Mq 73 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Nie znalazlem tematu o tym serialu i trza naprawic to niedopatrzenie, bo szczerze mowiac, to jak dla mnie jeden z najlepszych sitcomow, jakie obecnie mozna ogladac w tv. Wlasnie skonczyl sie pierwszy sezon i zostal potwierdzony nastepny. Czemu uwazam, ze warto go obejrzec? To, ze uwazam Community za przesmieszne jest chyba oczywiste - inaczej bym nie rekomendowal serialu komediowego. To co szczegolnie cenie, to ze serial wysmiewa utarte konwencje sitcomowe. Taki powiew swiezosci. Community jest generalnie blyskotliwe, ale ze humor jest rzecza subiektywna, polecam przekonac sie samemu. No i obsada rzadzi. Glownych bohaterow stanowi grupa ludzi , ktorzy z powodu swoich chu,jowych wyborow zyciowych uczeszczaja na zajecia w dupowatym amerykanskim college'u - od wypalonego prawnika, gospodyni domowej, autystyka opetanego telewizja, do rasistowkiego i seksistowskiego starucha. Ten ostatni grany przez Chevy Chase'a, ktory jakos udowadnia, ze jednak potrafi byc smieszny. I ze najwyrazniej jeszcze zyje. Jest pozno i jestem dosyc pijany wiec zapraszam tych, co serial znaja do dyskusji, a tych co jeszcze nie mieli przyjemnosci go obejrzec, do jego obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) widziałem ze dwa odcinki i na pewno kiedyś będę kontynuował. z postaci wybija się oczywiście chase, hindus i ten angielski profesorek co tam stoi z tyłu. Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Brat ostatnio zgrał pierwszy sezon to sobie z nudów obejrzałem. Ale tylko z nudów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 23 odcinek świetny ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 po paru odcinków pierwszego sezonu odpuściłem sobie ten serial, ale teraz naprawiam ten karygodny błąd. zdecydowanie najbłyskotliwszy z obecnie emitowanych amerykańskich seriali komediowych no i poziom wzrasta z sezonu na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 no, niestety trzeci sezon jest imo tak denny, ze darowalem sobie ogladanie po kilku odcinkach:) Nawet Omar nie pomogl pierwsze dwa swietne Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dla mnie na odwrot, po paru pierwszych sie rozkrecilo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny L 5 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Popieram Snejka - pierwsze dwa sezony łykałem z wielką frajdą, z trzeciego obejrzałem z 5 odcinków i olałem temat, słabizna niesamowita i bardzo wymuszony humor. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 (edytowane) o kur.wa, odcinek "o pulp fiction" - mistrzostwo świata. z resztą, w którym innym sit-comie scenarzyści wyśmiewają się z twórczości charliego kaufmana? czuję, że za parę lat serial obrośnie kultem jak "arrested development". Edytowane 25 Grudnia 2011 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 o kur.wa, odcinek "o pulp fiction" - mistrzostwo świata. z resztą, w którym innym sit-comie scenarzyści wyśmiewają się z twórczości charliego kaufmana? czuję, że za parę lat serial obrośnie kultem jak "arrested development". Już jakby obrósł, choć może niekoniecznie w Polsce. Ale często widzę, jak ktoś cytuje. "Make your money whore!". "Odcinek o Pulp Fiction" masz na myśli odcinek o "Kolacji z Andre"? Wypaśny, wypaśny. A to nie koniec zaskakujących pomysłów w drugim sezonie, który jest ogólnie fantastyczny. Od czasu finału pierwszego sezonu twórcy nagle kapnęli się, ile wspaniałych pomysłów da się zrealizować w serialu komediowym. Trzeciego nie oglądałem jeszcze. Mam nadzieję, że nie jest tak źle, jak mówicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Wedlug mnie troche przesadzaja chociaz bylo pare srednich odcinkow. Remedial Chaos Theory (ten z rzucaniem kostka), odcinek halołinowy i parodia Glee byly fantastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 classic abed. nadrobiłem całość i rzeczywiście trzeci sezon to lekki spadek poziomu, ale nadal zdarzają się konkretne odcinki. najlepszy chyba "remedial chaos theory". Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 o kur.wa, odcinek 8-bitowy - mistrzostwo świata. #sixseasonsandamovie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) Harmon nie będzie showrunnerem nowego sezonu - http://uk.ign.com/articles/2012/05/19/community-creator-replaced-as-showrunner Community [*] Edytowane 19 Maja 2012 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 No ale przynajmniej bedzie polowa czwartego sezonu Podobno maja przyjsc ludzie z Happy Endings, wiec moze nie bedzie zbyt tragicznie (to zabawny serial, choc mniej ambitny i wyrafinowany od Community) Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) profetyczna piosenka z początku sezonu: http://www.youtube.com/watch?v=vrL2tDBvtbU harmon wiedział co się święci "this is the darkest timeline" Edytowane 20 Maja 2012 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Na pewno bez Harmona nie będzie już animowanych odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 http://youtu.be/7LV7M_WeGX8 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Myślę, że zobaczymy trochę animacji w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
hay 17 Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Zdaje się, że na ComicConie nowi showrunnerzy mówili, że nie będzie. Mają tylko 13 odcinków, z czego spoilery odkryły z 4 i nic na animacje nie wskazuje, ale kto wie. Ten filmik pokazuje, że chyba się nie ma co bać o sezon, chociaż przez to, że nagrywali to z różnymi członkami ekipy na raty, odczuwa się to inaczej i klimat umyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 nie wyrabiam za każdym razem xD http://www.youtube.com/watch?v=13mDq8i8reA Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hay 17 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 4 dni http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z584YZtS9c4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dobry odcinek, ale to już jednak nie to nie będzie six seasons and a movie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Ważne, że nadal niezłe. Do tego Harmon pisze obecnie dwa nowe seriale - jeden dla Foxa, jeden dla CBS (albo TBS, nie pamiętam) i jego pilot dla adult swim też doczeka się pełnej serii. To "niezłe", to tak na wyrost napisałem, bo po obejrzeniu nie jestem zachwycony. Średniak. Edytowane 8 Lutego 2013 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi