Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Featured Replies

Opublikowano

No faktycznie, jakoś mało tych ulic.

Mało, bo taka jest skala. Ze względu na czytelność mapy pokazano jedynie główne ulice, reszta jest niewidoczna.

Spokojnie, obszar będzie ogromny.

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie ma co się oszukiwać, modding GTA IV bardzo wysoko powiesił poprzeczkę w kwestii choćby tak trywialnej w grach jak grafika Wątpię, żeby piątka wyszła jeszcze w tej generacji bo Rockstarsi dość ost

• kur.wa zapomnialem wylaczyc kinecta..

• froncz piotrewski
    froncz piotrewski

nie pytałem ile zajmuje ci wejście po schodach na 2. piętro

Opublikowano

To nie tak.. Ja bardzo czekam na te wiochy i dzicz. Tego mi najbardziej w IV brakowało.. ALE po tylu latach czekania i tych zapowiedziach jaki to wielki świat zbudowano w V liczyłem na miasto rozmiarów LC + duże tereny pozamiejskie. Teraz wygląda to tak, że miasto to jakieś 40% LC, a z terenami zielonymi to w sumie chyba mniej niż 2x LC.

Po tym, jak ogłosili, że będzie tylko jedno miasto nie liczyłem już na przeskok jak z GTA III na San Andreas.. ale w takiej sytuacji jestem trochę zawiedziony.

e: Chyba, że faktycznie na mapie widać tylko główne ulice... ale to oznacząłoby, ze lotnisko jest wielkości 1/3 miasta.. a to jest raczej wątpliwe.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Spokojnie, ta Los Santos się tylko wydaje takie małe. Nie płakać, jak Rockstar powiedziało, że mapa będzie duża, to będzie.

Opublikowano

To nie tak.. Ja bardzo czekam na te wiochy i dzicz. Tego mi najbardziej w IV brakowało.. ALE po tylu latach czekania i tych zapowiedziach jaki to wielki świat zbudowano w V liczyłem na miasto rozmiarów LC + duże tereny pozamiejskie. Teraz wygląda to tak, że miasto to jakieś 40% LC, a z terenami zielonymi to w sumie chyba mniej niż 2x LC.

Po tym, jak ogłosili, że będzie tylko jedno miasto nie liczyłem już na przeskok jak z GTA III na San Andreas.. ale w takiej sytuacji jestem trochę zawiedziony.

e: Chyba, że faktycznie na mapie widać tylko główne ulice... ale to oznacząłoby, ze lotnisko jest wielkości 1/3 miasta.. a to jest raczej wątpliwe.

będziesz miał fure, przejdziesz całe LS , wtedy pisz takie posty ;) 

Opublikowano

Tutaj masz porównanie map 4 i 5. Propouje zapoznać się z pojęciem skali.

XOYzKOm.jpg

Edytowane przez Il Brutto

Opublikowano

Pozatym nie wierzę, że R* zrobi takie połacie terenu tylko po to, żeby sobie postrzelać do saren i polatać myśliwcami ;) 

Opublikowano

Po spojrzeniu na mapę już chcę jechać rowerem nad to jeziorko niby małe w górach, ze sprzętem do nurkowania spuścić się na samo dno. Bankowo rockstar coś ukryło dla wytrwałych w takiej dziczy :D Boszz, ta mapka jest genialna, widać, że nie fake.

Opublikowano

Porównaj sobie długość pasa startowego z Liberty City (GTA IV) do tego z Los Santos:

500px-GTA_IV_radarmap.png.

Świat będzie ogromny.

Opublikowano

Tutaj masz porównanie map 4 i 5. Propouje zapoznać się z pojęciem skali.

XOYzKOm.jpg

Dokładnie! wywalić wodę między wyspami LC i okazuje się że jest mniejsze od LS. 

Opublikowano

Też jestem zdania, że to kwestia skali i nawet jeśli LS będzie mniejsze od Liberty to minimalnie... A spójrzcie jaką powierzchnię w porównaniu z LS mają tereny pozamiejskie.

Opublikowano

Dobra, co tu ukrywać, podjarałem się tą mapą konkretnie.

Opublikowano

chris85 zwróć uwagę na największy cypel i jego kształt, to co oni pokazali jest po lewej od cypla nie po prawej, pomylili strony.

Opublikowano

2 lotniska :D

ps.

poprawka 3 :D

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Mi moja 360 zaliczyła ROD'a przy okazji premiery GTA4... Ale bylem wqrwiony...

Teraz mam PS3 Slim, może będzie lepiej...

Opublikowano

Zobaczcie ten ciemny kolor wokół mapy na wodzie. To pewnie miejsca do eksploracji podwodnej :o

@MichaAelis

Tak, dlatego przez tydzień nie uruchamiam jej.

Opublikowano

Myślę, że na mapie nie ma zaznaczonych wszystkich dróg na terenach pozamiejskich, a nawet połowy z nich. Na screenach sieć dróg, szczególnie w górach, była o wiele gęstsza, np. tutaj:

RHzwBaV.png

Opublikowano

Mam dwie... małe szanse aby obie padły na raz.

Opublikowano

Zwróćcie uwagę na tory kolejowe. Nawet na lotnisko dojeżdża jakaś kolejka. No i polecam obczaić też te małe wysepki po zachodniej i wschodniej stronie wybrzeża, pewnie coś ciekawego kryją ;)

Opublikowano

We wtorek, powinny być w sobotę rano.