Skocz do zawartości

PS3 - Komentarze/aktualności/inne rozmowy o PS3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chce kupić PlayStation 3, w sumie jako pomost przed nextgenami i w celu ogrania exow. Wiec mam kilka pytań ;)

- nie będę na niej grał jak na x360 przez 5 lat wiec brać nowa czy używana która wygląda jak nowa

- jeśli używke to na co zwrócić uwagę, jeśli nowa to wersje 12 GB i dokupić dysk cz y od razu z dużym dyskiem.

- konsole kupie w UK razem z ps+ to ma jakieś ograniczenia regionalne?

- czy dzieki ps+ mogę pobrać tylko gry które są na dany miesiąc czy mogę też te wcześniejsze z marca np?

Pytanie nooba nie śmiać się :P

Opublikowano

Co do pierwszych dwoch punktow, to juz zalezy wylacznie od Ciebie, nigdy tak naprawde nie wiesz jaki przebieg i przeszlosc miala konsola. Sa niby modele mniej i bardziej awaryjne (ale np po sobie wiem ze moja slimka, padla bardzo szybko, co mnie rozsmieszylo to padnieciu i oddaniu na gwarancje dostalem konsola, ktora komu innemu sie zepsula i zostala "odnowiona", chodzila jak agregat przez co oddalem ja ponownie na serwis i po dostaniu kolejnej czyjejs konsolki sprzedalem ja od razu i kupilem kolejna z niewielka strata gotowki). Jesli konsole kupisz w UK z ps+ to ograniczenie bedziesz mial tylko takie ze bedziesz pobieral stuff z PSN UK (ale chyba sie nie rozni niczym:P). Mozesz pobierac tylko te gierki ktora sa aktualnie do pobrania, oraz te ktore dodales do listy swoich plikow w zeszlych miesiacach. Jesli tego nie zrobiles to te gierki przepadaja.

• Plusik 1
Opublikowano

Podobno konsola będzie wspierana przez SONY do 2015 roku. Po tym czasie funkcje online nie będą już dostępne? Ciekawi mnie to, bo przecież jakieś FIFY będą jeszcze na PS3 wychodzić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Zastanawiam się nad zakupem PS3. Mam możliwość zakupienia konsolki 80GB z padem i okablowaniem za 500zł. Zapewne starszy model. Opłaca się takowego kupić? Może powiecie czego unikać i na co zwracać uwagę przy zakupie konsolki? 

Edytowane przez jinsei
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

usuń dane w zarzadzaniu kontem, wyloguj sie, odznacz automatyczne wpisywanie i zapisywanie hasła, i na końcu usuń usera

najlepiej dane usuń przez przeglądarke

Edytowane przez c0r
Opublikowano (edytowane)

Pytanie, mam w zamiarze przed premierą ps4 w Europie sprzedać ps3, co muszę najlepiej zrobić by usunąć wszelkie dane o karcie kredytowej, może inaczej jak najlepiej skasować użytkownika? Jakieś sugestie?

ale przede wszystkim zdezaktywuj swoje konto z poziomu PS3, tak na wszelki wypadek. można to tez zrobić przez PC, ale to nie jest to samo. potem pokasuj wszystko razem z użytkownikiem. następnie zaloguj sie przez PC i sobie posprawdzaj takie rzeczy, jak: karta, aktywowane urządzenia itp.

https://store.sonyentertainmentnetwork.com

Edytowane przez MEVEK
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skad zamawiacie gry na ps3? Ja zamowilem w progamingshop co myslicie o tym sklepie? Sklep czeski wiec nie uraczymy polskich wersji gier ale reszta jak najbardziej w porzadku, gra doszla szybko i sprawnie. Mam zamiar zamowic jeszcze kilka tytulow i szukam najlepszego rozwiazania.

Opublikowano

Hej mam pytanie odnosnie Ni no Kuni, zamowilem gre w progaming.pl i dostalem wersje NTSC czy gry na ps3 nie maja blokad i czy normalnie pogram w ta gre czy mam zlozyc reklamacje? Orientuje sie ktos czy sa jakies roznice miedzy ta wersja a europejska.

Opublikowano

Witam :D Mam pytanie do zorientowanych o używane gry ps3 . Czy jeśli kupię taką używkę to będę miał wszystkie możliwości grania online . Czyli przykładowo Ultimate Team w Fifie ?

Opublikowano

Jeżeli gra nie wymaga Online Passa to normalnie będziesz mógł grać na używce w multi.

PS.

Mogłeś zapytać w już istniejącym temacie, a nie zakładać nowy.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jakby ktoś chciał kiedyś kupić Singstar Party Pack, to niech nie daje się nabrać na ten cholerny voucher na 10 piosenek w zestawie - system PS3 jest tak niedorozwinięty, że wbity kod działa osobno od całego PSS, a to znaczy, że aby pobrać te utwory z vouchera, to trzeba wejść w historię transakcji, a tam niemiła niespodzianka - można użyć vouchera co do piosenek, które były umieszczone w PSS wyłącznie przed datą "wybicia" kodu. Mój jest gdzieś z 2012 r. i wszystkie piosenki dodane po tej dacie muszę normalnie kupić pomimo tego, że mam niewykorzystany voucher na 10 utworów.

Oczywiście nigdzie na pudełku ani w instrukcji nie ma o tym wzmianki :/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, 

czy wystarczy mi 12 GB dysk do przejścia The Last of Us, serii Uncharted? Czy nie jest to trochę mało? 

Chcę kupić Playa, żeby nadrobić wszystkie exclusivy i mam napał na Last of Us, co jeszcze warto wziąć pod uwagę, chodzi mi o exclusive-killery tej generacji konsol, wszystkie dobre mutliplatformy mam za sobą na X360

Opublikowano

Co do serii Uncharted, to własnie ogrywam i bardzo mało danych wrzuca na dysj, o TLoU nie powiem, ale na pewno poniżej kilku GB, także śmiało. Zresztą, nie będziesz chyba grał we wszystko na raz, w razie konieczności pousuwasz instalki gier, które skończyłeś i elo.

Co do exów, to na pewno God of War 3 i MGS4, o ile jesteś fanem serii, jak lubisz platformówki to seria Ratchet and Clank, dla mnie to pozycje, które zadecydowały o zakupie tej konsoli.