K@t 116 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 (edytowane) Co do pomocy naszych kompanów, to w dużej mierze miałem na myśli scenki w których zarzucają pomysłami, wykazują się wiedzą (czym chyba nawet Drake-nieprzyzwyczajony- jest zdziwiony Ale to właściwie fajny postęp w stosunku do U1 i U2. Tam właściwie to jedynie Drake wykazywał się jakąkolwiek wiedzą, spostrzegawczością i pomysłami - jak sam to zauważyłeś. W Drake's Deception i reszta postaci ma coś do powiedzenia w końcu i widać że też myślą, a nie jedynie "wyglądają" Nawet Sully, który doskonale zna się na określaniu kierunków i współrzędnych w oparciu o gwiazdy - jak się okazało Edytowane 8 listopada 2011 przez K@t 1 Cytuj
sentryandy 2 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Jest łatka 1.01 http://www.ripten.com/2011/11/07/uncharted-3-patch-1-01-fixes-3dtv-issues/ Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Uncharted 3: Oszustwo Drake’a największą ekskluzywną premierą w historii PlayStation 3 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 (edytowane) Uncharted 3: Oszustwo Drake’a największą ekskluzywną premierą w historii PlayStation 3 Kolejny rodzyn ps3site... Uncharted 3 jest na 4 miejscu jeśli chodzi o najlepszy start. 1. Gran Turismo 5 2. Metal Gear Solid 4 3. God of War 3 Edytowane 9 listopada 2011 przez SzczurekPB Cytuj
saptis 620 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 (edytowane) Co do filmika powyzej to gralem z tego typu pajacem - strasznie sie wydzieral, bluzgal i ogolnie wygadywal glupoty. Wyciszylem go i zglosilem za obrazliwy jezyk. Wlasnie zdobylem platynowe trofeum w Uncharted 3, mam juz platyne w kazdej grze z trylogii. Edytowane 9 listopada 2011 przez saptis Cytuj
oskar_PL 34 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Mnie gra rozczarowala . Co to ma byc ten ostatni zly ??? WTF ,naciskasz dwa klawisze .... koniec gry zrobiony jakos na odwal .Dla mnie gra na 8- . 1 7 Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Uncharted 3 jest na 4 miejscu jeśli chodzi o najlepszy start. 1. Gran Turismo 5 2. Metal Gear Solid 4 3. God of War 3 Chodzi o wszystkie gry,a nie o eksy. Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Uncharted 3 jest na 4 miejscu jeśli chodzi o najlepszy start. 1. Gran Turismo 5 2. Metal Gear Solid 4 3. God of War 3 Chodzi o wszystkie gry,a nie o eksy. Odniosłem się do tej bzdury: "Uncharted 3: Oszustwo Drake’a największą ekskluzywną premierą w historii PlayStation 3. ...jego sprzedaż w ciągu pierwszego tygodnia od premiery była na tyle wysoka, iż uczyniła go największą premierą w historii exclusive'ów na PlayStation 3." Nie była największą premierą z exów PS3, bo na premierę lepiej się sprzedały: GT5, MGS4, GOW3. Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 A to racja. Reklama w Berlinie. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 (edytowane) TO jest dopiero reklama. Chciałbym zobaczyć coś takiego u nas. SCEP niby obiecywało olbrzymią kampanię reklamową U3 w Polsce, a koniec końców... w ogóle żadnej kampanii nie zauważyłem. No chyba że chodziło o te preordery i reklamę puszczaną w TV przez 3 dni. Edytowane 9 listopada 2011 przez K@t Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=O-pAq_zDVy4&feature=player_embedded Uncharted 3: Oszustwo Drake’a największą ekskluzywną premierą w historii PlayStation 3 Gdzieś już to kiedyś widziałem... ;> A czekaj: http://www.psxextrem.../page__st__1980 Edytowane 9 listopada 2011 przez nobodylikeyou Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Skonczylem na normal, zagralem w multi i coopa, teraz zabieram sie za hard a potem crushing, czyli obowiazkowo kazdy Anczartyt po 3 razy. Ja sie nie doszukuje jakichs niescislosci w fabule, prostych i podpowiadanych zagadek, ani "nudnego" poczatku (a to moze nawet dobrze, ze akcja rozwija sie progressywnie?). Nie jestem hardkorowym ekspertem i krytykiem gierek, lubie grac for fun a wiec: Jesli gra mi sie zaj.ebi.scie i nie moge oderwac sie od pada, to chyba U3 na tle innych tytulow powinien dostac 10/10 i ode mnie tyle dostaje. Oraz jesli U3 obiektywnie nie wystwia sie 10/10 to jaka inna gra na PS3 moze dostac taka note? U1=U2=U3 najlepsza trylogia gier ever, mast hewy 10/10, najlepsze gry na PS3 i koniec kropka idziemy do zlobka do widzenia kup se trabke do pie.rdz.enia 2 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 (edytowane) Nie wiem czy widzieliście, jak nie to chyba warto Kto nie grał, niech uważa bo można naciąć się na spoilery Edytowane 9 listopada 2011 przez schab0795 Cytuj
jankes 2 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Ufff,właśnie skończyłem.No cóż moge powiedzieć.Jednak wydaje mi się że U2 był kapke lepszy.Spodziewałem się niesamowitego kopa na początku gry ,a tu to "oszustwo" niemal wynudzilo mnie do 4-5 chapteru.Jednakże po 12 chapterze w tej GRZE zaczyna się totalny sajgon(in + ;]).Troszke ponarzekam,bo Uncharted 3 według mnie zbliżył się "niestety" do Heavy Rain,dużo tu kapitalnych filmów,pare świetnych zagadek ale po tej czesci spodziewalem sie niesamowitego kopa akcji.Końcówka jest fenomenalna (zakończenie już nie).Na początku miałem dać 8 ale po końcówce (nie po zakończeniu ) zmieniłem zdanie na 9.Gre ukonczylem w okolo 10 h 30 minut, na poziomie wymagającym (skarby 63). - za dużo to skakania,za mało walki (często walki odbywaja się w wymiarze steatlh),za mało strzelania -według mnie zbyt filmowa (MGS2?) + braknie miejsca :F Pozostaje jednak niedosyt,U3 nie przebił U2, tak jak ktoś wspominał u2>u3>u1,no ale coż to tak jakby oceniał 9+,9,8+ ;] Btw co się stało z Cloe i z tym hmm Stathamem? : D O jeden drink za daleko widze byłem jak grałem;] Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Btw co się stało z Cloe i z tym hmm Stathamem? : D O jeden drink za daleko widze byłem jak grałem;] Charlie złamał nogę podczas ucieczki z muzeum w Syrii, przez co nie mógł kontynuować wyprawy, i Chloe (prawdopodobnie, gdyż nie jest to wyjaśnione) została z nim. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 (edytowane) - za dużo to skakania,za mało walki (często walki odbywaja się w wymiarze steatlh),za mało strzelania Jak dla mnie to właśnie plus, ale w temacie była już dyskusja na ten temat i wychodzi że każdy woli co innego. Mi bardziej odpowiada gameplay wypełniony zagadkami, zręcznościówkami i innymi urozmaiceniami, nie wydłużany samą walką. Drake's Fortune strasznie razi pod tym względem, zwłaszcza po powrocie od Drake's Deception. -według mnie zbyt filmowa (MGS2?) Akurat filmowość tej gry to jej największy plus chyba. Z drugiej strony nie jest to "filmowość" MGSowa raczej, przynajmniej ja nie przypominam sobie z U3 trwających po 30min dialogów. Generalnie po Twojej opinii widzę, że wolisz Uncharted wydaniu bardziej strzelankowym, no cóż Ja mimo wszystko jestem za taką formułą, jaką prezentują dwójka i trójka. Zbyt długie i częste starcia są w tej serii na dłuższą metę nudne i frustrujące. Nie możesz doczekać się jakiegoś wy(pipi)anego w komos kawałka gameplayu, ale musisz siedzieć godzine za osłoną ;-) Edytowane 9 listopada 2011 przez K@t 1 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Ja gram ale nie wiem do którego momentu starczy mi cierpliwości. Jak juz dali możliwość strzelania to powinno to działać. Jak można to zepsuć? W U2 było dobrze to tu strzela się we wszystko oprócz tego co trzeba. Farfocel masakryczny. 3 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Dżizas, masa ludzi przeszła crushingi i srashingi nie narzekając na celowanie, ale dla garstki gra oczywiście jest niegrywalna więc narzekajmy i psioczmy dalej 1 Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) Jestes slepy i tyle.Tutaj nie chodzi juz o subiektywne odczucia. Problem istnieje i to jest fakt. Przeszedlem Crushing z pal.cem w d.upie, ale sterowanie to tragedia. Ty natomiast nie widziales uposledzonego celowania, a z crushingiem miales problem ... Edytowane 10 listopada 2011 przez Ins Cytuj
K@t 116 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) Miałem problem z 10 granatami lecącymi w moją stronę, a nie ze sterowaniem i celowaniem. Sorry, ale zaczyna mnie wpieniać to wmawianie mi, że jestem ślepy i czegoś nie widzę. Pytałem kilku znajomych grających w U3, czy problem z celowaniem im przeszkadzał. Nazwij ich jak chcesz, ale do póki nie obejrzeli filmu na YT, to nawet NIE WIEDZIELI że coś takiego występuje. Tak, też przeszli crushing z palcem w (pipi)e. Nie wiem dlaczego 3/4 osób gra komfortowo, a 1/4 ma problem. I NIE NEGUJĘ jego istnienia, bo SAM GO TERAZ DOSTRZEGAM. Tylko mnie wkurza już nudne i uparte narzekanie. Skoro jedynie ułamek grających narzeka i płacze że nie może przejść gry, a błąd jest wszędzie, to ja nie wiem o co innego, jak nie o subiektywne uczucia chodzi. Zresztą już w temacie ktoś przyznał że ten defekt widzi, ale nie opowiadał zaraz że ledwo idzie do przodu i rzuci grę w kąt. Dziwne, że jak podczas ogrywania takiego BF3 narzekało się pewne kwestie, to narzekania zostały zbywane twardymi argumentami w stylu "U mnie tego nie ma/ja tego nie widzę/czepiasz się/wracaj do CoD". Tam taka argumentacja przeszła, ale tutaj już nie. Bo żesz krude mol, gram pewnie na czarno-białym rubinie i nie widzę co się dzieje na ekranie. Edytowane 10 listopada 2011 przez K@t 1 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Polecam zrobić test o którym pisał Square. Celować i próbować "zrobić kółka" celownikiem - IMPOSSIBLE, wychodzą kwadraty, prostokąty. To pokazuje jak bardzo zwalone jest celowanie/strzelanie w U3 a żeby było śmieszniej w multi jest normalnie... Cytuj
K@t 116 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 No więc mówię, że dopiero po obejrzeniu filmiku próbowałem kręcić kółka u siebie, a wychodziły kwadraty Po prostu w trakcie gry ani razu mi to nie przeszkadzało, ani zwracałem na to uwagi. Ot, tylko o to mi chodzi - nie zrujnowało mi to w żaden sposób gameplayu i dlatego dziwi mnie też, czemu ktoś miałby przez to nie ukończyć gry. Zwłaszcza, że przez większość gry walki jest naprawdę mało. Obiecali poprawić to w patchu, więc może skończą się płacze. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) K@t: Ja nie twierdze, ze gra jest niegrywalna, kazdy kto tak pisze przesadza i to umyslnie, zeby tylko zobrazowac jak bardzo wkurza go to uposledzone sterowanie. Gre da sie przejsc bez problemu bo jest po prostu bardzo latwa, na crushingu rowniez. Tutaj nie chodzi o to czy da sie gre przejsc czy nie tylko o to jak to zwalone sterowanie rzutuje na odbior gry i fun plynacy z eliminowaniu wrogow. Edytowane 10 listopada 2011 przez Ins Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 Ja też nie zauważyłem aby celowanie w jakis sposób było złe, dobrze się strzelało. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 No więc mówię, że dopiero po obejrzeniu filmiku próbowałem kręcić kółka u siebie, a wychodziły kwadraty Po prostu w trakcie gry ani razu mi to nie przeszkadzało, ani zwracałem na to uwagi. Ot, tylko o to mi chodzi - nie zrujnowało mi to w żaden sposób gameplayu i dlatego dziwi mnie też, czemu ktoś miałby przez to nie ukończyć gry. Zwłaszcza, że przez większość gry walki jest naprawdę mało. Obiecali poprawić to w patchu, więc może skończą się płacze. I byłoby bardzo dobrze, gdyby nie fakt, że od portu już do końca praktycznie cały czas się strzela. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi