Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.gram.pl/news/2013/09/18/przebrali-sie-za-policjantow-by-ominac-kolejke-po-gta-v-grozi-im-10-lat-wiezienia.shtml

Geniuszy ze świetnym planem na zagranie w GTA V parę godzin przed "cywilami" było trzech. Rzecz działa się podczas nocnej premiery wyczekiwanej gry w centrum handlowym na Staten Island. Na miejscu zjawiło się trzech "oficerów", którzy nie wzbudzając większych podejrzeń pomachali odznakami i przedarli się na początek kilkusetosobowej kolejki. Ba! Wypadali w tej roli tak wiarygodnie, że ochroniarz marketu poczęstował ich kawą, a obsługa GameStopu dziękowała za ponadprogramową opiekę. Wiecie, tam było pełno fanów GTA. A w telewizji mówili, że to tykające bomby zegarowe. Ale mniejsza z tym.

Skąd to zaufanie do udawanych policjantów? Na miejscu zjawili się kupionym na aukcji radiowozem z autentycznymi kogutami. Zawodowcy. Znajomość procedur także nie była problemem. Jeden z fałszywych gliniarzy był prawdziwym rezerwowym członkiem NYPD, drugi to natomiast syn emerytowanego stróża prawa. Trzeci musiał improwizować.

Po "rutynowych czynnościach zabezpieczających" spryciarze przeszli do egzekucji planu. Kupili upragnione GTA V i już wracali do domu, gdy zawrócili w niedozwolonym miejscu tuż pod nosem nieoznakowanego wozu policyjnego. Najprawdziwszego w świecie. Niefart.

Teraz grozi im do dziesięciu lat za kratkami. Jeśli sąd wyda najwyższy możliwy wyrok, a Rockstar utrzyma obecne tempo, wyjdą na wolność mniej więcej w okolicach premiery GTA VII.

Opublikowano

Polecam ściągnąć sobie manuala do gry ze strony. Fajna, wirtualna mapa jest.

Opublikowano (edytowane)

Było już wyjaśnione... Nie będzie zawsze w garażu, ale jak go zostawisz czy coś to zostanie odholowany na parking policyjny i tam będzie czekać.

No dobra, ale na jakiej zasadzie gra rozpoznaje, ktora fure ma mi zapisac i w razie czego umiescic na policyjnym parkingu jak ja "zgubie" ?

Przeciez nie zapisuje kazdego auta do ktorego wsiadam tylko np. te, ktore odpicowalem tuningiem czy moze jest inaczej ?

Edytowane przez saptis
Opublikowano (edytowane)

Gra dopiero nabiera rozpedu i rozmachu kiedy zaczynamy grać Trevorem. Zaj.ebisty klimat wiejskiej ameryki. 

Tylko szybko ucieka do miasta. Raven wracamy tam jeszcze? Dla mnie country redneck klimat wymiata :)

Część misji jeszcze dzieje się na wsi, ale wciąż miasto będzie się przewijało, już takich wieś-only nie ma. Polecam misje poboczne Trevora, one chyba są najbardziej przesiąknięte tym redneckim klimatem :).

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2423290/Grand-Theft-Auto-V-set-smash-sales-records.html

Experts estimate it could generate £1 billion during its first year on sale when gamers are predicted to snap up some 25 million copies - breaking current records.

Grand Theft Auto V has received rave reviews from critics across the board who have labelled it 'one of the very best video games ever made.'

Opublikowano

Chyba pierwszy raz w GTA podobają mi się wyścigi. To chyba właśnie przez model jazdy. 3 tysiaki wygrane, pora odpicować mojego merca.

Opublikowano

Haha, ta gra jest genialna. Przełączam się z Franklina na Trevora, a ten

zrzuca typa z mostu do kanału przeciwpowodziowego

xDDD

Czuję się ponownie rozje.bany. :D

Rockstar <3

Opublikowano

Fajnie że na mapie się świecą potencjalne lądowiska.

Raven ratuj, 3 godziny już szukam tego ukrytego skarbu z mapy UV. Ty szukałeś już tej kasy?

Opublikowano (edytowane)

Kasy jest tak dużo, że starczy na wykupienie kina za 30mln? :D A gdzie jeszcze inne przedsiębiorstwa. :D

Ah rozwałki są GENIALNE. Dają masę funu przez świetny feeling strzelania. 

A tak w ogóle co trzeba zrobić z vanem z randomowych spotkań? Bo miałem go, ale niezbyt wiedziałem co potem miałem z nim zrobić. Jakiś garaż czy coś? 

Ej co jest, chciałem na Social Clubie porównać sobie wyniki w Tenisie i pokazuje, że nie grałem, a grałem w nocy i wygrałem 6:2. :(

Edytowane przez suteq
Opublikowano

Kasy jest tak dużo, że starczy na wykupienie kina za 30mln? :D A gdzie jeszcze inne przedsiębiorstwa. :D

Ah rozwałki są GENIALNE. Dają masę funu przez świetny feeling strzelania. 

A tak w ogóle co trzeba zrobić z vanem z randomowych spotkań? Bo miałem go, ale niezbyt wiedziałem co potem miałem z nim zrobić. Jakiś garaż czy coś? 

Ej co jest, chciałem na Social Clubie porównać sobie wyniki w Tenisie i pokazuje, że nie grałem, a grałem w nocy i wygrałem 6:2. :(

Nie, jeśli chcesz dokładnie wiedzieć to kasy jest lekko poniżej tych 30 mln na sam koniec. A jest klub golfowy za 150 mln xD.

Właśnie dlatego brakuje mi kasyna. Giełdy wciąż nie rozgryzłem, nie mówiąc o tym, że jak utopi się na niej za dużo to znowy wychodzenie z tego jest żmudne, bo wiadomo, im więcej się inwestuje tym więcej się wyciąga. A inne aktywności wydaje mi się śmieszne dochody przynoszą w porównaniu do tych milionów.