Gość DonSterydo Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 No i skończyłem, koniec suszonej śliwki Marlow był piękny Ja bym tam nie był taki miętki jak Drake Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja tam niedawno trochę grałem i jakby nie patrzeć to wciąż za(pipi)ista gra. Może nie robi takiego wrażenia jak Among Thieves ale spokojnie zasługuje na wysoką notę i trzyma ogólnie poziom do jakiego przyzwyczaiła nas seria. Odpocznijcie trochę od niej i zagrajcie samego singla, zobaczycie o czym mówię. każdy twierdzi, że jest najsłabsza - wcale tak nie jest. To wciąż topowy poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Trójka jest równie dobra jak dwójka. Ci co narzekają niech się zastanowią jakby ocenili te dwie części gdyby wyszły w odwrotnej kolejności. Większość pewnie by narzekała na AT, że gorsze od DD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Trójka jest równie dobra jak dwójka. Ci co narzekają niech się zastanowią jakby ocenili te dwie części gdyby wyszły w odwrotnej kolejności. Większość pewnie by narzekała na AT, że gorsze od DD. Bo AT by było kalką DD. Grając w dwójkę nie miałem jej nic do zarzucenia, ND z trójką po prostu ponownie wykonało kawał solidnej roboty. Czy mogłoby być lepiej? Nie wiem, ale mi starcza to, co zobaczyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) U3 plusy: - lepsze zagadki nie traktujące już gracza jak skończonego debila (t.j. w U2) - lepsze animacje walk - ciut mniejsze nastawienie na ciągłe strzelaniny - i ciut więcej eksploracji oraz poziomów bez typowej akcji - świetne sceny pościgów - jazda konna minusy: - scenariusz który nie trzyma się momentami kupy (wszystko w mysl zasady najpierw super lokacje, poźniej dorabianie do nich scenariusza) - wątek Eleny i Drake'a potraktowany po macoszemu (tu byli razem, tu znowu sie rozeszli, tam znowu się łączą pod koniec. WTF?) - wykastrowanie Chloe z jej egzotycznego seksapilu - nie wyjaśnione, pourywane watki np. Talbot i jego "moce", Cutter i Chloe - za krótka wizyta w ostatniej miejscówce - mnóstwo technicznych błędów, których nie doświadczyli na szczęście wszyscy użytkownicy. (u mnie gra nigdy się nie zawiesiła, ani nic sie chamsko nie doczytywało) Mimo wszystko gdybym miał ocenić trylogię byłyby to oceny rzędu: U1 - 9 U2 10- U3 9+ Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez nobodylikeyou Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Uncharted 1 na dzis, ocenilbym... 7+/8-. To byl moj tytul startowy na Ps3, szkoda ze zaczalem od tak dobrej gry, bo potem dlugo musialem czekac na kolejny opad szczeny. Dzis gra mocno sie zestarzala, ale zapada w pamieci: poczatek na tym statku, u-boot... no i dzwieki doczytywania z bluraya, dosc glosne:). Malym minusem jest brak multi, czy polonizacji. Dwojke dostalem na Boze Narodzenie. Gruby poczatek gry z ta katastrofa pociagu, cala rodzina ze szwagrem, ogladali jak gram. Wczuli sie jak w dobry film alkcji. Zapamietalem jeszcze sniezne plansze + te dziwne 'yeti'. No, a najwiecej czasu spedzilem na multi grajac z kolezanka. Wczuwalem sie jakbysmy na serio ratowali swiat, a tekst "znajdz granatnik i rozwal te drzwi", snil mi sie po nocach,gdy nie moglismy przejsc pewnego levelu w trybie kooperacji. 9/10. Trojka, mimo ze najnowsza, zapamietalem najmniej. Mialem juz wielki tv 3d, wiec polowe gry przeszedlem w tym trybie. Za duzo tu jednak hajpu, podniecaniem sie 3d, piaskiem, lokalizacja. Hype strasznie niszczy podejscie do gry. Bo wiemy czym mamy sie podniecac, nie dostrzegajac tego samemu. Trojke wystawiam na Allegro:/. Nic procz planszy na fazie i mlodego Drake'a, nie pamietam. Dla mnie gra na 8:). Multi przekombinowany plus przepustka sieciowa... Ktos wyzej napisal, jakby trojka, zamienila sie z dwojka i wyszla wczesniej, ciekawe jakbysmy ja ocenili? Sam jestem ciekaw, na szczescie udalo mi sie zagrac chronologicznie. Swietna trylogia tej generacji. Tego moga nam zazdroscic posiadacze Wii, Wii U:) i X360. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andrew21 856 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Po zrobieniu Uncharted 2 do naughty dog przyszło bardzo dużo nowych osób i team podzielił się na dwie ekipy. Widać to troche po poziomie ich następnych gier. Uncharted 3 robiła ekipa składająca się w dużej części z nowych pracowników a Last of Us ekipa od Uncharted 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Dzis gra mocno sie zestarzala, ale zapada w pamieci: poczatek na tym statku, u-boot... [...] Zapamietalem jeszcze sniezne plansze + te dziwne 'yeti'. [...] Trojka, mimo ze najnowsza, zapamietalem najmniej. Mnie tam dziwią takie wypowiedzi. Ja mam w głowie każdą część, lokacja po lokacji, dialogi, no całą grę mogę sobie zwizualizować (z każdą grą praktycznie tak mam). Dla mnie cała trylogia jest równa i oceniam ją na 10, a największe wrażenie zrobiła na mnie jedynka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Trójka to po prostu rozwinięcie idei i mechaniki świetnej dwójki plus dodanie paru patentów. Mam podobnie jak Grześ i pamiętam wszystkie lokacje z obu ostatnich części, sceny dialogi itp. Po co rozdrabniać się, która część jest lepsza skoro najlepiej jest zagrać w całą trylogię (plus epizod na kieszonsolkę). Oceniając historię jako całość ocena może być tylko jedna 10/10. Fin. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Po zrobieniu Uncharted 2 do naughty dog przyszło bardzo dużo nowych osób i team podzielił się na dwie ekipy. Widać to troche po poziomie ich następnych gier. Uncharted 3 robiła ekipa składająca się w dużej części z nowych pracowników a Last of Us ekipa od Uncharted 2. No nie do końca. Sprawdziłem sobie creditsy z U2, U3 i TLOU i wypisałem najważniejsze postacie (directorzy i game designerzy): Uncharted 2: Game director: Straley Creative director: Henning Lead game designers: Lemarchand, Druckmann Game designers: Russel, Saita, Stein, Richmond, Margenau, Minkoff, Cogburn, Nawmann Uncharted 3: Game Director: Richmond Creative director: Henning Lead game designers: Lemerchand, Minkoff Game designers: Russell, Saita, Stein, Margenau, Cogburn. Newmann, i nowi: Schatz, Cambier, Swisshelm, Field, Liu, Daly Ogólnie: 10 z U2 i 6 nowych. The Last of Us: Game Director: Straley Creative Director: Druckmann Lead game designer: Minkoff Game designers: Russell, Saita, Newmann, Cambier, Field oraz nowi: Davies, Ryan, Javidpour, Ticherkes, Lance, Gallant, Sucarin, Silli. Ogólnie: 6 z U2 (z czego 4 pracowało też przy U3), 2 z U3 i 8 nowych. Nie liczyłem tych game designerów, których sobie pożyczyli z drugiej ekipy pod koniec prac nad TLoU Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez SzczurekPB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
aureliusz 1 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Witam...wie ktos z panów ile musze mieć miejsca na dysku żeby mi ściągnęło cyfrowo Uncharted 3 z PsPlusa tylko na jednego gracza? Mam 50 giga i ciągle mi wypisuje że brak miejsca w masowej pamięci...w wymaganiach jest 38.5 giga, ale zdaje sie że ściąga top jakimiś paczkami, bo pierwsza ma 11 giga(3d cos tam) i jej już nie startuje. muszę mieć 77 giga wolnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 2 x wielkość paczki PKG. Bo musisz ściągnąć i rozpakować, być może serwery przed ściągnięciem sprawdzają ile masz miejsca na HDD i czy 2x tyle ile potrzeba na grę. Gdybam. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Tych filmików 3D nie trzeba ściągać. Musisz mieć multi, singla i fimiki 2D. Nie wiem czy można zainstalować po kolei te rzeczy, jak nie to pomnóż cała wagę x2. @up Przy pojedyńczych paczkach sprawdza czy jest dostępne 2x tyle miejsca (mowa oczywiście o instalkach). Cytuj Odnośnik do komentarza
aureliusz 1 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Ale ona nie daje mi wyboru..zaczyna od 3d i wychodzi do ekranu psstore, bo malo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Nie wiem, U3 mam od premiery na płycie, nie wiem jak to wygląda. Każdy zawsze pisał, że 3D nie są wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 @c0rWbijaj do tematu U3 i opisz co tam jest gorszego w stosunku do U2 o 10 klas, chętnie poczytam jakieś brednie Me too 8) Ok Dwójkę przeszedłem we wrześniu 2012, grając wcześniej tylko w demo jedynki, i od razu był opad szczeny. Świetna, zróżnicowana przygoda w którą grało mi się naprawdę wyśmienicie i w ciągu 2 tygodni wbiłem platynę. Trójka to już inna bajka. Oczywiście, grało mi się także świetnie, ale po prostu z dwójką mam lepsze wspomnienia. Nie wiem dokładnie dlaczego. Może wypiszę to co w trójce mi się nie podobało: 1. Drake to jakiś cyborg który przeżyje wszystko, to już bardziej karykatura 2. Za mało Eleny i Chloe, postać Cuttera wzięta za przeproszeniem z wiadomo skąd, pojawia się znikąd i za chwilkę znika 3. Zbyt duże przeskoki fabularne, dwójka miała fajną ciągłość, tutaj czułem się lekko zagubiony 4. Zbyt dużo strzelania.... strzelania... zieeeeew 5. Kompletnie nietrafiona walka z ostatnim "bossem", łatwizna 6. Dużo niejasności fabularnych 7. Lokacje są spoko, ale dla mnie zbyt mało zróżnicowane, dziś pamiętam tylko jakieś tam egipskie klimaty, zamek i statek 8. Zbyt dużo "epickich momentów", pod koniec jak tylko widziałem te ciągle wybuchy to dosłownie rzygałem 9. Co do lokacji to może są zróżnicowane, ale dla mnie troszkę takie bez wyrazu. To po prostu świetna rzemieślnicza robota. Właśnie, rzemieślnicza... 10. Mega odtwórcza roz(g)rywka względem dwójki, myślałem że przez ponad 2 lata wymyślą coś nowego, choć nie powiem, ta formuła nadal jest świetna. po prostu lepiej wspominam U2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 swego czasu bardzo popularna była plota, że niejasności fabularne, min skąd znają Cuttera, czemu z nim bardziej trzyma Cloe, oraz czy Elena była zaręczona z Drakiem i w jakich okolicznościach im nie wyszło miało być wyjaśnione w kolejnym spin offie serii na Vicie czyli akcja miała się dziać pomiędzy U2 i U3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Dobra cOr, jedziemy z towarem: 1)akcji gdzie coś spadało/ goniło/ uciekało spod nóg Drake'a w dwójce było od groma. Tu chyba nie ma aż tyle takich akcji (scena z samolotem może dawać złudzenie, że jest inaczej), 3)nie ma przeskoków fabuły tylko lokacji i jest to ukłon w stronę Indiany Jonesa ("Ostatnia Krucjata") i Lary Croft gdzie bohater skacze po całym świecie w poszukiwaniu wskazówek i tropów, 4)strzelania jest chyba tyle samo co w dwójce, 5)Talbot to nie wyszkolony komandos dopakowany żywicą, on działa z dystansu, kolaborant itd. Walka na piąchy była honorowa choć rzeczywiście łatwa, 6)fabula nie była nadto skomplikowana choć rozrzucenie jej elementów po świecie mogło wzbudzać skołowanie faktami, 7) i 9) 7. Lokacje są spoko, ale dla mnie zbyt mało zróżnicowane, dziś pamiętam tylko jakieś tam egipskie klimaty, zamek i statek 9. Co do lokacji to może są zróżnicowane, ale dla mnie troszkę takie bez wyrazu. To po prostu świetna rzemieślnicza robota. Właśnie, rzemieślnicza... zdecyduj się. Lokacje są bardzo zróżnicowane i choć Londyn i Syria jakoś mało zapadają w pamięć to Chateau (zwłaszcza gdy atmosfera zostaje podgrzana), Cmentarzysko, a w szczególności pustynia i Miasto Tysiąca Filarów są mega klimatyczne. No i świetnie zaprojektowane lokacje to dla Ciebie wada? 8)epickich momentów było sporo ale to przecież drugie imię serii Uncharted, 10)tu akurat nie mam zastrzeżeń Nie chcę się spierać o pierdoły ale jak widzisz U3 nie jest gorsze od U2 o 10 klas. Jest po prostu rozwinięciem idei dwójki z zachowaniem elementów, które wypadły świetnie w dwójce (po co zmieniać coś co działa i to dobrze). Masz swoje zdanie i ok. Szanuję to. Po prostu tekst o różnicy rzędu 10 klas jest troszkę śmieszny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Dokładnie tak jak napisał Farmer, U3 jest tak samo dobre jak U2. Niektórzy oczekiwali nie wiadomo czego i dlatego narzekają na DD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 no dobra, trochę przesadziłem z tymi 10 klasami, ale po prostu... no nie wiem jak to opisać. w sumie to nie wiem czy gdybym pierwszy raz zagrał w trójkę a potem w dwójkę miałbym inne zdanie, no ale po prostu czuję że bardziej podobała mi się dwójka, ale chyba zbyt wiele czynników się składa na to i nie mogę wszystkich przytoczyć ] nie oczekiwałem wielu zmian w rozgrywce, bo lubię sprawdzone schematy, ale myślę że coś oprócz odrzucania granatów można było dołożyć. coś mi w tej trójce nie zagrało, i mimo tego że platynkę wbiłem z przyjemnością, to dwójkę będę milej wspominał. co do różnorodności lokacji zmieniłem zdanie potem, ale nie chciało mi się wracać i usuwać tego punktu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Też uważam, że U3 jest tak samo dobrym tytułem jak dwójka, ale U2 zawsze w rankingu moim i 99% graczy będzie o oczko wyżej, bo to było coś nowego, gra która zmieniał podejście developerów do przygodówek. Przeskok między jedyną, a dwójką był ogromny i mógł na jednej generacji zdarzyć się tylko raz. Trzecia część, to najlepsze pomysł z U2 i nic więcej, co w żadnym wypadku nie czyni tej gry złej. Rozumiem osoby, które spodziewały się takiego przeskoku jaki dokonał się między U1, a U2, wówczas ktoś może narzekać na U3. Ciekawi mnie tylko co ND pokażę przy okazji czwartej części, ile rzeczy zaczerpnie z TLoU, które pod względem np. strzelania wypada znacznie lepiej od Uncharted. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Ciekaw mnie czy ND jeszcze wróci do tej serii. O ile nie pracują już nad nowym IP. W tej generacji PS dostaliśmy aż dwa nowe - Uncharted i TLoU. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Kiedyś ND się wypowiadało, że nic nie stoi na przeszkodzie aby Uncharted było kontynuowane. Dla Sony ta seria jest bardzo dochodowa, więc tym bardziej można spoedziewać się kolejnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Mam tylko nadzieję, że ND nie postąpi z tymi kontynuacjami tak samo jak w przypadku serii Crasha. Najpierw przekazano projekt Traveller's Tales by po paru latach seria trafiła pod strzechy Acti. Uncharted na PS4 z pewnością zamiecie - jeśli wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Crash chyba nigdy nie należał do Sony. Uncharted to ich marka więc nie ma się co martwić narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi