli jeszcze ktos nie wie, to powtarzam - nie mozna podawac ocen gier z numeru. Jesli ktos sie nie bedzie do tego stosowac, to bedzie zle. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 biję sie w piersi. Myślałem jednak, że kilka dni po premierze takie embargo nie obowiązuje. Dobra a teraz ktoś mi odpowie dlaczego nie ma kącika sportowego? Cytuj
Mr_Sciera 7 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 (edytowane) biję sie w piersi. Myślałem jednak, że kilka dni po premierze takie embargo nie obowiązuje. Dobra a teraz ktoś mi odpowie dlaczego nie ma kącika sportowego? Napisz co bys chcial widziec w kaciku sportowym. sciera Edytowane 23 maja 2010 przez Mr_Sciera Cytuj
Gość Orson Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 biję sie w piersi. Myślałem jednak, że kilka dni po premierze takie embargo nie obowiązuje. Dobra a teraz ktoś mi odpowie dlaczego nie ma kącika sportowego? Napisz co bys chcial widziec w kaciku sportowym. sciera zacząłbym od poradnika do Fify. Osobiście uczę się tej piłki (po przesiadce z PESa) i wiele rzeczy jest dla mnie nowych. Fifa ma jakieś udziwnione opcje taktyczne- sprzydałby się FAQ. Pozatym felietony, relacje z imprez - standardzik. Cytuj
Mr_Sciera 7 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 biję sie w piersi. Myślałem jednak, że kilka dni po premierze takie embargo nie obowiązuje. Dobra a teraz ktoś mi odpowie dlaczego nie ma kącika sportowego? Napisz co bys chcial widziec w kaciku sportowym. sciera zacząłbym od poradnika do Fify. Osobiście uczę się tej piłki (po przesiadce z PESa) i wiele rzeczy jest dla mnie nowych. Fifa ma jakieś udziwnione opcje taktyczne- sprzydałby się FAQ. Pozatym felietony, relacje z imprez - standardzik. Do ktorej Fify poradnik? 2010 WC niewiele sie rozni od F10. sciera Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 Ściera, żadnych poradników do Fif. Takie coś mozna zamieścić na portalu. W tych kącikach sportowych i tak praktycznie nic oprócz relacji z turniejów nie było. Dlatego szkoda na to strony. Dajcie lepiej zgrentgen'a, proponowane gry - Alan Wake, Splinter Cell Conviction. 1 Cytuj
Gość Orson Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 biję sie w piersi. Myślałem jednak, że kilka dni po premierze takie embargo nie obowiązuje. Dobra a teraz ktoś mi odpowie dlaczego nie ma kącika sportowego? Napisz co bys chcial widziec w kaciku sportowym. sciera zacząłbym od poradnika do Fify. Osobiście uczę się tej piłki (po przesiadce z PESa) i wiele rzeczy jest dla mnie nowych. Fifa ma jakieś udziwnione opcje taktyczne- sprzydałby się FAQ. Pozatym felietony, relacje z imprez - standardzik. Do ktorej Fify poradnik? 2010 WC niewiele sie rozni od F10. sciera Jesteś sportowym laikiem i się nie znasz rózni się to raz a dwa...był poradnik do Fify 10? Nie Fani sportu (tego wirtualnego jak i w wersji live) - naciskajcie na naczelnego by kącik nie znikł. Zwyrodnialec- na tej samej zasadzie może nie być żadnego kącika, wszystko można wrzucić na sieć. I nie bedzie niczego- jak chciał Kononowicz Btw- nawet gdyby kącik nie wrócił (chlip) to poradnik by się sprzydał- niech już będzie przy okazji Fify 11. Te custom tactics są nieźle wykręcone Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 Tak, wszyscy czekamy na fascynująca relację z turnieju Pcim Open, w którym Stefanek_1998 pokonał w PES-a Ronaldinho_grójec. Typwoy zamulacz miejsca który nie interesował nikogo, poza garstką w danym turnieju uczestniczących. Kąciki w dobie internetu tracą rację bytu, broni sie jedynie RPG-owy, w którym Zax odwala naprawdę świetną robotę. Reszta może przenieśc się na PPE i tam wstawiac jakieś niszowe rzeczy, dla grupki zapaleńców. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 biję sie w piersi. Myślałem jednak, że kilka dni po premierze takie embargo nie obowiązuje. Dobra a teraz ktoś mi odpowie dlaczego nie ma kącika sportowego? Napisz co bys chcial widziec w kaciku sportowym. sciera Ja wbijam w te kaciki ogolnie. Tylko czemu juz "szarej strefy" nie ma? Wez sie Przemek wypowiedz. ;( Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 (edytowane) Tak, wszyscy czekamy na fascynująca relację z turnieju Pcim Open, w którym Stefanek_1998 pokonał w PES-a Ronaldinho_grójec. Typwoy zamulacz miejsca który nie interesował nikogo, poza garstką w danym turnieju uczestniczących. Kąciki w dobie internetu tracą rację bytu, broni sie jedynie RPG-owy, w którym Zax odwala naprawdę świetną robotę. Reszta może przenieśc się na PPE i tam wstawiac jakieś niszowe rzeczy, dla grupki zapaleńców. A no. Zax mnie zaskakuje z numeru na numer. Jego poruszane tematy, "wywody", artykuły w Kąciku RPG ( i nie tylko) czyta się cholernie dobrze. O reckach już nawet nie wspominając. Zax kapitalna robota. Dajcie mu więcej stron ;] Normalnie bym nie zwrócił na to uwagi (w innej recenzji; chyba) ale akurat w AW strasznie mnie to interesowało. Niestety mocno się zdziwiłem kiedy po przeczytaniu recenzji Alana nie uświadczyłem choćby małego fragmentu, informacji na temat grafiki Żadnej wzmianki, nic. A przecież jest o czym pisać. Myszaq zapomniałeś ? Edytowane 24 maja 2010 przez SłupekPL Cytuj
Myszaq 0 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 (edytowane) Normalnie bym nie zwrócił na to uwagi (w innej recenzji; chyba) ale akurat w AW strasznie mnie to interesowało. Niestety mocno się zdziwiłem kiedy po przeczytaniu recenzji Alana nie uświadczyłem choćby małego fragmentu, informacji na temat grafiki Żadnej wzmianki, nic. A przecież jest o czym pisać. Myszaq zapomniałeś ? Czy ktos jeszcze czyta recki ze zrozumieniem... Jak nie ma wielkiego naglowka GRAFIKA, to juz znaczy ze niema nic o graifce? Jest caly akapit. Cytuje: "NIE TRZĘSIENIE ZIEMI, ALE... Las... W środku nocy. Z lekką łuną księżyca. Upiornie się wyginający, szeleszczący, z nienaturalnie unoszącą się mgłą, z nagle lecącymi w dół gigantycznymi drzewami? Taką widokówkę zapamiętałem z Alan Wake. Ogromny plus tej produkcji to środowisko. Niby liniowe, ze skryptowaną zmianą pór dnia i nocy, ale mające w sobie takie pokłady sugestywności, takiej intensywności, tak świetnego designu..." I dalej jest caly akapit o grafice. Ponad to w tekscie w roznych czesiach sa wtracenia o grafie Edytowane 24 maja 2010 przez Myszaq Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 No tak ale przytoczony przez Ciebie fragment jest o designie ( i dalsza część w sumie też). A mi chodzi o grafikę od strony czysto technicznej ;] Zwróciłem na to uwagę akurat w wypadku Alana bo mówią, że to najładniejsza gra na Xbox-a (a i nie tylko) więc byłem po prostu głodny informacji na ten temat. PS. Nie musi być wielki nagłówek "GRAFIKA" ale "NIE TRZĘSIENIE ZIEMI, ALE?" jest o designie ;p Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 (edytowane) skoro AW dostał u M. 8 za grafikę to oznacza jedno, x360 to potężna konsola i taki poziom graficzny jak AW to standard na x360, na ps3 dostał by 10 A na serio 8 za grafikę i dźwięk to śmiech na sali, rozumiem że gra komuś nie podeszła ale pod względem oprawy AV to górna półka. Edytowane 24 maja 2010 przez bigdaddy Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 A na serio 8 za grafikę i dźwięk to śmiech na sali, rozumiem że gra komuś nie podeszła ale pod względem oprawy AV to górna półka. Właśnie. I dlatego chciałem o tym poczytać. Jak gra prezentuje się od strony technicznej itd. Cytuj
Myszaq 0 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 (edytowane) skoro AW dostał u M. 8 za grafikę to oznacza jedno, x360 to potężna konsola i taki poziom graficzny jak AW to standard na x360, na ps3 dostał by 10 A na serio 8 za grafikę i dźwięk to śmiech na sali, rozumiem że gra komuś nie podeszła ale pod względem oprawy AV to górna półka. Jaki smiech na sali? Alan zasluguje na 8 za grafe - czyli poziom bardzo bardzo dobry. Dlaczego nie na 9 lu 10? Bo levele sa do bolu liniowe Bo wykonanie postaci i ich mimika jest o kilka klas gorsza od Heavy Rain i bynajmniej nie jest to szczyt szczytow Bo przeciwnicy to proste, malo zroznicowane modele postaci Bo sa pewne powtarzane schamty w srodowisku czyli oprawa majaca fajny design (o ktorym pisalem), ale i wpadki techniczne i urposzczenia nie jest to oprawa na 9 ani tym bardziej na 10... muza w grze jest wysmienita, natomiat dialogi sa nagrane co najwyzej poprawnie, czasie ciut sztucznie stad taka ocena... nie bede popadal w przesadna euforie (jak IGN dajacy raz 8 raz 9 - zaleznie od kraju autora recenzji), ani w zbytnia z(pipi)ka (eurogamer dal 7)... 8 to akurat, dla gry ktora troche spelnia oczekiwania, troche nie - a byla 5 lat w developingu Edytowane 24 maja 2010 przez Myszaq Cytuj
Gość szpic Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 a jaki wplyw na ocene mialo niemodne ubranie głównego bohatera ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi