MysteryGaz 26 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 (edytowane) Witam, mam pewien problem, kiedyś miałem na PC dwa odtwarzacze - Windows Media Player i Winamp'a, winamp zainstalowany jako drugi ofkoz. W tym czasie gdy chciałem szybko odtworzyć cały album z muzyką w folderze, po prostu klikałem na niego PPM i w menu wybierałem opcję by odtworzyć w Winampie. Później musiałem niestety przeinstalować ten program i w tym momencie zaczynają dziać sie problemy tzn. po kliknięciu PPM na folder z muzyką nie pojawia mi się opcja by odtworzyć w Winampie, tylko w WMP. Wygląda to tak: Da się jakoś przywrócić poprzedni stan rzeczy? Kombinowałem w ustawieniach domyślnych programów i wszystko jest na Winampa i dalej nic, pozostaje otwierać z menu już uruchomionego winampa lub po prostu zaznaczając wszystkie poszczególne pliki muzyczne(wtedy taka opcja się pojawia, tylko nie dla folderów) . System to Windows 7 Professional, 64 bit. Mam nadzieje, że jasno to opisałem, jeśli nie, pytać . Dzięki z góry za odpowiedź. Edytowane 24 maja 2010 przez MysteryGaz Cytuj
Gość Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 Próbowałeś przeinstalować WinAmpa? Imho to wpisy w rejestrze decydują o menu kontekstowym i najprościej właśnie przez reinstal to zmienić. No chyba że poszukasz po google jak to ręcznie ustawić. Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 24 maja 2010 Autor Opublikowano 24 maja 2010 Dzięki bo w sumie...pomogło, po instalacji przy pierwszym uruchomieniu odpala się taka wstępna konfiguracja i tam właśnie jest do zaznaczenia czy chce się by było widać odpowiednie opcje w menu kontekstowym, widocznie wcześniej tego nie zauważyłem i nie zaznaczyłem . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi