Skocz do zawartości

Uncharted 3: Oszustwo Drake'a

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek87
Opublikowano

nie ma co oceniac grafiki gry po trailerze na you tubie. po zobaczeniu bety jestem zaniepokojonym tym co "zastalem" do listopada kupa czasu. (chyba)

Opublikowano

Oj, coś widzę, że trzeba obalić kilka mitów.

Beta pokazała nam 2 śliczne mapy i 2 brzydkie. Po prostu, brzydkie. Lotnisko wyglada naprawdę przeciętnie i jeżeli nie znałbym serii i ktoś pokazałby mi U3 tylko na podstwie tej mapy to możnaby stwierdzić: "I wy się tak zachwycacie tym całym Uncharted? Pogielo?" Jeżeli natomiast zobaczyłbym z U2 tylko mape Plac to również piałbym ze śmiechu. Nie dość, że tej mapy nie cierpie, to jest w nocy, nic w niej nie budzi mojego zachwytu.

Jednak cała gra jako całokształt jest cudowna. Dla mnie to najlepsza gra tej generacji bo uwielbiam w niej niemalże każdy element. Po U3 na bazie trailerów i urywków gameplayu wiem, że postęp graficzny się dokonał i wcale nie taki mały jak się wydaje. Wystarczy porównać Drake'a z U2 i z U3. W szczegółowości to przeskok na poziomie U1 i U2. Naprawdę, znacznie się Dariusz różni. Sully i Chloe tak samo. Tylko Elena zalicza małe przeskoki :)

Ta gra będzie miała lepsze oświetlenie (jak teraz gram w U2 to w porównaniu do gier z 2010 i 2011 roku, brakuje mi lepszego, dynamicznego oświetlenia). Do tego nie wiem jak ND to robi, ale jakim cudem oni pakują tyle szczegółów, tak wyraźne i ostre tekstury (tak, w becie są trochę bardziej rozmyte, ale multi to inna sprawa, tutaj trzeba robić większe cięcia by osiągnąć płynność), tyle dzieje się na ekranie i wszystko odbywa się przy stałych 30 FPSach? Naprawdę, miazga. To się nazywa geniusz i kwintesencja optymalizacji. To co robią przy U3 będzie wiekie, zobaczycie. Dlaczego? Bo wszystkie ograniczenia sprzętowe, kamuflują bardzo, bardzo umiejętnie. Tak, że gracz przy 1-2 podejściu tego nie odczuwa.

Teraz zaliczam 5 przejście U2 i dalej pieje z zachwytu jak tam to wszystko wygląda.

Pajgi!

Proszę Cię, podaj mi przykłady gdzie Drake rzuca sucharami! Przechodze po raz kolejny grę i śmieję się z jego tekstów, krótkich docinków! Ta scena z początku jest kapitalna :)

http://www.youtube.com/watch?v=km7jaOiol60

Oh, no, it's not that bad! Look, I've got my own bucket!

• Plusik 2
  • Minusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

All day, all night ...Uncharted WTF...

Szkoda,że nie każde studio jest tak zdolne jak Naughty Dog, masakryczny jest ten gameplay z konfy

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Z początku ciężko było mi uwierzyć, że na tych screenach jest mapka z multi (ilosc detali i jakość tekstur miażdży) ale po sprawdzeniu reszty wychodzi na to, że.. w istocie tak właśnie jest ;) Na screenach widać też Wzniesienie (mapa z DLC do U2). Dobrze by było jakby wróciło też kilka normalnych miejscówek (np. Świątynia czy Wioska).

Opublikowano (edytowane)

Jak ta gra wygląda i się "rusza" to ciągle BRAK MI SŁÓW. Gameplay przekozacki, lepszy niż ten z E3 do tego ociekający miodem. Muzyka - "arabskie rytmy" też brzmią świetnie. Najprościej pisząc, po prostu Uncharted.

Nigdy nie zwątpiłem w ND i progres graficzny widać gołym okiem (oświetlenie).

Cud, miód i Drake ;p

Edytowane przez SłupekPL
Gość DonSterydo
Opublikowano

Za(pipi)iste te fotki. Gameplayu nie oglądam co by sobie nie psuć później zabawy :)