K@t 116 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Powtarzam to od dawna - dać ND porządny budżet i niech sami piszą scenariusz i klecą film Sorry, ale przy wyglądzie postaci z U3 wymiękają wszelkie Wahlbergi (tfu!), Fillony i inne paszczury. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Ale niby jak Sony ma wyslac kody do bety na maila? Skad beda wiedzieli ze kupilem gre w prywatnym sklepie jeszcze w pazdzierniku? Może wyślą tym, którzy wykorzystali oryginalne PSN Passy z premierowych wydań. Btw. Wiecej czytania czy ogladania jest w tym poradniku? Bo jakbym mial czytac ksiazke po angielsku to z moim lvl tego jezyka bylby problem. Podstawy lapie ale reszta..... Za to jakby wiecej obrazkow tam bylo to bym kupil Ja czekam na swój egzemplarz, ale znajomy dostał już z Amazona i mówi, że to 300 stron... wszystkiego I screenów i artworków i komentarzy i nawet objaśnień wątków, które w grze nie zostały do końca zamknięte. Jednak głównym elementem tych przewodników zawsze są screeny i grafiki. Też czekam na swój 116zł. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Ale czemu aż tyle? Ja na zavvi zapłaciłem 76,20zł już z przesyłką (10% zniżki). Cytuj
K@t 116 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Bo to Allegro i sprzedawca chce zarobić, poza tym nie każdy ma kartę kredytową czy paypal ;-) Cytuj
Biały 55 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Jak sprawdzić czy kod online dodany do kupionej gry (używka) jest sprawny, bez aktywowania go? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 (edytowane) Bo to Allegro i sprzedawca chce zarobić, poza tym nie każdy ma kartę kredytową czy paypal ;-) Nawet nie wiedziałem że jest na Allegro ten poradnik - myślałem że @zagul w sklepie za granicą zamawiał xD Jak sprawdzić czy kod online dodany do kupionej gry (używka) jest sprawny, bez aktywowania go? Wpisać go i nie dawać Continue. E: W sumie to zadzwoń na infolinie Sony i potwierdź czy ten sposób jeszcze działa - nie wiem czy coś w tej kwestii nie zmienili. Edytowane 14 listopada 2011 przez Kyo Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 (edytowane) Nosz cholera jasna. Mam problem z trofeum Mistrz przeładowania. Zabijam przeciwników po kolei, każdego licze na głos i po każdym przeładowywuję broń. Na pewno po każdym ją przeładowywuje i dochodze do 60 i trofeum dalej nie ma. Nienawidze takich bugów, które utrudniają wbicie platyny! Edit: Dobra, wpadło za 4 razem. Mam dość tego trofeum, ale ważne, że platyna jest! Edytowane 14 listopada 2011 przez Voytec Cytuj
zagul 326 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Ale czemu aż tyle? Ja na zavvi zapłaciłem 76,20zł już z przesyłką (10% zniżki). No niestety karty nie mam i na zakupy w zavvi sobie nie moge pozwolić Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Nosz cholera jasna. Mam problem z trofeum Mistrz przeładowania. Zabijam przeciwników po kolei, każdego licze na głos i po każdym przeładowywuję broń. Na pewno po każdym ją przeładowywuje i dochodze do 60 i trofeum dalej nie ma. Nienawidze takich bugów, które utrudniają wbicie platyny! :confused: Edit: Dobra, wpadło za 4 razem. Mam dość tego trofeum, ale ważne, że platyna jest! No bez kitu. Dziś zmarnowałem kupe czasu na to. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 (edytowane) W tym trofeum nie chodziło o przeładowywanie po każdym wrogu, ale o ubicie 60 bez automatycznego przeładowania Mi wpadło przy pierwszej próbie, no ale grunt że już macie też. Edytowane 14 listopada 2011 przez K@t Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Wiadomo, ale przeładowanie po każdym killu pomagało mi w tym, żeby nie zapomnieć się i nie dojść do pustego magazynka, bo nie zabić nikogo i zmarnować cały magazynek jest w zasadzie niemożliwe na bardzo łatwym Tyle, że nie wiem jak gra liczy te 50 killi. W ogole trofeum wpadło mi w momencie gdy naliczyłem 38 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Nie zginąłeś albo nie powtarzałeś checkpointa? W tym wypadku gra chyba sumuje kille, więc to może przez to. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Tez sie nawkurzalem przy tym trophy ale wpadlo jak robilem za dragon sniper i mag5 Protip: po kazdym kilu/killach ofkoz z przeladowaniem recznym dajemy 'zacznij od ostatniego punktu kontrolnego' i tak w kolko az wpadnie. Nawet nie wiedzialem ze da sie tak. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 (edytowane) Skończyłem.... Obok U2 to dwie najlepsze gry tej generacji. Kwintesencja tego o czym zawsze marzyłem by zobaczyć w grach komputerowych. Nie mam pojęcia która część jest lepsza. Co chwilę zmieniam zdanie więc ostatecznie obie stawiam po równo. Dwójka na pewno spójniejsza fabularnie, z mniejszą ilością luk scenariuszowych i bardziej realną historią z fajnie wplecionym wątkiem trójkąta miłosnego. Trójka to znowu genialne kino akcji z niesamowitymi skryptami i epickimi akcjami, czasem wręcz przegiętymi. Ma za to lepiej wyważone elementy strzelania/zagadek i świetnie zarysowaną relację Dreke'a z Sully'm na zasadzie syn/ojciec przez co naprawdę dzięki tej części wreszcie tego starego dziada polubiłem. Szkoda,że tak ominięto i po łebkach potraktowano wątki miłosne. A i dziwo podobał mi się zarówno początek gry, który choć robi mniejsze wrażenie niż otwarcie dwójki to jednak wg mnie również jest niesamowicie klimatyczny jak również finałowe starcie, które choć dalej nie jest jakieś idealne jest 100 razy lepsze niż bieganina wokół drzewa na wzór dwójki. Trylogia Uncharted dała mi więcej niż próbował dać czwarty Indiana Jones w kinie i inne pseudo przygodowe pozycje ostatnich lat. Chyba nigdy tak bardzo (a zwłaszcza w trójce) kino nie zacierało się z grami. Najlepsza trylogia tej generacji i jedna z najlepszych w historii gier. NIe mam wątpliwości,że będzie ona za kilkanaście lat wymieniana jednym tchem obok serii Metal Gear Solid itp Edytowane 14 listopada 2011 przez Ficuś 7 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Skończyłem.... Obok U2 to dwie najlepsze gry tej generacji. Kwintesencja tego o czym zawsze marzyłem by zobaczyć w grach komputerowych. Nie mam pojęcia która część jest lepsza. Co chwilę zmieniam zdanie więc ostatecznie obie stawiam po równo. Dwójka na pewno spójniejsza fabularnie, z mniejszą ilością luk scenariuszowych i bardziej realną historią z fajnie wplecionym wątkiem trójkąta miłosnego. Trójka to znowu genialne kino akcji z niesamowitymi skryptami i epickimi akcjami, czasem wręcz przegiętymi. Ma za to lepiej wyważone elementy strzelania/zagadek i świetnie zarysowaną relację Dreke'a z Sully'm na zasadzie syn/ojciec przez co naprawdę dzięki tej części wreszcie tego starego dziada polubiłem. Szkoda,że tak ominięto i po łebkach potraktowano wątki miłosne. A i dziwo podobał mi się zarówno początek gry, który choć robi mniejsze wrażenie niż otwarcie dwójki to jednak wg mnie również jest niesamowicie klimatyczny jak również finałowe starcie, które choć dalej nie jest jakieś idealne jest 100 razy lepsze niż bieganina wokół drzewa na wzór dwójki. Trylogia Uncharted dała mi więcej niż próbował dać czwarty Indiana Jones w kinie i inne pseudo przygodowe pozycje ostatnich lat. Chyba nigdy tak bardzo (a zwłaszcza w trójce) kino nie zacierało się z grami. Najlepsza trylogia tej generacji i jedna z najlepszych w historii gier. NIe mam wątpliwości,że będzie ona za kilkanaście lat wymieniana jednym tchem obok serii Metal Gear Solid itp Martwi mnie trochę co piszesz,bo właśnie Drake-a świrowanie do Chloe tak mi się w U2 podobało,obok tego co musi się podobać (grafa,fabuła,akcja) Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Ukonczylem singla. Napisze, ze poziomem gra na bank nie odstaje od 2 czesci. Gralo mi sie rownie kapitalnie, wiec nie mam zamieru jednoznacznie stwierdzic, ze lepsza jest czy gorsza od 2 czesci. W obie gralo mi sie kapitalnie. Do 2 na bank jeszcze wroce, zreszta 3 tez nie raz jeszcze przejde. Uwazam, ze nie ma gier doskonalych, ale Uncharted jest bliskie idealu, czyli 9,5/10 ode mnie za singla. W multi zagralem na razie dwa razy i jest bardziej obiecujace niz w 2 bo w porpzedniej czesci mi multi jakos srednio podeszlo. 1 Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 dziś wyrwalem swoj egzemplarz gry i pierwsze co to odpalilem Multi ktory bylo nie bylo "ocieka za(pipi)istoscia" tryb wspolpracy to sam miod i cukier. Jedno co denerwuje to czasem dlugie czekanie na poszukiwanie graczy ale tylko czasem - gdy juz wszystkich znajdzie to mozna odplynac. Polecam. Singla zostawie sobie na dlugi zimowy wieczor Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Gdyby $ony dało kasę ND,to mogłoby powstać coś w stylu nowego Tin Tina tylko w świecie Uncharted i robić furorę w kinach. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Nie wiadomo czy taki film o Unchartedzie by sie na swiecie przyjal. W koncu swiat to nie tylko posiadacze plejstejszyn 3. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Skoro Tin Tin robi dobry wynik,to i film w konwencji Indiany by się przyjął. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 (edytowane) wg. mnie w ksiazeczce edycji specjalnej, zamiast ilustracji powinny byc zawarte wskazowki do zagadek, dzieki czumu byla by bardziej uzyteczna, oraz dostarczala o wiele wiecej przyjemnosci z gry wciaz giercuje... (rozdzial 7) Edytowane 15 listopada 2011 przez 4 mE Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Dwie mapki z pierwszego DLC “Flashback Map Pack #1”: Lodowa Jaskinia z U2: (globalne ocieplenie ją dopadło ) Fort z U2: 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Fajnie, że zmieniają całkowicie setting mapek z U2 ale chętnie zobaczyłbym więcej mapek z lokacji Uncharted 3. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Jakieś info kiedy będzie to DLC? Cytuj
Emet 1 088 Opublikowano 16 listopada 2011 Opublikowano 16 listopada 2011 (edytowane) Machnąłem na szybko porównanie Jaskini z U3 do Jaskini lodowej z U2 Mam też porównania reszty map z U2, ale ujęcia są mniej dokładne więc nie wrzucam Powiem tylko, że wszytkie oprócz Wieżowca/Wzniesienia zostały zauważalnie uproszczone pod kątem grafiki. Edytowane 16 listopada 2011 przez Emet Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi