tjery 1 236 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 2 minuty temu, GearsUp napisał: Czyli tak: najszybsze czasy ładowania na wersji PS5, najpłynniejsze cut-scenki, nie ma flickeringu związanego z zastosowaną nową metodą AA, najbardziej realistyczne cienie, nowe animacje ognia a co z tym idzie wszystkich wybuchów w grze, natywny haptic feedback od padającego deszczu na dualsensie. No nic trzeba będzie się zaopatrzyć w tę wersję. Zapomniałeś jeszcze o najlepszym draw distance i level of detail, największej ilości roślinności i najwyższym AF. A całkowity brak filckeringu i idealną ostrość idealnie potwierdza film od 7:09. Cytuj
GearsUp 197 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 4 minuty temu, tjery napisał: idealnie potwierdza film od 7:09. Wolę 7:50 1 Cytuj
GearsUp 197 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 (edytowane) Cytat największej ilości roślinności Tu bym też polemizował. Na dalszym dystansie nadal poziom PS4 ale na krótszym w trybie fidelity? Imo jest tu jej więcej niż na wersji PC. Edit: oczywiście w żadnym wypadku nie twierdzę, że jest to lepsza wersja od tej PC (zwłaszcza z modami) tylko, że oferuje coś innego, nowego i równie dobrze te nowe rzeczy mogą zostać zaimplementowane do wersji PC ale póki co trzeba obadać jak to wygląda na PS5, zwłaszcza robiąc wielką rozpierduchę w mieście te nowe animacje ognia mogą robić robotę. Edytowane 18 marca 2022 przez GearsUp 1 1 Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, GearsUp napisał: Tu bym też polemizował. Na dalszym dystansie nadal poziom PS4 ale na krótszym w trybie fidelity? Imo jest tu jej więcej niż na wersji PC. Edit: oczywiście w żadnym wypadku nie twierdzę, że jest to lepsza wersja od tej PC (zwłaszcza z modami) tylko, że oferuje coś innego, nowego i równie dobrze te nowe rzeczy mogą zostać zaimplementowane do wersji PC ale póki co trzeba obadać jak to wygląda na PS5, zwłaszcza robiąc wielką rozpierduchę w mieście te nowe animacje ognia mogą robić robotę. Tu mod eksplozji, z którego korzystam, zobacz np. 1:26, te "nowe" eksplozje od Rockstara "trochę" odstają:) ogólnie koleś odwalił chyba najlepiej wyglądające eksplozje w grach jakie widziałem. Edytowane 18 marca 2022 przez tjery Cytuj
GearsUp 197 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 No ładnie to wygląda a wracając do wersji enhanced to silnik usprawniony też został o nową fizykę rozbijania szkła 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Jakieś różnice? bo szkoda mi czasu na oglądanie. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Nie ma takich roznic ktore moglyby usprawiedliwic kupno tego gowna obsranego. Jak ktos by powiedzial te 10 lat temu jak czekalismy na premiere ze to sie zamieni w taki koszmar to by nikt nie uwierzyl. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Ciekawe, czy przy ewentualnym wznowieniu rdr 2 też polegną, czy może zrehabilitują się po gta collection i odświeżonym gta5. Ale zeszmacił się rockstar - ikona jakości gamingu. Cytuj
GearsUp 197 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 2 godziny temu, Boomcio napisał: Ciekawe, czy przy ewentualnym wznowieniu rdr 2 też polegną Przepraszam bardzo ale co jest nie tak w odświeżonym GTA V? Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 1 hour ago, GearsUp said: Przepraszam bardzo ale co jest nie tak w odświeżonym GTA V? Że za darmo nie rozdaja, a dla tych, którzy łaskawie pobiora darmowy preorder do GTA6 plus roczny karnet do burdelu (wybranego). Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 11 godzin temu, GearsUp napisał: Przepraszam bardzo ale co jest nie tak w odświeżonym GTA V? Wiele rzeczy. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Najbardziej boli to, że R* odstawiło greedy move i kazało sobie płacić po raz kolejny za to samo, dodatkowo wykorzystując zagrywkę z fomo (o kurczaczki, -50% przez pierwsze trzy miesiące? To lepiej kupię już teraz, żeby później nie przepłacić!), a usprawnienia... no odblokowali klatki i są cienie ładniejsze, fakt. Spoiler Z drugiej strony bardziej boli mnie to, że dałem im się wydoić, bo lubię piątkę Ech, czuję się brudny i swędzi mnie cullen, ale fajnie się pyka. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 10 minut temu, Bzduras napisał: -50% przez pierwsze trzy miesiące? gdzie tak drogo? Spoiler też się dałem wydymać ale tylko na 40zł Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Dokładnie. Ja piątkę kupiłem kilka razy. Na każdą generację, a teraz znowu pach kilka grubszych złociszy. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 4 minuty temu, Figuś napisał: gdzie tak drogo? Pokaż ukrytą zawartość też się dałem wydymać ale tylko na 40zł Na obu platformach masz -50% do czerwca, na PS5 po tym czasie chyba GTAO też już nie będzie darmowe (czyli golarka robi brrrr na 170 złociszy, kawalerze) jak dobrze ich zrozumiałem: Co do spoilera: Spoiler ja też, bo ściepiłem się z ziomkiem Nie dostanie rockstarowa parówa pełnej kwoty, o Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 3 minuty temu, Bzduras napisał: Na obu platformach masz -50% do czerwca Na pleju jest -75%. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 1 minutę temu, Bzduras napisał: Na obu platformach masz -50% do czerwca, na sonce jest -75%, jakbym się ściepnął z ziomkiem to wyszłoby mnie 20zł mniejsze z tym gdzie tanio gdzie drogo, wziałem bo singla przeszedłem jeszcze na PS3, na PS4 grałem tylko w online który był jeszcze wtedy bez zawartości i tez na pożyczonej kopii Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 2 minuty temu, Square napisał: Na pleju jest -75%. Aaa widzisz, myślałem, że jest -50% ceny, ale GTAO za friko zbija ją jeszcze dodatkowo. Nawet c00rwa nie miałem jak tego zweryfikować, bo nie da się tego sprawdzić na storze nie mając konsoli 1 minutę temu, Figuś napisał: mniejsze z tym gdzie tanio gdzie drogo, wziałem bo singla przeszedłem jeszcze na PS3, na PS4 grałem tylko w online który był jeszcze wtedy bez zawartości i tez na pożyczonej kopii Fakt. Perfidne to zagranie z ich strony, że kasują siano za dziewięcioletnią gierkę z lekkim puderkiem i mam tego świadomość. Jednak no fajnie mi się po tym Los Santos śmiga Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Ja pierwszy raz grałem na PS4 dopiero i było ok, ale po przejściu już mi się totalnie nie chciało powtarzać misji, a miałem taki zamiar. Jakby było za darmo to pewnie bym przeszedł, a tak to dzięki. Cytuj
SebaSan1981 3 589 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Jeśli na ps5 ilość detali na mapie online będzie taka sama jak w single player to zmiana platformy na nowszą ma sens. Bo każdy kto grał w GTAV ten wie że online jest mocno okrojone z detali i obiektów względem trybu fabularnego. Brak zwierzaków, śmieci na ulicach, sekretnych pojazdów itd, co trochę kłuje w oczy i sprawia że gra wydaje się pusta. Jeśli tego nie podciągną a jedynie poprawią samą grafikę i efekty świetlne to szkoda wydawać na nextgenowe GTAV kasę (tak jak na LiS remastered, gdzie zmian niemal nie widać wcale). Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Online masz za free na PS5, ale też trzeba je dodać z poziomu konsoli. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Ja też dałem się ogolić na te 40zł, ale ja grałem ostatnio w GTA V na PS3. Szczerze mówiąc nie powaliła mnie wtedy szczególnie ta gra, głównie za sprawą zjebanego systemu policji. No, ale stwierdziłem że odświeżyłbym sobie fabułę, w 60 fps i jakimiś udogodnieniami. Niestety okazuje się, że R wciąż ma wyjebane na singla i nawet w tej wersji na PS5 nie zadali sobie trudu by naprawić stare bugi czy dodać content z online do singla (chociażby niektóre auta czy stroje). Szkoda też, że jednak nie oddzielili online od singla i wciąż jest ta sama wspólna lista trofeów, co u mnie na 99% oznacza brak platyny co jest mega irytujące. Ale tu w sumie 0 zaskoczenia, bo R robi najchujowsze trofea od zawsze. No i drugi minus że gra waży prawie 90gb, po wyjebaniu online pewnie byłoby o połowę mniej. Swoją drogą, jak tak się przyjrzeć to nie ma jakichś ogromnych różnic w grafice od czasów PS3, co pokazuje że wycisnęli z tamtej maszyny ostatnie poty. A może, że lenie śmierdzące nie powinni kasować pełnej ceny po raz trzeci za kosmetycznego patcha? You be the judge. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Wchodzę do sklepu PSN na PS5, sprawdzam czy jest do kupienia GTA5 na tę konsolę po 42 zł. Szukam i nie mogę znaleźć. Jest tylko darmowy GTA5 Online. WTF?! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi