Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę lipa z tym graniem na giełdzie. Okazuje się, że jest to jedyny sposób zgromadzenia sensownej gotówki, tylko szkoda, że gra jakoś tego nie sygnalizuje. Mam już za sobą 3 misje Lestera i jest z grubsza po ptakach.

Umówmy się, że śledzenie wykresów to ostatnia rzecz, na jaką ma się ochotę grając w gta, więc pomyślałem że kiedyś tam sobie obczaję jak to funkcjonuje jak już naprawdę nie będę miał co robić, a tu się okazuje, że to jedyna szansa na zgromadzenie większego kapitału i to jeszcze powiązana z misjami pobocznymi, po których przez dosłownie kilka minut można się dorobić grubej kasy, a jak się to przegapi to już pozamiatane.

Najśmieszniejsze jest to, że w oficjalnym poradniku nie ma słowa o tym jak grać na giełdzie

No wiesz, nie jest to fizyka kwantowa. Skoro lester syngalizuje wyraźnie, że warto zainwestować w akcje te i te, to wpierdzielasz cały hajs w te akcje przed misją, a po misji tylko obserwujesz jak z godziny na godzinę (godzina w grze) rosną jak na drożdżach i po kilkunastu minutach wyciągasz 170% początkowego kapitału.

Opublikowano (edytowane)

Trochę lipa z tym graniem na giełdzie. Okazuje się, że jest to jedyny sposób zgromadzenia sensownej gotówki, tylko szkoda, że gra jakoś tego nie sygnalizuje. Mam już za sobą 3 misje Lestera i jest z grubsza po ptakach.

Umówmy się, że śledzenie wykresów to ostatnia rzecz, na jaką ma się ochotę grając w gta, więc pomyślałem że kiedyś tam sobie obczaję jak to funkcjonuje jak już naprawdę nie będę miał co robić, a tu się okazuje, że to jedyna szansa na zgromadzenie większego kapitału i to jeszcze powiązana z misjami pobocznymi, po których przez dosłownie kilka minut można się dorobić grubej kasy, a jak się to przegapi to już pozamiatane.

Najśmieszniejsze jest to, że w oficjalnym poradniku nie ma słowa o tym jak grać na giełdzie

Fakt, właśnie dlatego m. in. zacząłem grę od nowa, bo misje Lestera za pierwszym razem zrobiłem mając w portfelu niewiele gotówki i w ten sposób zamknąłem sobie drogę do większych sum.

I z tego powodu też tak brakuje mi kasyna. Tam by można się w miły i przyjemny sposób odpowiednio dorobić.

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

Przez te wszystkie detale i dopieszczenie jeżeli według kogoś ta gra nie zasługuje na 10/10 to żadna inna tym bardziej nie zasługuje. :)

No dokładnie, naprawdę mi się w bani nie mieści, że tak dużą i szczegółową grę można oceniać patrząc na tekstury na budynku 2 km od nas czy tym, że podczas zadymy klatki spadną z 25 do 20 czy inne nic nie znaczące pierdoły.

Można też patrzeć przez pryzmat oryginalności. Ludzie to już (wliczając wszystkie spon-offy i popierdólki na gejboja) Piętnasty Raz.

Pełne 10/10 można postawić np. FF7, Tekken 3, MGS1 - uwzględniając tamte czasy, MGS3, czy BioShock 1.

GTA V to IMO 10-/10 i z całą pewnością jeden z najlepszych tytułów na moim prywatnym Top 10 najlepszych gier ever.  Ale żaden tam "Mesjasz"

W ten sposób to już żadna gra nigdy nie będzie miała 10/10, bo były MGS1, FF7 i Bioshock, a obecne sprzęty pozwalają na 1000x bardziej bardziej rozwinięte światy, których w pełni nigdy nie wypełnimy odpowiednią liczbą detali by ktoś nie narzekał, że nie można rozwieźć pizzy. Ja po prostu mam na to inne spojrzenie.

Opublikowano (edytowane)

Problem z tą giełdą jest jeszcze taki że nie wiadomo na jak długo dane akcje idą w góre, kiedyś było tak że postawiłem sporą sume na akcje firmy które mi polecono, owszem poszły w góre,zrobiłem z jedną misje w grze i straciłem jeszcze na tych akcjach :confused:

Edytowane przez eX4cT_PL
Opublikowano (edytowane)

Inwestujcie w akcje Pißwasser na Bawsaq - juz nieraz to pisalem.

Ja zarobilem na nich jakies 300%, akcje nadal rosna, wiec mozna na tym wyciagnac dobra kase, ale na to trzeba czasu - nic nie ma od razu. Niedawno wyciagnalem cala kase, zainwestowalem w odpowiednie akcje i zrobilem pierwsza obowiazkowa misje Lestera gdzie zarobilem trzema postaciami jakies 89% po czym znowu kupilem akcje Pißwasser i tak kasa rosnie, pozostale misje Lestera zostawiam sobie na koniec.

Nie noscie calej kasy przy sobie bo to nie ma sensu, trzeba inwestowac i tyle - wystarczy, ze jednego dnia pod koniec rozgrywki kupicie akcje to juz nastepnego dnia bedziecie jej mieli wiecej bo akcje Pißwasser ciagle rosna - tylko w ciagu ostatnich 24h wartosc jednej akcji wzrosla o 7.91$, a w ciagu tygodnia 26$ na plus, wiec im wieksza ilosc kupicie tym wiekszy bedzie zarobek.

Tym sposobem mam juz:
Michael - 15 milionow

Trevor - 2.1 milionow

Franklin - 1 milion

Sprawdzalem na stronie Social Club, ale jak wlacze gre to zobacze czy to sie zgadza.
Dodam, ze robilem dopiero jeden skok - ten pierwszy, wiec zarobek z misji jakis bardzo duzy nie byl, najwiecej zarobilem Michaelem w misjach Epsilonu.

Nie kupowalem jeszcze zadnej nieruchomosci - postanowilem najpierw inwestowac w akcje bo im wiecej wplacimy tym wiecej bedzie zarobku - jednak wiadomo, ze trzeba pilnowac wartosci, jednak poki co akcje firmy ktore kupilem ciagle rosna.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

No to chyba mogę się pochwalić, że wczoraj wieczorem platynka wpadła :-)

Czas: 65h single + 65h multi

Mimo że jestem fanem tej serii od czasów prehistorycznych, po raz kolejny bawiłem się doskonale, nawet przypomniały mi się czasy, kiedy jako gimbus spędziłem w tym pierwszym San Andreas przeszło 500 godzin lub więcej.

Po prostu wspaniała gra - warto było czekać i zmarnować kilka tysięcy chusteczek przy okazji trailerów i przedpremierowych screenów.

Opublikowano

Szybko multi zrobiłeś,załapałeś się jeszcze na powtarzanie misji czy jakoś inaczej level wbijałeś?

Powtarzania misji w ogóle nie robiłem, setny level nabiłem przede wszystkim na wyścigach, bo jest to bardzo szybki sposób na zdobycie sporej ilości RP i lekko poboostowałem na wyścigu "Przestępczy rekord", gdzie okrążenie trwa 25 sekund (jeździ się wokół więzienia) i jeśli gra się z kimś (przynajmniej dwa okrążenia) można wyjąć nawet 5.000 RP na jednym wyścigu, ale ilość zależy też od posiadanego poziomu.

Opublikowano

2eq9xrq.jpg

taki tam maly blad. musialem ukrasc fure z parkingu policyjnego. na mapce byla, ale jej nie widzialem. nagle moja postac na cos wpadla. nacisnalem trojkat i... wsiadlem. fajnie wygladalo to w ruchu jak lecialem niczym alladyn po miescie. jakis typ nawet podjechal i zamiast strzelac cyknal mi fote xD

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie (ja do wczoraj nie wiedzialem), ale na Androida dostepna jest oficjalna instrukcja obslugi GTA V:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rockstargames.gtavmanual&hl=pl

Mozna tam poczytac fajne opisy, ale co najwazniejsze zobaczyc szczegolowa mape calego Los Santos z zaznaczonymi miejscami specjalnymi jak np. skoki spadochronowe, sklepy, strzelnice, korty tenisowe, kina, nieruchomosci itd.

Czekam na aplikacje iFruit na Androida, ale jak widac jakos im sie nie spieszy z wydaniem jej na ten system.

Ponadto jest jeszcze jedna nieoficjalna, ale ciekawa aplikacja - poradnik z wypisanymi zadaniami do medali dla kazdej misji oraz mapa, na ktorej sa zaznaczone poukrywane rzeczy, skoki, mosty:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ccm.gtav&hl=pl

Opublikowano

Jak wszyscy jak ja jeszcze nie przeszedlem, a gram praktycznie od premiery. Zdziwilbys sie ile osob jeszcze gra w singla, tej gry nie przechodzi sie na szybko, ja na liczniku mam juz ponad 70godzin, a gre ukonczylem w okolo 55%.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam ok. 10%, ale tylko dlatego że gram już ... o ile dobrze liczę... ok. 3 raz. No może 4, bo pierwszy raz śmigałem na piracie jak tylko gierka była dostępna w sieci, ale nie dużo, nie chciałem sobie psuć zabawy z oryginałem. 

Za każdym razem dochodzę do momentu, że pozostają tylko pierdoły do zbierania, jakieś nieciekawe aktywności do 100% i takie odgórne narzucanie co mam robić do mnie kompletnie nie przemawia. Wolę zrobić 6 gwiazdek i śmigać autostradą przy akompaniamencie wybuchów. A potem i tak zaczynam od początku. Co ciekawe nawet na początku zabawy w radiu czy w gadkach padają stwierdzenia, na które zwraca się uwagę dopiero w momencie gdy człowiek już zna poszczególne elementy fabuły, czy świata San Andeas 2013 A.D. Są gadki polityczne, które mają późniejsze odpowiedniki w misjach (wcześniej nie zwracało się na to uwagi choćby przez to, że człowiek nie wiedział co będzie nas w przyszłości czekać). Są odnośniki do wydarzeń, które także zaowocują w przyszłości, a z kolei MY będziemy mieli na nie wpływ. Są także drobne detale, na które się nie zwraca uwagi pierwszy raz. 

W końcu warto zrobić przejście ze skokami z największą liczbą błędów jaką się da zrobić. Co prawda można to wykonać przez replay mission w menu gry po skończeniu danej misji, ale to już nie to. Choćby misja u jubilera. 

Haker dupa panikuje gdy włączy się alarm. Kierowca stoi w miejscu i zastanawia się który tunel wybrać. Strzelec od razu pada z łupem, który można zebrać Franklinem. Co ciekawe Mike zgarnia w tej misji ponad jeden melon. Ładnie.

Edytowane przez Texz
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Co ty nie powiesz, na Androida nadal nie ma i wlasnie fajnie gdyby juz ja wydali bo jeszcze gram i moglbym z niej skorzystac.

jak nie? od wczoraj jest http://www.rockstargames.com/newswire/article/51371/the-free-gtav-ifruit-and-game-manual-companion-apps.html tylko szkoda ze na moim SGS Advance nie idzie zainstalowac :<

nawet jak widac od 10 pazdziernika czyli juz 8 dni :P https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rockstargames.gtavmanual

Edytowane przez rapen
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Spoko, ale to jest instrukcja obslugi, a nie iFruit - przynajmniej jest tam fajna mapa z pozaznaczanymi roznymi ciekawymi miejscami.

Edytowane przez saptis