Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szprota
Opublikowano

Gdyby to było takie oczywiste że gta v wyjdzie na ps3/x360 to czemu Rockstar tego od razu nie powiedział? Cały czas milczy

Za niedługo dostaniemy pierwsze szczegóły o Gta V(ale nie dowiemy się o platformach docelowych). Rockstar czeka do E3 gdzie na 100% procent zostaną zapowiedziane nextgeny i wtedy powie platformy docelowe jakim będą już oficjalnie PS4/nextbox.

A powiedz jak wyglądały pierwsze tytuły na ps3/x360? Nie powalaly na kolana. Druga rzecz,trailer/teaser/ nigdy nie jest odzwierciedleniem tego czego zobaczymy w finalnym produkcie. Może akurat materiał w trailerze pochodził z bardzo wczesnej wersji gry?

Opublikowano

Jasne, to by oznaczało wydanie JEDNEJ części GTA na tej generacji, jak będzie na nextgenach to ustawię na dwa tygodnie sygnaturę z napisem "lubię kutasy".

To byłby wstyd, prawda?

Opublikowano

No wyobraźnie masz bujną, nie powiem, ale chyba jednak zbyt bujną. Sam się zaje.biście zresztą zdziwisz za 2 miesiące, bo żadnych nowych konsol raczej nie będzie, a już tym bardziej prezentacji GTA V (wiesz że ostatni raz na E3 R* było jakieś 5 lat temu i od tej pory reklamują swoje gry głównie przy pomocy internetu?)

Opublikowano

Niech wychodzi na konsole których nie ma. I te ok 120 milionów posiadaczy currentgenów też niech oleje ciekłym moczem. Ale niech się nie zdziwią jak na premierę zejdzie po 200 tysięcy na kontynent wielkości USA, wraz z nextgenami w bundlu.

Opublikowano (edytowane)

LionelPL, koledzy przede mną już powiedzieli Ci co trzeba. Na logikę wiadomo, że GTA V wyjdzie na PS3 i Xboksa 360. Na samym trailerze widać, że to ten sam silnik.

No,ale gdyby jednak wyszło na nextgeny to Rockstar mógł by wdrożyć do GTA V lepszą technologię. Polepszona fizyka,system destrukcji,możliwość interakcji ze środowiskiem,lepszą grafika i wiele innych rzeczy które nie są do wykonania na tych konsolkach. A tak dostaniemy GTA IV z innym środowiskiem(Los Santos),wiekszym światem i pewnie parę małych ulepszeń.

Tak, ciekawe tylko kto ma takie możliwości przerobowe. Już GTA V na tym samym silniku, ale z terenem - np - 3 razy wiekszym + z utrzymaną płynną animacją, jest jednym z największych wyzwań z w historii elektronicznej rozgrywki. Gdyby Rockstar znów miało skupić się na nowej technologii, ucierpiałby na tym gameplay, jak w GTA IV. Mając poznany silnik, gotowy grunt, mogą teraz zając się ulepszaniem gameplayu. Przypomnij sobie różnicę pomiędzy GTA III, a San Andreas. Jeśli teraz uświadczymy coś podobnego, to będze to gra-miazga.

Edytowane przez Lukas_AT
  • Plusik 1
Opublikowano
Gdyby to było takie oczywiste że gta v wyjdzie na ps3/x360 to czemu Rockstar tego od razu nie powiedział? Cały czas milczy

Za niedługo dostaniemy pierwsze szczegóły o Gta V(ale nie dowiemy się o platformach docelowych). Rockstar czeka do E3 gdzie na 100% procent zostaną zapowiedziane nextgeny i wtedy powie platformy docelowe jakim będą już oficjalnie PS4/nextbox.

A powiedz jak wyglądały pierwsze tytuły na ps3/x360? Nie powalaly na kolana. Druga rzecz,trailer/teaser/ nigdy nie jest odzwierciedleniem tego czego zobaczymy w finalnym produkcie. Może akurat materiał w trailerze pochodził z bardzo wczesnej wersji gry?

Trailery GTA są robione na silniku gry i raczej w 90% to jest to co widzimy w finalnym produkcie. W trailerku widać ewidentnie dopieszczony engine GTAIV. To że GTAV wyjdzie na current-geny jest oczywiste, przecież to byłaby totalna głupota olać taką bazę użytkowników jaką mają te konsole, co najwyżej ta gra może pojawić się dodatkowo na WiiU i tyle. Jedyną niewiadomą jest data premiery.

Opublikowano
To jest jedna z bardziej poronionych i niezrozumiałych dla mnie rzeczy. Czemu od razu Rockstar nie podał platform docelowych...sic.

Z tego co pamiętam, to Rockstar w trailerach GTA IV również nie podawał platform docelowych. Podał dopiero w ostatnim, czwartym, :)

Opublikowano (edytowane)

To akurat Łosion zły przykład bo jak wyszedł ostatni trailer Czwórki. To i tak już od dawien dawna oficjalnie było wiadomo, że IV zmierza na PS360.

W każdym bądź razie to i tak oczywiste, że V na 99% wychodzi na PS360 (i WiiU?). Tyle, że ja tak jak pisałem prędzej opcji "nextgeny" i tak nie skreślam. Mimo tego, że owa opcja "nextgeny" jest tak prawdopodobna jak wypuszczenie GTAV przed Maxem Pejnem 3. To po prostu nie skreślam i tyle, nie przy R* heh.

PS. Z ciekawostek RDRedemption też miało wyjść i było robione na Ps2 na początku. Dopiero potem przerzucono je na nextgeny. Od razu uprzedzam nie TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY - tak sobie pisze, GTAV wychodzi na current geny, joł. No chyba, że wyjdzie również na WiiU a to w końcu będzie next gen więc wtedy będzie można powiedzieć, że GTAV wyszło na next gena <paradoks>

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Trailery to 100% silnika gry. Inna kwestia, że gra powstaje nie tylko na konsole ale i na komputery osobiste, przez co to co prezentuje Rockstar w materiałach z gry to uruchomiony kod na stacjach roboczych zdolnych udźwignąć tego giganta.

Dla przykładu o czym piszę sprawdzcie sobie wymagania jakie podano dla Maxa 3 konieczne do uruchomienia gry na maksymalnych detalach, zapewne takich jakie są pokazane na wszelkiego rodzaju grafikach z gry. Jaki kolos będzie potrzebny do uruchomienia piątki? Znając umiejętności R* do optymalizacji silnika na PC w GTA IV zapewne i to stoi pod znakiem zapytania. Nie ma co się martwić czy obecny PC to pociągnie... Pasek instalacji to będzie już coś!

Opublikowano

Co do platform docelowych to jak ktoś zauważył to właśnie na pierwszych trailerach IV też ich nie było. Pojawiły się one dopiero później i w przypadku GTAV będzie podobnie. w V pogramy na tej generacji, pytanie tylko kiedy...

Opublikowano

Ale było już oficjalnie powiedziane, na jakie konsole zmierza GTAIV. Tyle, że nie było tego na trailerze podane, teraz nie ma w ogóle nigdzie takiej informacji.

Tyle i aż tyle, w sumie i tak to nic nie zmienia.

Opublikowano

LOL. Wg ciebie w RDR tekstury nie były fajne ? RDR miał jedne z ostrzejszych tekstur jakie widziałem w sandboxach, ba, wiele ''korytarzowych'' tytułów może pozazdrościć takich teksturek. Do tego reszta elementów grafy, które w połączeniu dawały jedną z najładniejszych gier tej generacji.

Texz - mi wystarczy żeby było lepiej niż w GTAIV, a konkretniej żeby było bardziej przejrzyście. Nic więcej mi nie potrzeba, a patrząc na trailer grafa będzie wyraźnie lepsza niż w poprzedniej części, więc ja jestem usatysfakcjonowany.

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Przecież mamy zbliżenie na detale w trailerze. Postęp jest ogromny. A co będzie jak się scena rzuci za upiększanie?

Bekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jeszcze niedawno pisałeś mi zupełnie coś innego xDDDDDDDd

Anyłej, różnice widać pomiędzy Czwórką a V już po samym trailerze.

Edytowane przez SłupekPL
Gość Szprota
Opublikowano

Ktoś tu wcześniej pisał że Rockstar nie porzuci tak dużej bazy użytkownikow PS3/360.

Ale GTA V mogło by być niezłym motorem napędowym sprzedaży nextgenow. Pewnie parę mln nextgenow zostałoby kupionych dla samego GTA V.

Kto wie może Sony i MS sypną trochę kasą dla Rockstara aby GTA V wyszlo na ich nowe,jeszcze niezapowiedziane konsole(na E3 zostaną pewnie zapowiedziane)

Więc u mnie jest 50 na 50 szans na wyjsce GTA V na PS3/X360

Opublikowano

Masz zbyt bujną wyobraźnię. Jedyny możliwy scenariusz to port GTA V na next-geny, gdy np. pojawią sie rok po premierze GTA V. Nie ma żadnej opcji, by GTA V ominęło PS3 i X360. Każda osoba, która na bieżąco siedzi w grach i wie co sie dzieje na świecie, to potwierdzi.

• Plusik 3
Opublikowano

GTA V ekskluzywne dla nex-genów? Nigdy w życiu. Nie ma takiej możliwości. Next-geny na E3? To na pewno, ale zdecydowanie nie na tym najbliższym ;) Sony i MS coś chyba wspominały, że nie mamy co liczyć na prezentacje PS4 i X666 w tym roku.

Więc - wuem, powtórzyłem to co powiedzieli inni w tym temacie, ale cóż ;p

Opublikowano (edytowane)

jakie next-geny. O czym my tu w ogóle gadamy. 360, PS3 i ewentualnie WiiU to jedyne możliwe platformy docelowe nowego GTA. Nie zapowiedziano nawet jeszcze zapowiedzi ( ;) ) następnej generacji, a wy tu gadacie o premierze GTAV na konsole, których jeszcze przez długi czas nawet nie będzie i nie będą zapowiedziane. W trailerze widać EWIDENTNIE Rage z tej generacji.

Edytowane przez 44bronx
Opublikowano

Wątpię żeby w tym i następnym roku GTA V wyszło na WiiU. W chwili obecnej ta konsola ma zerową bazę użytkowników. Jeżeli już to za kilka lat wyjdzie GTA V Milenium Edyszyn ale już z dodatkami.

Opublikowano

Ciekawi mnie jak Rockstar zaskoczy nas w kwestii Soundtracku; bądź co bądź, wspaniale dobrany soundtrack to jedna z najlepszych stron serii GTA. Chętnie usłyszałbym w "V" kilka kawałków podobnych do

.

Jak dla mnie ta piosenka jest absolutnie genialna ;)

A, do tego jeszcze dorzucić Roxette, T'Pau, Tears for tears (Shout i Everybody Wants to Rule the World!!!), Toto, TenCC itd. Kurcze, ale najbardziej to i tak marzy mi się możliwość dodawania własnych utworów.

• Plusik 1