Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[media='']http://media.gtanet.com/gallery/gta-5-trailer-screens/fullsize/gta-v-screenshot-12.jpg[/media]

Na tym zdjęciu widać na niższym piętrze, że prawdopodobnie taras przeżywał jakąś imprezę poprzedniej nocy(poprzewracane krzesła, stand dla DJ'a). Może będzie możliwość organizowania imprez na chacie? :D

GTA SA wyszło 4.11 a trailer "Piątki" 2.11. Może skoro w GTA V będzie San Andreas(chodzi mi o stan) to i data się powtórzy z czasów premiery GTA SA? ;P

Może być też tak, że skoro scenariusz ma mieć powiązania z kalendarzem Majów to gra wyjdzie w grudniu jak już to ktoś wcześniej zauważył. Może to też być faktycznie ten 24.05 na co szczerze mówiąc liczę poważnie bo jak widać po zwiastunie, kod gry nie jest w fazie początkowej. Jest ładnie i szczegółowo. Ewidentnie mają już dużą część gry gotową lub przynajmniej bliską gotowej :)

I podobnie jak poprzednik, pierwsze co zrobię po odpaleniu GTA to poszukam Grove Str, może CJ się gdzieś będzie bujał po kwadracie ;D

Opublikowano
We are very proud to officially announce that Grand Theft Auto V is in full development.

Developed by series creator Rockstar North, Grand Theft Auto V heads to the city of Los Santos and surrounding hills, countryside and beaches in the largest and most ambitious game Rockstar has yet created.

A bold new direction in open-world freedom, storytelling, mission-based gameplay and online multiplayer, Grand Theft Auto V focuses on the pursuit of the almighty dollar in a re-imagined, present day Southern California.

http://www.rockstarg...nouncement.html

Haha, dokładnie tak jak obstawiałem ^_^. Teraźniejszość? Tak. Tylko Los Santos? Tak. Kilku (5) bohaterów? To się zobaczy, ale nadal twierdzę, że tak. Jestem wielki, olo ^_^.

Opublikowano

Szkoda, że nie będzie San Fierro i Las Venturas ale z drugiej strony może to i lepiej. Kto wie ile musieliby obciąć aby zmieścić 3 miasta. Ważne za to, że będą wiochy i góry(pewnie ta z trailera będzie dostępna dla odkrywców ;D).

Może w górach będzie się można natknąć na jakieś nietypowe formy życia :D

Opublikowano (edytowane)

Miasto będzie na 100% wielkie, ale szkoda, że tylko LS będzie. Za to jakie dopracowane będzie :nyam1:

Szarku123 - Na to wygląda, że na siłe szukają, chyba im jeszcze podjarka z wczoraj nie minęła.

Edytowane przez Heavy Deszcz
Opublikowano (edytowane)

Mi się wydaje, że w kolejnych trailerach będą ukazywać kolejne stare/nowe miasta. Po jajo daliby znowu samoloty którymi wystartowały byś i wylądował tylko na jednym lotnisku? Chociaż z tego co pamiętam to w San Andreas było chyba od razu wiadomo o trzech miastach, więc najwyraźniej waląc slogany typu: largest and most ambitious game Rockstar has yet created i tak nakręcą fanów. Ewentualnie będą potem co pół roku wypuszczać DLC, najpierw z San Fierro, a potem Las Venturas nabijając sobie kobzę.

Edytowane przez Zarathustra
Opublikowano

Troche lipa, że tylko LS, miejmy nadzieję, że będzie odpowiednio duże. Co do głównego bohatera, to myśle, że nie będzie to ten stary kmiot, bo nie pasowałoby to do siłki, tatuaży i innych, jak już było mówione milion razy zresztą :D

Opublikowano (edytowane)

Całe miasto jako DLC jakoś mi nie pasuje do R*. Btw. Mam nadzieję, że będzie się grało tym nyggasem a'la CJ w traperach uciekającym przed policją

Edytowane przez Empro
Opublikowano

Claude jest niemową, a Catalina nie żyje.

Claude Speed ginie w intrze GTA2

Opublikowano

Uu kurde szkoda , napaliłem się na cały stan San Andreas echh , miejmy nadzieję że tereny otaczające LS będą odpowiednio duże ( w końcu na ostatnich sekundach zwiastuna samolot wylatuje zza znaku na wzgórzu , czyli coś tam z tyłu musi być heh ) .

Opublikowano

Po prostu Los Santos będzie większe od tego z San Andreas, poza tym dochodzą jeszcze tereny pozamiejskie, więc źle nie jest. Z drugiej strony, też liczyłem na cały stan;(

Opublikowano

Całe miasto jako DLC jakoś mi nie pasuje do R*. Btw. Mam nadzieję, że będzie się grało tym nyggasem a'la CJ w traperach uciekającym przed policją

A swoją historię opowiada nam w zwiastunie biały koleś bo...?

Opublikowano

czemu z góry zakładacie że tylko Los Santos? jest komunikat że akcja się tam przenosi a nie że tylko tam będzie. w San Andreas były 3 miasta ale główny wątek i wydarzenia kręciły się wokół LS. dlaczego tym razem miało być inaczej? owszem, odpicować na taką skalę pod obecne standardy 3 olbrzymie miasta nie jest łatwym zadaniem ale jednak wykonalne. niech nawet wydadzą tę grę na 3 dvd, co tam.

ledwo pierwszy trailer więc nie ma co panikować, marudzić i wkręcać sobie nie wiadomo co. poczekajmy na dalsze, obszerniejsze wieści. nawet jeśli się potwierdzi że tylko LS to źle? wielkie miasto z różnorodnym klimatem i jeszcze większym potencjałem, tereny wiejskie i górskie wokół, metropolia i obrzeża. będzie co i gdzie robić, o to możemy być spokojni.

Opublikowano (edytowane)

Oto moje małe podsumowanie spostrzeżeń, które zebrał wczoraj Mastah (po angielsku). Pewnie niewiele ten klip wniesie, ale może ktoś zechce rzucić okiem.

W sieci zapewne można już zobaczyć ciekawsze analizy, ale zacząłem montować wczoraj krótko po ukazaniu się trailera i musiałem część roboty odłożyć na dzisiaj, bowiem padałem na pysk. :)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=-MVefUbdBhc

EDIT: Już jest opcja 720p

Edytowane przez matcz
Opublikowano

No dlatego mowie, że można to interpretować na wiele sposobów. Po co komu samoloty gdy jest tylko jedno miasto. Zresztą te widoki na coś jakby pustynne tereny to jak w morde strzelił Las Venturas

Opublikowano (edytowane)

Jeśli Los Santos będzie tak duże jak Liberty City, a do tego dojdą tereny zielone, czyli drugie tyle obszaru do zwiedzania, to samoloty się przydadzą zapewne. Ale szkoda, że będzie tylko Los Santos. Z drugiej strony - cały stan to chyba zbyt wielki projekt jak na taką oprawę graficzną. A wolę też jedno wielkie miasto, niż 3 mniejsze.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Kurde jakby było tylko LS to niech dadzą chociaz sporooooo ciekawych terenów pozamiejskich i jakąś obwodnice miasta czy coś. Nie wiem jak by ale ja bardzo lubiłem w SA jezdzić sobie drogami szybkiego ruchu między miastami ;)