Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra - prywatne podjazdy, jakieś teksty typu GOTY 1080p albo jednozdaniowce "beka z tej gry" będą od tej chwili nagradzane. Komuś się nie podoba to niech napisze dlaczego i tyle a nie po 10 razy to samo że "pfff kupię, przejdę i sprzedam" etc. Nie pasują zasady -> do Console Wars śmiecić.

Elegancja... Mi się akurat podoba styl graficzny, który poszedł lekko w stronę realizmu. Myślę, że ogólnie gra nie zawiedzie ale trochę ciężko mi uwierzyć, że to wszystko faktycznie w takiej formie śmiga na PS3 (całkiem nieżły AA, stabilny framerate itd).

Niby..

Untitled.png

... ale jednak...

ps. Mam wrażenie, że te fragmeny gameplayu, pdobnie jak poprzedni trailer są z różnych buildów gry bo w kilku fragmentach w wodzie odbija się tylko otoczenie, w większości natomiast odbijają się też inne obiekty (ludzie, zwierzęta, pojazdy). Rzuciło mi się to w oczy, szczególnie że w GTA IV na X360 też w wodzie odbijały się ruchome obiekty, z kolei na PS3 tylko otoczenie.

Edytowane przez Emet

Oby tylko cała gra nie opierała się na tych misjach z napadami.

nie bedzie. Glowna osia fabularna sa napady rzeczywiscie, jest ich kolo 5-7. Inne misje dotyczyc beda pewnie wojny z Ballasami, problemow rodzinnych Michaela czy narkotykowego biznesu Trevora. Kazdy ma swoje zycie, swoje hobby i swoich znajomych i swoje misje. W koncu nie na znaja sie od razu, na poczatku zajmuja sie swoimi sprawami, Franklin pracuje dla ormianskiego bossa handlujacego samochodami. Trevor bedzei latal samolotem i rozsiewal pestycydy na ludzi. Bedzie zapewne kilka misji poswieconych Jimmy'iemu, ktoremu bedziemy ratowac dupe. W grze wystapi takze gang The Lost z ktorym Trevor ma na pienku.

planowanie jest pokazane kilkukrotnie na tym gameplayu, mianowicie na scianie jest lista, (na filmiku 2)

pozycje z jednej listy

-scout town

-test security

-time cop response

-pick crew

-get military gear 

przy kazdym jest ptaszek (opcz ostatniego). wiec tego dotycza misje przygotowawcze.

Bedzie jakis stealth? Jak to rozwiaza tak jak w TR, to bedzie game of the history.

bedzie, jest to jedna z umiejetnosci bohaterow. nie pamietam czy mozna je podbijac, ale na 80% tak.

jest ktos nabral hypu, ogarnia w miare angielski, to polecam te podcasty

http://www.youtube.com/watch?v=jCw5gASu2CI&list=PLL7-7TcGDvLhxWTkGT0gdXbDBwpaCjQ_c

2 gosci rozklada na czynniki pierwsze klatka po klatce wszelkie filmiki jak i screenshoty. Wrzucaja filmiki w srody, a wiec jutro bedzie kolejny dluzszy podcast, zapewne z godzine bedzie rwal. Uwaga, wiele rzeczy sie powtarza, mimo wszystko fajnie sie ich slucha. jesli ktos tego nie zna niech ogarnie chociaz anilizki do trailerow.

Edytowane przez Najtmer

jest taka sama szansa ze wyjdzie na next geny jak na pc bardziej dopracowane technicznie.

te konsole jeszcze nie wyszly, dlatego zapewne jest jakis rodzaj umowy miedzy firmami, zeby R* nie publikowalo tej informacji. 

Jest bardzo duze parcie i mozliwe ze da sie sprzedac jeszcze jakies current geny, a potem sprzedac osobom ktore beda chcialy wersje na next geny. 

Nie jest w ich interesie, by ludzie poczekali na nexy geny i nie nabijali licznika obecnych konsol/kopii gry

http://www.youtube.com/watch?v=79_PAggZifo&list=PLL7-7TcGDvLhxWTkGT0gdXbDBwpaCjQ_c

po 15 minucie

Edytowane przez Najtmer

jeśli po roku wyjdzie wersja na PC to być może odrazu walną też na nextgeny, ale musieli by jednak nieco podrasować wszystko, bo samo podbicie rozdziałki i textur może być uznane ze opieprzanie sie

z drugiej strony R* wypuszcza stare gta nawet na komórkach więc raczej będa chcieli wyciągnąc maximum kasy

no chyba że jednak postanowią że to ma być mocne zakończenie na obecnych konsolach i nie będą robić wersji na pc i nexty gdyż musiała by być ona znacznie lepsza a to mogło by zepusć wizerunek obecnie planowanych wersji

pamiętacie jak wychodziło GTA4 i skopało ludziom dupe miastem? było na tyle mocne (i średnio kodowane) że w momencie premiery PC praktycznie żaden domowy komp nie mógł uciągnąć gry na full detalach. teraz jest jednak inaczej kompy znacznie rpzewyższają konsole więc po wersji PC każdy spodziewa sie znacznie więcej , pytanie czy będzie im sie chciało robić przy wysokim stopniu piractwa na pc, mogą zrobić jak z RDR

Nie jest w ich interesie, by ludzie poczekali na nexy geny i nie nabijali licznika obecnych konsol/kopii gry

dokładnie tak, właśnie to może powodować że póki co zaprzeczają plotkom o wersjach PC i ps4-xo

z innej beczki - oglądam ostatnie dni breaking bad i tak patrząc na trevora czuje że mogą być jakieś inspiracje tym serialem ;)

Edytowane przez Yano

R* twierdzi że taka grafika będzie na ps3

Just to clarify for those asking, this particular video was captured with footage from the PS3 version of the game.

To AA jakie tam widać jest chyba nieosiągalne na ps3, a jednak na koniec znowu dostajemy napis że gameplay był prosto z ps3 teraz nie wiem czy wierzyć R czy to tylko mydlenie oczu co do grafiki.

Tak rozbudowana gra z wielkim światem to będzie 300+ godzin przegranych w tym świecie hehe.

mapa los santos na podstawie Trailerów i zdjęć

8bMpi6f.png

Edytowane przez BoroBoro

powiem tak- mi grafika urwala jaja i nie spodziewalem sie ze bedzie az tak dobra jak na ilosc contentu, dlatego tez ja nieco studze swoj szal i spodziewam sie jednak malego psikusa ze strony rockstar. jesli rzeczywiscie podkolorowali filmik to nie bede zaskoczony, ale tez nie bede zly, bo grafika zawsze po czasie stawala sie mila dla oka i gracz przywykal do niej. jesli bedzie tak jak na filmiku, to bedzie naprawde bardzo srogo.

o, ktoś tu odzyskał zmysły :P

zauważyliście że gdy na filmiku pokazane było zbliżenie na szczyt góry stała tam jakaś chatka? lubie takie smaczki i mam nadzieje że będzie można w niej coś fajnego znaleźć :D

mam nadzieje że w grze będzie w cholere zajęć pobocznych, i że będzie je tez mozna robić w necie z innymi

pokazali tenis i golfa, ale ja licze bardziej na bilard i pokera! (pamiętacie pokera w multi w RDR? :D)

ta zajawka  w multi na koniec trailera to pewnie lobby/ poczekalnia gdzie szuka się gry taki free-ride bezcelowy, naliczyłem 19-devów może max 24 osoby będą  multi ?

Bardziej obstawiałbym, że to mieszkanie gracza, który zarobił na nie poprzez wykonywanie jakiś konkretnych aktywności w multi, wszedł do niego i obserwował jak inni się bawią.

zauważyliście że gdy na filmiku pokazane było zbliżenie na szczyt góry stała tam jakaś chatka? lubie takie smaczki i mam nadzieje że będzie można w niej coś fajnego znaleźć :D

OMG, przecież to jest GTA. Ta gra jest wypełniona takimi smaczkami, przecież nawet w PE bywały całe strony różnych bajerów powypisywanych. Jak można w ogóle wątpić w takie rzeczy :P.

A może online będzie podobny do RDR, gdzie ten tryb free roam był najlepszy i można było tam znaleźć masę aktywności.

dokładnie, freeroam był najfajniejszy, a przy odrobinie szczęscia tutaj będziemy mieli o wieeeele więcej zajęć do zabawy

poker w multi byl platny

jak to płatny? był poporstu dodany w którymś DLC (i tutaj też niestety możemy sie spodziewać DLC do multi, nie ma co wątpić)