Skocz do zawartości

Uncharted 3: Oszustwo Drake'a

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jak już zaglądam na średnią ocen danej gry to tylko na gamerankings.com...nie ma żadnych opinii czy oceniania przez zaje.banych fanbojów tylko brane pod uwagę są same magazyny czy strony branżowe. Oczywiście nie zawsze zgadzam się z daną średnią,ale ogólnie stronka bardzo przydatna.

Opublikowano

Info z Facebooka, Uncharted 3 będzie miał ogromną kampanię reklamową w naszym kraju.

ogromna jak na nasze standardy to pewnie bedzie pare spotów w tv,stoiska w MM i 2 plakaty na miescie :P

Opublikowano

Miałem się już spytać jakiś czas temu ale ciągle zapominam ;p

O co chodzi z tym helikopterem w Syrii? Na początku myślałem, że to jakiś perk heh no ale raczej nie. To jakaś "automatyczna przeszkadzajka" czy jak?

Opublikowano

Tak, automatyczna:) Identyczne sytuacje były w U2 - czołg przejeżdżający przez wioskę, czy helikopter spamujący rakietami na Highrise. Zresztą nawet na Lotnisku w U3 pojawiają się czasem samoloty, które mogą zabić.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Faktycznie był czołg w U2 w Wiosce, co prawda grałem głównie tylko w bete ale teraz coś mi świta hehe.

A z Lotniskiem i samolotami to szczerze mówiąc nie wiedziałem, bardzooo rzadko trafiam na ta mapkę (na szczęście).

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano (edytowane)

A tak z ciekawości zapytam: jaką przewidujecie sprzedaż U3? Myślicie, że U3 będzie pierwszym ex'em od Sony, który pobije ilość sprzedanych egzemplarzy poprzednika (chodzi mi tu tylko o tą generację)? I, żeby nie było, nie oceniam gier po ilości sprzedanych egzemplarzy (bo musiałbym uwielbiać serię COD i w ogóle fpsy, za którymi nie przepadam, poza nielicznymi wyjątkami) i nie rozumiem jak ktoś się może tym sugerować przy wyborze gry (o ile takie osoby w ogóle istnieją), i jakby to powiedział Słupek, i tak biorę U3 na premierę, nawet jeśliby się sprzedał w nakładzie 1000 egzemplarzy :P , więc pytam tylko tak z czystej ciekawości . A wracając do pytania, to obawiam się, że Sony trochę przejedzie się na tym, że wydaje U3 w środku wojny między BF3 a MW3 (a wiadomo, że porównując marketing/kampanie promocyjną EA i Acti - Sony nie ma szans), a nie można też zapominać o takim Skyrim czy AC:R (a wcześniej jeszcze wyjdzie Gacek). Ja tak obstawiam z 2,5, góra 3 mln do końca roku, chociaż życzę ND i Sony nawet tych 5 czy 6 mln (ale serio bym się zdziwił jakby doszło do takich liczb).

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

GT5 ani MGS4 nie pobije

Z tym pytaniem: "Czy myślicie, że U3 będzie pierwszym ex'em od Sony, który pobije ilość sprzedanych egzemplarzy poprzednika?", chodziło mi bardziej oto czy U3 przebije sprzedaż U2, bo jak na razie w przypadku pozostałych ex'ów sprawa wygląda tak (jeśli chodzi o sprzedaż): LBP>LBP2, M:PR>M:A, R2>R3, KZ2>KZ3, iF>iF2, Ratchet:ToD>ten nowszy (i często jest to zdecydowana przewaga), a powinno być raczej na odwrót, bo w końcu i konsol, więc graczy przybywa i same sequele w gruncie rzeczy są lepsze, ładniejsze, bardziej rozbudowane itp. Ale oczywiście życzę U3 nawet i pierwszego miejsca pośród ex'ów :) .

Opublikowano

watpie aby do konca roku U3 dobilo do 3mln.

Jak bedzie powyzej 1.5mln to bedzie bardzo dobrze.

Do konca roku przegraja zarówno z Batmanem jak i skyrimem.

a o koncowym wyniku jak gt5 nie ma co nawet marzyc

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj w Playstation Home pojawila sie miejscowka z Uncharted 3:

http://blog.eu.plays...ed-3-hits-home/

Przyznam, ze prezentuje sie calkiem dobrze, fajny pomysl - chetnie to sprawdze. :)

Ja wlasnie sciagam, miejscowka wazy 32MB - sciagajcie, spotkamy sie na miejscu. ;)

Edytowane przez saptis
Opublikowano (edytowane)

Myślę że U3 sprzeda się ciut gorzej niż dwójka (tak z ciekawości, ile jej zeszło do dnia dzisiejszego?). Uncharted jest mocną sprawdzoną marką ale kierowaną do konkretnego odbiorcy. Kupno 3 części bez znajomości dwóch poprzednich dla większości ludzi może być kiepskim pomysłem.

Edytowane przez Dobos
Opublikowano
Aha no i U2 to był ex, który sprzedał się znacznie lepiej niż część pierwsza.

O kurczę, nie spodziewałbym się. Widać jednak dla ludzi nie ma znaczenia znajomość pierwszej części jeśli druga jest świetna :) w takim razie będę zdziwiony jeśli 3 sprzeda się poniżej 5 milionów.

Opublikowano

Skąd ten pomysł z ludźmi zwracającymi uwagę na poprzednie części :D Niektórzy zaczynają Gearsy, czy Killzone od "trójek", więc co dopiero Uncharted, którego każda część to właściwie osobna historia.

Opublikowano

Mnie się to wydawało logiczne że obcując z czymś najlepiej zacząć od początku :) Tyczy się to filmów, książek no i gier.

Muszę przyznać że w przypadku Uncharted sam zacząłem od 2 części, dostałem ją w zestawie przy zakupie konsoli, zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Szkoda jednak że nie zagrałem najpierw w jedynkę bo podobno też świetna ale gdy ją odpaliłem po przejściu "dwójki" to kompletnie mi nie podeszła.

Opublikowano

No ja jedynkę dostałem w zestawie z ps3, przeszedłem, zrobiłem wszystko oprócz crushingu, pozyczylem u2 od kumpla, wyplatynowalem i wróciłem do jedynki i wyplatynowalem. Ani przez moment nie poczułem ze gdybym nie zagrał w jedynkę coś bym stracił. :).

Opublikowano

No ja jedynkę dostałem w zestawie z ps3, przeszedłem, zrobiłem wszystko oprócz crushingu, pozyczylem u2 od kumpla, wyplatynowalem i wróciłem do jedynki i wyplatynowalem. Ani przez moment nie poczułem ze gdybym nie zagrał w jedynkę coś bym stracił. :).

A nie czułbyś, że ominąłeś za(pipi)istą grę ? ;)

Opublikowano (edytowane)

Gdybym nie zagral, pewnie bym nie poczuł :) tak samo jak nie poczułem ze ominalem niby świetna serie MGS czy dwa pierwsze God of Wary :)

Choć po ograniu u1 wiedziałem ze to jedna z najlepszych (dla mnie mimo wszystko nawet lepsza od u2) gier na maszynkę Sony.

Edytowane przez schab0795