zakaru 0 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że dopiero zaczynam przygodę z livem i jeżeli któreś pytania wydadzą się banalne proszę mi wierzyć, że gdybym znał na nie odpowiedź to bym nie pytał Przeczytałem kilka FAQów nt. usługi Live i widzę, że jest kilka problemów ze skorzystaniem z tej usługi w Polsce (i nie wiadomo w sumie kiedy ten stan rzeczy się poprawi). Chciałbym wykupić roczny abonament przy pomocy kodu/zdrapki - jednakże wiem, że przy rejestracji konta na live trzeba podać kraj i z tego co mi wiadomo dla niektórych państw nie są dostępne niektóre opcje (ściąganie dem etc.) - jak sytuacja wygląda naprawdę? Na jakie państwo warto zarejestrować konto i czy są jakieś zagrożenia, że konsola zostanie zbanowana? Czy mając golda i konsolę zarejestrowaną np. na UK będę mógł bez przeszkód ściągać dema, kupować gry za MS Pointy i korzystać z innych usług oferowanych przez xbox live gold? Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Nie ma ryzyka bana. Z konta na UK/USA możesz ściągać dema, DLC i gry arcade, choć na nieliczne DLC i gry arcade jest w Polsce nałożona blokada (ale to naprawdę dotychczas odosobnione przypadki, a na obejście blokady są sposoby). Games on demand w ogóle nie działa w Polsce, ale nie jest to szczególna strata. Z samym graniem nie ma problemów. Odnośnik do komentarza
zakaru 0 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 a w ogole jest jakas roznica pomiedzy zarejestrowaniem sie na UK niz na USA? Najpierw musze zalozyc gamertag na xbox.com aby skorzystac z uslugi xbox live, tak? Odnośnik do komentarza
Dejvv 0 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Raczej nie jest potrzebne zakładanie konta. Jeżeli będziesz się już rejestrował na LIVE, to podczas właśnie tej rejestracji ustalasz swój Gamertag. Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Na konsoli się wszystko robi, jak założysz na xbox.com to nie dostaniesz poza tym Golda na miesiąc za free. Na USA kiedyś punkty wychodziły taniej, teraz chyba podobnie, ogólnie więcej różnego promocyjnego stuffu jest w USA (obrazki, tematy), ale to tego i tak można mieć inne konto. Odnośnik do komentarza
zakaru 0 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 czyli ogolnie rzecz biorac najlepiej zarejestrowac sie na USA... coz trzeba bedzie zakupic router z rj45 i podzialac Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi