Nemesis 1 268 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 Firma zatrudnia także programistów, grafików i resztę odpowiedniej kadry pracowniczej na zlecenie. Jeśli do ukończenia projektu potrzeba więcej ludzi wtedy R* sięga po dodatkowy personel. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 (edytowane) @Nemesis Faktyczna praca zaczela sie w 2008 roku, wczesniej to jedynie mozemy mowic o jakichs wstepnych pracach nad gra (wedlug pierwotnych zalozen miala sie ukazac na PS2 i Xboxa), pre-produkcji. Edytowane 5 czerwca 2011 przez Yabollek007 Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 Yabollek, sorry ale (pipi) wiesz skoro uważasz że pre-produkcja to takie tam coś tam niezobowiązującego. Nawet jakby pracowali 24/h to taka gra jak RDR nie powstanie w 2 lata. Gdybyś chociaż trochę znał się na branży, to wiedziałbyś, że stworzenie jednego levelu, jednej misji nieraz ciągnie się miesiącami. Przykład z trochę innej beczki - walka z Posejdonem w GOWIII zajęła 100 osobowemu zespołowi prawie 6 miesięcy. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 (edytowane) EEEEEE, o co ci chodzi? Wiec wedlug ciebie przez 5 lat Rockstar San Diego pracowalo pelna para nad RDR? 2006 Rockstar Games Presents Table Tennis Xbox 360, Wii (with Rockstar Leeds) 2008 Midnight Club: Los Angeles PS3, Xbox 360 2008 Midnight Club: L.A. Remix PSP (with Rockstar London) 2010 Red Dead Redemption PS3, Xbox 360 (with Rockstar North) WOW, niezli sa - rownoczesnie pracujac pelna para nad RDR, byli w stanie zrobic kilka innych gier. Mowiac nie zobowiazujacego, mialem na mysli ze nie pelna para - nie bez powodu takie cos nazywa sie PRE-produkcja, a nie produkcja. Jest to cos wstepnego, po czego ukonczeniu dopiero nastepuje praca wlasciwa. http://www.computerandvideogames.com/297658/news/rockstars-secret-xbox-360-game-unmasked/ Edytowane 5 czerwca 2011 przez Yabollek007 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 No nic pora wyjąć i wyprasować garnitur z I Komunii, ubrać muszkę po dziadku, ogolić łono, wytaplać się w jakimś zbiorniku wodnym, wyjąć różaniec i oczekiwać zbawienia. Tfuuuuuuu to znaczy GTAV ;], no dobra ale tak serio; pierwsza MOŻLIWA zapowiedź to dzisiaj o 18:30. Konferencja MS (GTAV: Kinect Stories ;p taki mały żarcik ;p) no a potem konfa Sony o 2 w nocy. Wiem, wiem ale dopóki będzie trwało E3 dopóty wierzę, że może paść zapowiedź. Jak to napisał Mastah szanse są........ 50 na 50 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Nawet jak padnie zapowiedź to nic tego raczej nie zmieni. Przypominam, że od zapowiedzi GTA IV do jego wydania minęły prawie 2 lata. Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Mr. Blue pitolisz głupoty, począwszy od tego durnego wykresu z trójkątem. Istnieje tez coś takiego jak; praktyka, profesjonalizm i najzwyklejsza znajomość tematu. Takie R* zasiadając do roboty przy nowym gta nie martwi się już o to jak zrobić za(pipi)istego sandboxa na wzór gta bo to Oni są wzorem. Ich umysły zaprzątają inne aspekty, to jak z kierowcą tira z 20 letnim stażem. On nie myśli już o tym jak dojechać do celu bo większość map ma w bani która pracuje lepiej niż wszystkie nawigacje razem wzięte . Rzucasz przykładem GOW, a popatrz na AC2 gdzie zrobiono grę o niebo lepszą od pierwowzoru właśnie w 2 lata.Czyli że jednak da się zrobić porządny tytuł w przyzwoitym czasie. Zresztą gdyby rzeczywiście robiono jedną walkę w GOW-ie 6 miechów to czekalibyśmy na tą grę do dziś :potter: . Trochę mniej łykania PR-u od twórców a będzie dobrze. Wracając do gta najważniejsze czyli silnik już mają, pomysłów jako że to R* też im pewnie nie brakuje więc albo gra się robi albo się opieprzają a to może być o wiele gorsze w skutkach bo gry to biznes, a biznes to kasa. W dzisiejszych czasach mogą się szybko wyłożyć i wtedy przejść w łapki np. prawdziwego kotticka. Uważam że długość produkcji ich tytułów to porażka i mogli by w tym aspekcie trochę przycisnąć. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 oszaleliście;-) ja serio nie wyobrazam sobie strzelania jakie prezentowało GTA przed IV... kocham serie ale nie wyobrażam sobie w nia dłuzszej gry , grafa nie ma tu nic do rzeczy, musieliby poprawic model jazdy i strzelania...a raczej zmienic zupełnie, co raczej jest nierealne...dlatego R8 tego nie zrobi - bo za dużo roboty a bez usprawnien byłaby lipa. I jasne, maniacy jak Słupek czy wielu innych by kupili. Ale mase przypadkowych osób by kupiło "bo to gta" i by sie do serii zniechęcili. A tego R8 nie chce. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Model jazdy da się przełknąć, ale strzelanie jest kiepskie. Gdyby nie auto aim to już w ogóle byłaby porażka. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 (edytowane) A tam Orson uwziąłeś się na ta nową generację, oczywiście każdy ma swój punkt widzenia ale piszesz jakby faktycznie rzeczą już nierealną było wypuszczenie "za(pipi)istego" GTA na Ps3/XO. A co jest złego w modelu jazdy z Czwórki? Przecież on nadal jest jak najbardziej ok a strzelanie? Cover system jest kiepski to fakt ale czemu często pisząc o GTAV odnosi się do Czwórki? A nie do RDR? Nie wiem wydaje mi się, że oczywistym punktem odniesienia dla R* jeżeli robią Piątkę jest RDR. A tam jest wszystko w jak najlepszym porządku (nawet ponad normę): strzelanie, grafika tylko nie wiadomo jak model jazdy heh. Do tego wy(pipi)iony w kosmos RAGE z Euphorią który jak dla mnie, nie ma sobie równych. A wiadomo, że Piątka pewnie by jeszcze troszkę lepiej hulała od RDR. Szczerze mówiąc przy całej miłości do Rockstar ale dla mnie kompletnie durnym-niezrozumiałym posunięciem byłoby nie wydawać nowego GTA jeszcze na Ps3/XO. I ok wcale to nie musi być Piątka, ta niech sobie wyjdzie na PS4/XO 720 z TRUE zmianami ale jakieś SA2 czy VC2? CZEMU NIE? Nie popadajmy w skrajności, że ta generacja się skończyła i gry niczym już nie zaskakują. Polecam zagrać w L.A. Noire, nie wierzę w to, że Rockstar nie wyda nowego GTA bo czeka na nową generacją. Taaaaaaaaaaa... jedynie wierzę, że po prostu wali w inne projekty (Agent, MP3, może coś jeszcze) lub maksymalnie dopicowuje Piatkę. PS. Drętwe strzelanie to jest w Uncharted... z całym szacunkiem. Edytowane 6 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Dlatego seria musi cały czas ewoluować. Dla wszystkich tych, którzy uważają że R* nie wypuszcza nowego GTA bo im się nie chce, radzę pojeździć po Liberty City jeszcze raz i porównać to z Wenecją z AC2. Przypatrzcie się każdemu niepowtarzalnemu zaułkowi, każdej miejscówce, tysiącom reklam, różnym budynkom, setkom ester eggów i całej reszcie. Zastanawialiście się ile czasu zajęło wymyślenie, naszkicowanie, zaprojektowanie i stworzenie tego wszystkiego? A nagrania przechodniów? Widzieliście napisy po zakończeniu wątku głównego? Setki głosów... nagrywanie tego wszystkiego zajmowało miesiące. A gdzie tu mówić o zmianach w fizyce, grafice i całej reszcie. Wiem, bycie laikiem który wszystko krytykuje i nic mu nie odpowiada jest taaaakie polskie. Ale te forum ma pewien poziom, więc jeżeli nie macie nic konstruktywnego do napisania, to może lepiej nic nie piszcie. 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Słupek, Orsonowi właśnie chodziło, że strzelanie jest słabe PRZED GTA4. 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 (edytowane) Ok ale fail źle przeczytałem, myślałem, że Orson pisze o Czwórce a nie, że o Kolekcji Sorry... nie było tematu. Edytowane 6 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 (edytowane) No wedlug mnie jest to malo prawdopodobne - nie z polityka wydawnicza R*, zakladajaca 1 gre na rok. Mamy Max Payne 3 i Agenta - juz mamy dwa lata z glowy. Agenta robi R* North, wiec dopiero po nim zabraliby sie za robote wlasciwa nastepnego GTA, a nie sadze zeby uporali sie z nim wczesniej niz w dwa lata po premierze Agenta. A najpierw zapewne wyjdzie MP3 - prace nad nim sa juz od dawna, wyciekaly nawet juz jakies screny wiec sa w miare zaawansowane (jak bardzo to nie wiadomo w zasadzie). Wiec jesli Agent wyjdzie w 2013, to nastepne GTA najwczesniej w 2015 a wtedy to juz moze bedzie nastepna generacja. Cuda jednak czasami sie zdarzaja - wiec moze jednak te GTA ujrzymy. Heh, chcialbym zeby to okazalo sie prawda. Edytowane 6 czerwca 2011 przez Yabollek007 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 (edytowane) No właśnie o to mi chodzi, że jeżeli już nie będzie GTA w tej generacji to pewnie wina innych projektów. No i najgorsze, że tego Agenta niby robi North co już w ogóle ch,ujowo wróży. Btw to jeżeli nowe-najbliższe GTA wyjdzie na next geny. To za ile 2-5 lat najszybciej............(zakładając, że też pewnie od razu nie wyjdzie po premierze next genów), pierdziele to wtedy jak najbardziej chcę opcje nowe GTA na Wii2. Edytowane 6 czerwca 2011 przez SłupekPL Cytuj
Gość Orson Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 (edytowane) nie zrozumieliśmy sie 1 chce GtA na current geny i myślę żeby było wspaniałe 2 jednak myślę, że będzie dopiero na next geny 3 o drętwocie strzelania pisałem w kontekście hd remakeu trylogi a btw strzelanie w U2 a GtA 4 to niebo a ziemia ofkz na korzyść U2 Edytowane 6 czerwca 2011 przez Orson Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 Wiem, wiem Orsi kompletnie źle Cię zrozumiałem jeszcze raz sorry ;] No i co? Po jednej konfie... ;/ prawdopodobieństwo, że padnie zapowiedź na konfie Sony jest równa 0.1. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 (edytowane) Słupek, tyle samo wynosiło prawdopodobieństwo że w ogóle zostanie zapowiedziane. sam fakt że R* nie było na liście to już był zły znak. owszem, człowiek się łudził że są tak yebnięci by wpaść na ostatnią chwilę i tadaa, GTA V biczysss! no ale łudził to słowo kluczowe. ciągnąc dalej wątek łudzenia się to w sumie ostatnio coś o Agencie wspomniano z tego co kojarzę? ex Sony, może jednak coś tam coś tam padnie. w tym roku może u nich się pojawią by wyrównać rachunki za czasową ekskluzywność dodatków do IV dla X'a. nie zmienia to faktu że to zwykłe kombinowanie na siłę tak samo bezsensowne jak siedzenie w pralce ze skrętem i kontemplowanie egzystencji. Edytowane 6 czerwca 2011 przez Colin84 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 czerwca 2011 Opublikowano 6 czerwca 2011 No niestety masz rację, że szanse były/są zerowe ale damn człowiek tylko człowiekiem ;p. Trochę się łudziłem, teraz już prawie wcale. Czy oni nie widzą jak cierpimy??? "Bogowie potrafią być okrutni" ;p Co do Agenta już nie ma co prorokować ale wydaje mi się, że jego pokaz jest o wiele bardziej prawdopodobny. Od początku był!? Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Chciałbym nowe GTA jeszcze na PS3, ale prawdę mówiąc straciłem wszelką nadzieję na to, że się doczekam tego. Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Kurde dzitiej nima :confused: Niby jest gier zapowiedzianych od groma, co drugi to hicior i pozycja obowiązkowa ale króla nie widać, nie słychać. Lipa. R* jesteście chu*ami Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 czerwca 2011 Opublikowano 9 czerwca 2011 Teraz naprawdę nie wiadomo czy ta gra powstaje... Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 9 czerwca 2011 Opublikowano 9 czerwca 2011 Tak jak to powiedział Patcher: GTA to marka większa od E3. Zapowiedzą wtedy, kiedy będą chcieli zapowiedzieć. Jednak pytać się, czy ta gra powstaje to trochę tak, jakby pytać czy woda jest mokra. 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 9 czerwca 2011 Opublikowano 9 czerwca 2011 Owszem, GTA to mocna marka, ale są większe, a były na E3. ;] Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 czerwca 2011 Opublikowano 9 czerwca 2011 Teraz naprawdę nie wiadomo czy ta gra powstaje... podaj chociaz 2 powody dla ktorych mialoby nie powstawac zwyrodnialec- czyzby dżirsy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi