Texz 670 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Dwa nowe screeny:http://i.imgur.com/XlnLoh.jpgA Wy śpicie?IMO Los Santos wraz z kolejnymi nowymi materiałami robi się coraz mniejsze i mniejsze Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 a tammm ja tylko widzę magiczną liczbę 69 Cytuj
Pejas123 8 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 IMO Los Santos wraz z kolejnymi nowymi materiałami robi się coraz mniejsze i mniejsze Czy ja wiem? Mi się wydaje, że wszystkie przedstawiane na dniach screeny pochodzą z tego samego dema i dlatego widzimy ciągle te same tereny przez co wydawać by się mogło, że Los Santos jest małe. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Chodzi mi o samo miasto Los Santos, bez terenów pozamiejskich które mogą być ogromne. Z domu Michaela do mostu w tle jest jakieś 3 mile. Ktoś na Reddicie pisał, że w rzeczywistym L.A. to jest ponad 25 mil. Różnica ogromna. Oczywiście R* dla funu skondensowali odpowiednio miasto. Cytuj
Pejas123 8 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Gameinformer - pytania i odpowiedzi odnośnie GTA V http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2012/11/16/grand-theft-auto-v-reader-q-amp-a.aspx Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 How many discs we should expect for GTA V for the Xbox 360?I asked if the game would require multiple discs, but Rockstar didn’t answer. Optimization often happens later in the development, so perhaps this isn’t determined yet. nawet panowie z R* nie wiedzą Cytuj
Texz 670 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Ogólnie po tym wywiadzie jestem ostro zdziwiony w jakim etapie produkcji jest ta gra. Z tego co tam można wyczytać ostro pracują nie tyle nad optymalizacją (zapewne ostre betatesty multi i singla), ale i tak oczywistymi by się wydawało sprawami jak kwestia regeneracji zdrowia czy system ucieczki przed mundurowymi. Po prostu LOL. 2 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 (edytowane) zobacz sobie jak to wygladalo w diablo 3, na miesiac przed premierą przemodelowali cały system gry, jedyne co zostalo niezmienione to klikanie w potwory edit: dodam że całość i tak wypadła chvjowo Edytowane 17 listopada 2012 przez Yano 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Jeśli chodzi o wielkość miasta to zgodzę się z Texz. Wydaje mi się że za(pipi)a będą większą cześć stanowić w GTA zresztą widać to na fotce z tej rezydencji że główne centrum jest takie jakby skompresowane a reszta się rozciąga. A co do limitek to teraz liczę na info na święta ot tak by kasę zbierać Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Ja mam nadzieję, że samo miast nie będzie małe. Fajnie jakby było takie jak w czwórce + tereny pozamiejskie.Jak będzie mniejsze to się trochę zawiodę. Bezdroża i w ogóle są fajne, ale bez przesady, nie muszą stanowić 80% całej mapy. Miasto, pełno reklam, świecących billboardów, wieżowców to jest to Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 Samo miasto bedzie na 110% wieksze od LC, bo od kiedy rockstar nie idzie do przodu tylko do tylu? Zrobienie miasta mniejszego od tego z IV bylby strzalem w stope... Cytuj
Haro 78 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 W wywiadzie podano, że samo miasto jednak jest mniejsze od LC. Większą część będą stanowić wspomniane za(pipi)a. Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 No nie do końca. W wywiadzie zostało podane że samo miasto obszarowo jest zdecydowanie większe. Za to centrum miasta jest mniejsze od centrum LC. Więc jak by na to nie patrzeć, miasto będzie większe. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 17 listopada 2012 Opublikowano 17 listopada 2012 to ja to sprostuje bo kolega wyzej troszke to przekrecil teren miejski - wlasciwe LS, bedzie mniejsze niz Liberty City. doliczony Outback oczywiscie sprawi ze cala mapa bedzie najwieksza w historii gier R* Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Hmm, no pytanie i odpowiedź było takie: From what you saw, did Los Santos, the city itself (not including mountains/countryside/etc.) appear bigger than GTA IV’s Liberty City?Los Santos definitely covers more square footage, just as the sprawling Los Angeles metro area does compared to New York City. But just like the real cities, if you’re wondering about the density of the downtown area, Los Santos proper is smaller than Liberty City. Z tego co wiem Lost Santos to jest nazwa miasta a nie całej mapy, bo zazwyczaj bywa tak że góry, morza, pustynie czy co tam jeszcze będzie, nie są już częściami miasta.Poza tym słowo downtown nie jest synonimem słowa city.Więc nie wiem gdzie tu jest napisane że całe miasto będzie mniejsze od LC;). 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Los Santos definitely covers more square footage, just as the sprawling Los Angeles metro area does compared to New York City. Metro area to jest całość - razem z okolicznymi wioskami, więc wychodzi na to, że samo miasto może być mniejsze Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 mi to wygląda na to że miasto jest większe od LC ale mniej "naćkane" czyli są pewnie na przedmiesiach luźne/pustawe fragmenty raczej nie wliczali w to dosłownie wiosek, tzn z tego co mowili oprocz glownego miasta ma byc kilka osobnych miasteczek , zakłądam że są porozrzucane po mapie 1 Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Dokładnie tak, jak napisał Yano. Los Santos (bez obszarów "pozamiejskich) będzie większe niż LC ale nieco mniej zagęszczone poza centrum. Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 najdokładniejsza mapa jaką znalazłem całe miasto nie jest naniesione ale koles mi napisal ze to kwesta czasu ;] 1 Cytuj
Janush 224 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Świetnie zrobiony trailer gta 5 w gta 4 1 Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Metro area to jest całość - razem z okolicznymi wioskami, więc wychodzi na to, że samo miasto może być mniejsze http://en.wikipedia.org/wiki/Downtown Downtown is a term primarily used in North America by English speakers to refer to a city's core (or center) or central business district.. Wydaje mi się że kolesie odpowiadający na te pytania znają taki termin jak downtown;]. Miasto nie może być jednocześnie mniejsze i większe, ale może być miasto większe z mniejszym jego centrum. Nikt chyba nie powie że nowy jork to tylko i wyłącznie Manhattan (albo i nawet jego część dolna) a taki Brooklyn np to jest jakaś wioska obok na jakimś polu ;]. Dla mnie sprawa jest prosta, centrum będzie mniejsze, ale z przedmieściami (nie wsiami, polami i górami) miasto będzie znacznie większe;]. 6 Cytuj
Observer 10 528 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Gra wychodzi za pół roku a już narzekania że miasto za małe. Aż się czytać tego nie chce - jeden z drugim lepiej jakby najpeir zobaczyli jak wygląda Los Angeles - a wygląda tak: Widzicie ile procent zajmuje centrum, a ile parterowe przedmieścia? To zupełnie inne miasto niż Nowy York, ludzie żyją tu na większej powierzchni, ale znacznie mniej skondensowanej - tak więc GTAV będzie po prostu oddawać realia, czyli tak jak napisane powyżej Dla mnie sprawa jest prosta, centrum będzie mniejsze, ale z przedmieściami (nie wsiami, polami i górami) miasto będzie znacznie większe;]. 4 Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 http://www.youtube.com/watch?v=6J3Q6QVVXyc&feature=g-all-lik Świetnie zrobiony trailer gta 5 w gta 4 I niech mi ktoś powie że w GTA V nie widać postępu graficznego :] Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Ale wiekszosc rzeczy z trailera GTA 5 to filmiki itd, a ten jego trailer z 4 to chyba wszystko in game Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 No chyba nie. Co do wielkości miastakwestia jest taka ile jest jeszcze samego miasta po lewej i prawej stronie od tego screena.Ten gif jednak daje nadzieję na ogrom :]http://i.minus.com/ibdsFGWVelIVQ2.gif Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi