Texz 670 Opublikowano 29 listopada 2011 Opublikowano 29 listopada 2011 Ja dziś napierwaliłem w Epizody na PS3. Nawet jakiś fajny bug się trafił, że wszystko dookoła zrobiło się szare i znikało. Gra wygląda już naprawdę jak historia. Niesamowite że na tym sprzęcie Rockstar odpali kolejną część, która wygląda jak nextgen. Cytuj
wisza 5 Opublikowano 29 listopada 2011 Opublikowano 29 listopada 2011 Ja przeszedłem U3 na szybko i gram w RDR i mnie aż tak nie kłuje po oczach, ale po zobaczeniu z ciekawości na chwilę nico, z powrotem przełączyłem na Marston'a Oby tylko chłopaki z R* dali radę ,i żeby gra wyglądała na konsolach tak nietuzinkowo jak na trailerze Nie będzie to skok względem SA ,ale IMO nie chodzi tylko o jakość grafiki, lecz także o ubarwienie świata w którym bohater lub bohaterowie będzie/będą się poruszać. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 https://www.rockstargames.com/jobs/position/4638d8c76f852355811fedf3a38e6e84/rockstar-lincoln Ma być polska lokalizacja. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 No, to jest duże info! Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 GTA V z polskimi napisami i to na konsolach i na premierę?! Chyba się zaraz osram z radości Cytuj
Texz 670 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Ostatnia bariera dlaczego dzieciaki uważają GTA za symulator rozbijania się po mieście właśnie padła... Ciekawe jakie to będzie tłumaczenie. Krwiste jak w BF3, czy ugrzecznione jak w KZ2... Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 nie bez powodu nie dopuszczają innych do tłumaczenia, myślę że fuszerki nie odwalą i kiedy trzeba ku.rwy od czasu do czasu polecą Cytuj
zloto 737 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Zastanawia mnie jak to się ma do polskiego rynku gier, jeśli wielkie R* ma zamiar zrobić polonizację Max'a czy nowego GTA, to znaczy, że stajemy się rynkiem, z którym trzeba się liczyć(Sony jakieś półtora roku temu, mówiło, że Polska to ich 5 rynek w Europie, teraz może być tylko lepiej, prawda?). Samo ogłoszenie ma już 4 miesiące, cóż, tylko trzeba trzymać kciuki aby to wypalił i w GTA V można było wybrać polskie napisy. Fakt, faktem, duży news i aż dziw, że dopiero teraz do nas to dotarło. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Skąd wiecie, że chodzi akurat o GTA? Może robią spolszczenie do Maxa i nic więcej. Aczkolwiek chciałbym się mylić Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 jak dobrze kojarzę, to we wszystkich swoich grach mają zwykle ten sam pakiet językowy, być może w ich grach dojdzie również polski do tego zestawu Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Gra wygląda już naprawdę jak historia. LOL Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Dobre info, spolonizowanego Maxa i GTA V wezmę bez zastanowienia na premierę, nie ma co:) Mam tylko nadzieję, że tu chodzi tylko i wyłącznie o napisy, tzn. w przypadku GTA V jest to więcej niż pewnie, ale akurat pierwszy Pejn był w pełni zlokalizowany, i o zgrozo, znalazło się sporo delikwentów którzy polskie głosy uważają za lepsze od oryginału - oby tylko Cenega przez to do tego nie powróciła. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Radzio Pazura w roli Maksia to był fail Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 W tego typu grach toleruję tylko napisy. Radzio jako Max dał popalić. Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 No mi tam polski dubbing też średnio leży ale niestety siedząc 4,5 m od tv mam często wrażenie że ten kto ustalał wielkość czcionki robi sobie ku.wa jaja. Kolejna gra w jaką teraz gram i mam chęć rozbić łeb komuś odpowiedzialnemu za ten maczek na dole ekranu. 1 Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 (edytowane) No nie wierzę po tylu latach PL w GTA .... w 2012 chyba się faktycznie coś zdarzy heh. Edytowane 30 listopada 2011 przez dc1982 Cytuj
wisza 5 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Ciekaw jestem czy istnieje możliwość że np. R* od razu zaimplementuje polskie napisy, a nie np. jakiś polski dystrybutor będzie się tego tykał. I marzę o tym żeby raz po raz poleciały ku*wy i c*uje tak jak w BF3, a nie sielanka dla dzieci typu killzone i jego cholery -_- Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 To Rockstar szuka ludzi do polonizacji więc raczej oni będą za nią odpowiedzialni. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 Skoro R* robi polonizacje to ja nawet i polski dubbing przyjalbym w otwartymi ramionami. Zawsze zajmuja sie nimi firmy polskie, wiec wychodzi efekt taki sam jak w naszych lokalizacjach "bajek" animowanych. Tutaj jednak bylby przeprowadzany przez firme zachodnia, ktora nagrywala sam oryginal wiec efekt moglby byc niezwykle ciekawy. Pomijajac ugrzecznione tlumaczenie i zbytnia teatralizacje gry aktorskiej, zle dobrane glosy, w PL lokalizacjach dochodzi tez "studyjnosc" dzwieku - zwykle nie brzmi on naturalnie (slychac to, ze osoba mowiaca nie znajduje sie faktycznie tam gdzie sie dzieje akcja gry, tylko znajduje sie w studiu nagraniowym). Natomiast R* pewnie by do takiej sytuacji teraz nie dopuscilo. Tak btw to jeszcze mi brakuje zeby R* powiedzialo dla Cenegi: (pipi). GTA (wraz z innymi grami R*) to ich spory atut - strata ich gier to zawsze bylby jakis drobny kroczek w kierunku upadku tej (pipi)owej firmy. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 Nie, nie nie i nie. Pełna polonizacja odpada. Wyobrażacie sobie nagrywanie ileś set osób robiących za przechodniów. Po polsku? Zamiast w grze od Rockstara czułbym się właśnie jak w ... kreskówce. Wystarczy, że miałem to w inFamous 2 i mam dosyć. Jak coś to lokalizacja kinowa. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 (edytowane) Lol wlasnie rzecz w tym ze nie czulbys sie jak w kreskowce jakby R* za to odpowiadal. Wlasnie w tym rzecz - mielibysmy najlepsza pelna lokalizacje ever. GTA wiadomo ze pelnej nie zrobia, bo na inne jezyki tez nie robia. Jednak MP3 w calosci po polsku jest juz calkowicie wykonalny. Edytowane 1 grudnia 2011 przez Yabollek007 1 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 A czy np niemiecka albo francuska wersja GTA IV ma swój dubbing? Cytuj
wisza 5 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 (edytowane) Jak byłaby kinówka to prosiłbym o większe napisy.. Bo mam rdr'a w jakimś języku z dupy, napisy Angielskie i mnie oczy bolą bo jest napisane takim makiem że na makiełki by we Wigilie nie stykło.. PS: wpadł mi do głowy pomysł że Rockstar może po premierze gry ogłosić że będą DLC do V i np. bohaterami tych dodatków będą np. nigga z trailer'a (może jego syn czy coś) a w podstawie (Gta V) będziemy grali tym kolesiem co jest narratorem i prawdopodobnie to jego facjata jest widoczna w trailerze (chodzi mi o tego około 40-50) Edytowane 1 grudnia 2011 przez wisza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi