Mikołaj 348 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Ja tez uwazam ze Los Santos jest najlepsze. Gangsterski klimat i w ogole architektura, plan ulic, miejscowki. Cytuj
MozayKnows 55 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 LS to IMO też najlepsze miasto, zaj.ebiście wchodziło w pamięć, mogłem wszędzie dojechać bez patrzenia na mapke.. Oby w V też tak było Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Co z tego, że najlepsze, skoro zapewne będzie całkowicie rozbudowane. Wolałbym połączenie LS z SF (Las Venturas wg mnie było najgorszym miastem w serii). 1 Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Może i rozbudowane ale nie wierzę żeby mieli całkowicie wytracić elementy z San Andreas. Osiedle CJ'a, chata Big Smoke'a, lotnisko, park i parę innych miejscówek to elementy otoczenia rozpoznawalne przez fanów i ich nie zmienią (podrasują graficznie to tak ale nie przebudują) bo to nie byłoby już to Los Santos. Wiadomo 20 lat (jeśli linia czasowa będzie taka jak w IV) robi swoje ale smaczki zostaną. Nie zrobiliby tego fanom. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Skoro LC przebudowali to i za LS się wezmą, wierz mi... 1 Cytuj
Lukas_AT 1 193 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Ale domu Salvadora z GTA III w Liberty City w GTA IV już nie było. Oby była dzielnica Ganton i dom CJ-a w GTA V. Tam pojadę w pierwszej kolejności. Już sobie wyobrażam jak odpalam GTA V - wsiadam do pierwszego samochodu, pierwszy raz duszę pedał gazu...nie mogę się doczekać tego momentu. 1 Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Ja wsiądę na rower i jak za starych czasów objadę Los Santos z metą przy domu CJ'a. Cytuj
butch.stein 251 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 Zachodzące, pomarańczowe słońce, Chevy Impala Cabrio z 63r. , tłusty G-Funk (Twinz? Dr. Dre ?) w głośnikach, ludzie spacerujący chodnikami, grypki gangów ustawiające się na nocne wojenki... I jizz my pants.... 2 Cytuj
MozayKnows 55 Opublikowano 21 lipca 2012 Opublikowano 21 lipca 2012 (edytowane) Ciekawe czy grupy gangów będą te same co w SA, czy może coś bardziej realnego jak Cripz i Bloodz i czy będziemy członkiem jednego z nich. Szczerze to troche w to wątpię, byłaby to niejako powtórka fabularna z SA, ale nie ukrywam, że marzy mi się taka opcja Edytowane 21 lipca 2012 przez Empro Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 akcja będzie dziać się w 2012 r. więc z pewnością nie będzie aż tak dużo gangów na ulicach. Pewnie w niektórych dzielnicach będzie ich sporo, ale w reszcie i w centrum raczej nie. Co do miasta to myślę, że przebudują je tak jak w przypadku LC w IV i wielu miejscówek z SA nie będzie. Cytuj
MaZZeo 14 186 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 CI co liczą na powrót klimatów z SA raczej się zawiodą. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 też tak uważam i wcale mi to nie przeszkadza. SA to moja ulubiona część serii, ale gangi i czarnuchy już były, teraz czas na nowe podejście do LS. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Zawsze mogą dorzucić gangi i czarnuchów jako epizod 2 Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Ciekawe czy grupy gangów będą te same co w SA, czy może coś bardziej realnego jak Cripz i Bloodz i czy będziemy członkiem jednego z nich. Szczerze to troche w to wątpię, byłaby to niejako powtórka fabularna z SA, ale nie ukrywam, że marzy mi się taka opcja Chaty CJ już nie ma teraz stoi tam pueblo Klimat nawiązujący do gangów C i B i ich wzajemna wyrzynka była właśnie w SA a gra odwoływała się do lat 90-tych. Było nawiązanie do ówczesnych realiów, stosunków z policją ( w jakiejś tam scence gliniarze przepałowywali sobie beztrosko jakiegoś asfalta nawiązanie do R Kinga i późniejszych zamieszek w L.A. (ostatnie misje w grze). Natomiast dziś wiele się zmieniło, a jak wiadomo gra będzie się działa współcześnie. obecnie L.A. trzęsą meksyki, portoryki i inne brązowe wynalazki. Top ten według psiarni; http://www.lapdonline.org/la_gangs/ 3 pierwsze miejsca to brązowi. Dlatego cholernie jestem ciekaw głównego bohatera i tego komu będziemy się wysługiwać 3 Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Nie mówię, że samo miasto i klimat musi być taki jak w SA bo równie dobrze mogliby wydać GTA:SA w HD. Chodzi mi głownie o smaczki i drobne nawiązania do Los Santos z lat 90-tych. I jak napisałem jakiś czas temu liczę na epizodyczny powrót CJ'a czy Wu Zi Mu. Każde wydanie kolejne GTA wnosiło jakieś nowe standardy do rozgrywki sandboxowej i na to liczę w V-ce. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Ja mam wrażenie, że R* tworząc current-genowe części GTA odcina się od trylogii z PS2/Xboxa. W GTA IV nie było zbyt dużych nawiązań do poprzedniej części (reklama Vice City się nie liczy, bo to po prostu nazwa miejscowości. Jeżeli coś przegapiłem to mnie poprawcie), tak samo wątpię żeby w V były smaczki względem SA. Od nawiązań/ follow upów/ smaczków mieliśmy części z podtytułem Stories. GTA na PS3/XO to nowa seria, odcięta od tej z przed 8 lat. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 no dokładnie, to tak jakby całkiem inne uniwersum, tyle że nazwy miast takie same Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 (edytowane) W GTAIV było MNÓSTWO odniesień do San Andreas i Vice City czy nawet Trójki. Przejrzyjcie sobie listę(y) easter eggów. Dam sobie palca uciąć, że tak samo w GTAV będzie mnóstwo nawiązań do poprzednich części (szczególnie do SA). Edytowane 22 lipca 2012 przez SłupekPL Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Nie wrzucajcie do jednego worka nawiązań w radiu, portetów na ulicach, czy graffitti z nawiązaniem fabularnym. W GTA IV było dużo nawiązań do poprzednich części w postaci ciekawostek, ale żadna postać z uniwersum GTA III się nie pojawiła. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 23 lipca 2012 Opublikowano 23 lipca 2012 Ale byłby szok dyby GTAV wizualnie prezentowało się tak jak Max Payne 3. Ostatnio jak pogrywałem sobie w MP3 to właśnie przechadzając się na statku pomyślałem, że za rok tak właśnie powinno wyglądać nowe GTA. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 23 lipca 2012 Opublikowano 23 lipca 2012 Ja miałem takie olśnienie jeszcze na dachu wieżowca w 2 akcie gdzie zaprezentowano przecież niemały fragment miasta na silniku gry. Co prawda nie ma co się równać z tym co było w GTA, ale jeżeli ktoś trochę by popracował nad wrzuceniem LODu, jakimś w miarę rozsądnym popupem w mieście o podobnej architekturze, myślę że zrobienie z tego sandboxa nie byłoby dla obecnej generacji czymś czego obecne konsole by nie pociągnęły. Jestem natomiast pewny, że postacie pod względem skomplikowania detali nie będą wcale odstawać od tych z Maxa. W końcu do piątki będzie można wrzucić własną ekipę z MP3. W widoczny w ten sposób regres graficzny po prostu nie wierzę bo byłoby to jak strzał w kolano. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Ja też dokonałem analizy screen'ów, oto moje spostrzeżenia: - w grze będą helikoptery i najprawdopodobniej będzie można nimi latać ( ma śmigła ). - NPC będą siedzieć na pomostach. Możliwe, że ponownie pojawią się ładunku wybuchowe, które będzie można położyć tuż za ich plecami w celu pomocy im zejścia z pomostu do wody. - będą wysokie budynki - będzie słoneczna pogoda (bo są palmy) To na razie tyle, może uda mi się coś jeszcze wypatrzeć. 2 1 Cytuj
MozayKnows 55 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 (edytowane) oto moje spostrzeżenia: -Na zdjęciu widać ludzi, możliwe, że główny bohater też będzie człowiekiem -Będą samochody - możliwe, że do jeżdżenia (wskazówka - mają koła) -Gra będzie miała miejsce w mieście, bardzo prawdopodobne Jak coś jeszcze wylukam to dam znać, czekajcie z niecierpliwością. Edytowane 27 lipca 2012 przez Empro 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 -Na zdjęciu widać ludzi, możliwe, że główny bohater też będzie człowiekiem To chyba zbyt daleko idące wnioski ;/ 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi