Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie lam sie, ja musze czekac jeszcze 2tyg zanim zagram, a na domiar zlego kazdy dzien w pracy spedzam czytajac tematy o GTA i wyobrazajac sobie te wszystkie kozackie akcje :)

Dzwonilem do sklepu i moooze dzisiaj bedzie jakas dostawa, mimo wszystko nie chcialem liczyc na samo szczescie i postanowilem zamowic, wiec jesli bedzie to mnie powiadomia i pojade odebrac.

Poki co fail z mojej strony, ze wczesniej nie zamowilem, ale wysoka cena preorderu skutecznie mnie odstraszyla, wczoraj byla troche lepsza i oby taka byla po oczekiwanej dostawie.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

Wg mnie bardzo dobra jest inteligencja przeciwników, kitrają się, zachodzą z flanki. Jak schowałem sie za samochodem a obok była butla z gazem, zgadnijcie w co celowali ;)

Opublikowano

Ogólnie gra jest TRUDNIEJSZA niż 4, można łatwiej zginąć jeśli nie będzie się ostrożnym. Teraz już nie wyjdziemy sobie na środek jak w 4 i nie rozwalimy wszystkich. Za zasłonę i spokojna eliminacja przeciwników. 

Opublikowano (edytowane)

No w sumie trochę jak w Max Payne 3 na wyższych poziomach. W tej części nie mam jakieś nagłej potrzeby zabijania przechodniów. Lubię tylko (jako Franklin) komuś przyebać.

Edytowane przez Nemesis
Opublikowano (edytowane)

jak była na poczatki akcja z odbiorem motoru z garazu w zaułku, przez przypadek strzeliłem w jakiś wiekszy zbiornik z gazem,jak wywaliło to była masakra   :D Marzy mi sie sandbox ze zniszczeniami jak BF albo Red Faction.

Psy juz od 2 gwiazdek  zaczynaja byc delikatnie upierdliwi. 

Nemesis,mam to samo jakoś mi sie nie chce zaczynac zadym,chyba ze ktos zacznie :)

Edytowane przez sprutus
Opublikowano

Dokładnie + manualne celowanie i jest naprawdę trudno, ja prawie zginąłem w 1 misji z Lamarem bo poleciałem klasycznie do przodu na Jana, przyjąłem 3 kulki i nagle życie na czerwono :D Najbardziej na mnie wrażenie robi co chwila jakiś smaczek, drobny szczegół tak jak to przerywanie dialogów przy dzwonie, wczoraj jechałem przez miasto i odpalił się randomowy event

ktoś lasce ukradł torebkę przejechałem typa, wziąłem torebkę, dostałem 500$, laska się drze żeby jej oddać a ja odjechałem :D Później jakaś kurtyzana też wołała o pomoc, że jakaś awantura w rodzinie, biegne za nią za dom, a tam 3 typków z giwerami, że mam oddać hajs zanim zdążyłem pierwszego ustrzelić już leżałem w grobie

Ilość rzeczy odciągających od wątku głównego masakruje, wczoraj 2 godz grałem w golfa byle tylko zejść poniżej par, a potem byle tylko poprawić pozycję na liście gangu PSXE :potter:

Opublikowano

zwrocilem uwage tez na jedna fajna rzecz. jak jedziemy fura i postacie gadaja miedzy soba i np. przydzwonimy w miedzyczasie, to osoba ktora cos mowila, naturalnie przerywa i jak ruszamy dalej to powtarza cale zdanie, ale wychodzi to naturalnie jakby rzeczywiscie chciala powtorzyc. czasami drugi rozmowca tez pyta np. "what?:

O, to jest za(pipi)iste. W starszych odsłonach tekst się urywał i nic się nie dało zrobić.

Ja tam nie rozumiem co się tak dopjerdalacie o ten model jazdy. Mi on kompletnie nie przeszkadza bo nie ma to jak sobie pośmigać po LS i zapuścić West Coast Classics. Na której stacji są Waszym zdaniem najlepsze kawałki?

FlyLo FM

Los Santos FM

Space

Los Santos Rock Radio

Non stop pop fm

West Coast Classics

Na zmianę bujam się przy tych. Wszystkie zaje.biste.

Opublikowano

Mini gierka z chopem w ifrucie miażdży :)

trzeba chopem odganiac psy od jego suki xD

Rownież na iOS pojawiła sie aplikacja GTA V Manual, swietnie zrobiona instrukcja z interaktywna mapa

Opublikowano

Raven jestem przed drugim skokiem 

Kontenerowiec

A gram ciągle same misje ponad 15h i nie mam połowy wątku fabularnego? 

Statystyki, Lista 100%, tam macie ile misji macie jeszcze przed sobą. Nosz kuźwa, poogarniajcie najpierw o czym Was sama gra informuje, później pytajcie :P. Nie mam spisu misji w głowie, dodatkowo to jest GTA, masz różnych zleceniodawców w tym samym czasie i ta sama misja może być 25 albo 35...

Opublikowano

Ja zmienia radia w zależności od postaci, Franklin to oczywiście West Coast Classics, Michael non stop pop (nawet nie wiedziałem, że tyle znanych kawałków ze słyszenia jest, bo po nazwach kojarzyłem może połowę :P ) albo Space, Trevor LSRR albo Rebel Radio :D Jakoś większa wczuwę wtedy mam w klimat kiedy rzucam fakami w przejeżdżająca policję ;)

Opublikowano

Spoko, już nie ogarniam kiedy wątek jest główny a które są poboczne, wszystko się jakoś zazębia i uzupełnia. Siedzę w robocie więc nie sprawdzę, zaostrzyłem jedynie apetyt :P

Opublikowano

Cytując z jednego z portali:

Drażni nieco przydługie ładowanie gry, np. przy zmianie bohaterów. Brakuje mi też szybkiego dostępu do mapy - trzeba wejść do menu, co też swoje trwa, a potem dopiero wybrać mapę. Na ulicach jest zdecydowanie za mało przechodniów, a jeśli chodzi o samochody, to gra robi ten sam numer, co poprzednie części  - w pobliżu bohatera potrafi pojawić się kilka identycznych samochodów, z jednej, czasem dwóch marek.

Może ze mną jest coś nie tak, ale... za mało przechodniów?! Gdzie? Na autostradzie?! Cholera, czasem to jest ich tylu, że ciężko się połapać O_o Tak samo jak z samochodami - NIE ZDARZYŁO mi się, żeby podjechały dwa jednakowe w tym samym momencie. Przydługie ładowanie gry przy zmianie bohaterów? A jak chcieli to inaczej rozwiązać? Jest za(pipi)iście.

Ktoś chyba zapomina z jak starymi konsolami mamy do czynienia i jak wiele elementów musi się w trakcie zmiany postaci przeładować, żeby to dobrze działało. To cholernie zasobożerny proces i dodatkowo cholernie skomplikowany. Co innego, kiedy mamy postacie obok siebie, wtedy działa mega za(pipi)iście.

Opublikowano

a z ciekawości, jakie miasto? Ziomek wczoraj luźno wieczorem kupił w Realu (Gdansk - Przymorze) za 199zł z kodem na "POLEĆ STEROWIEC ATOMIC". W Empiku też leżą.

Dzieki za info, ale do Gdanska raczej mam daleko bo za granica jestem. ;)

dlatego pytałem jaka miejscowość, że masz kłopoty z GTA V. Info o Gdańsku dodałem jako ciekawostke :)

Opublikowano

Nigdy w życiu w nic takiego nie grałem, no (pipi)a, tu jest wszystko. możesz robić misję, albo pozwiedzać miasto, zająć się swoimi sprawami, jakimś hobby. Chcesz sobie wydłużyć rozrywkę to jedziesz poza miasto, wsiadasz do jeepa, buggy, albo na motor i śmigasz po wertepach. Wbijasz na górę, podziwiasz widoki, zjeżdzasz na dół próbując się nie roz(pipi)ać. Później wbijasz do helikoptera, albo samolotu i znowu podziwiasz ten ogromny, piękny świat. Grałem już z 15 godzin, a misji zrobiłem może z 12-15. Dla mnie gotg, gotw, goth etc. 10/10, 1000/1000. Next geny mi niepotrzebne, ta gra jest piękna, za(pipi)iście wciagająca. Wydaje mi się, że nigdy nie skończę w to grać xD Smaczków jest mnóstwo, od pierwszych chwil gram z wypiekami na mordzie jarając się po prostu wszystkim. Póki co najlepszy moment miałem jak wbiłem na jakąś górę z widokiem na jezioro i góry. Po chwili podziwiania widoków kilkadziesiąt metrów ode mnie, między dwoma wierzchołkami gór spokojnym tempem przeleciał sobie samolot :o podjarka w (pipi). kocham to GTA <3 tak się nahajpowałem przed zakupem, że byłem pewien, że się zawiodę, bo oczekiwania miałem olbrzymie. Teraz wiem, że jest lepiej niż się spodziewałem