Opublikowano 8 września 201212 l zacytuj mi ten fragment z vc Panie hewi rejn. Fajnie by było gdybyśmy wjeżdżali do LS ze swoimi dzieciakami przez jakieś lasy,a gdy pojawi się zarys na całe miasto kamera się oddala wkracza jakaś muzyczka i napis GTA Five
Opublikowano 8 września 201212 l No, to byłby dobry motyw, wbijasz do miasta przez jakieś polne drogi na swoją nową posiadłość gdzieś na obrzeżach miasta... na początku misje wokół domu, ale z czasem nowe znajomosci itd znowu wkręcają Cię w świat przestępczy i gonitwę za pieniądzem, aby poprawić warunki życia swoje i rodziny, a potem przeprowadzka do nowego domu w miescie itd
Opublikowano 8 września 201212 l zacytuj mi ten fragment z vc Panie hewi rejn. nie zacytuje bo takiej wzmianki w trailerze nt. vc nie bylo... Sam nie wiem skad mi sie wzielo, ale mniejsza z tym.
Opublikowano 9 września 201212 l Teraz GTA V teoretycznie powinno lepiej śmigać niż GTA 4 (na konsolach i PC). Czemu? Na trailerze i screenach można zobaczyć mgłę podobną do tej z San Andreas, czyli chyba już nie będzie tak, że cały obszar będzie siedział w RAMie (jak w 4) i dzięki temu będzie ładniej i płynniej. Po prostu mgła będzie zasłaniała niewczytane jeszcze tereny i budynki. Oczywiście to tylko teoria, ale myślę że się sprawdzi (mam nadzieje).
Opublikowano 9 września 201212 l byleby ta mgła nie była tak blisko jak silent hill ;pale w sumie mgła. czy smog. albo inne syfy rzeczywiscie moglyby przesłaniać dalsze fragmenty, oczywiscie czasem fajnie jest stanac na górze i popatrzec na całą mape, ale to nie jest aż taka zabawa żeby z jej powodu rezygnować z płynności
Opublikowano 9 września 201212 l To nie czasy PS2... na pewno nie będzie mgły rodem z San Andreas, która całkowicie zasłaniała dalsze obiekty w mieście. Należy jednak pamiętać, że na terenach pozamiejskich mgła była znacznie mniejsza. Tutaj może być tak, że w mieście będzie lekka mgła w oddali, która będzie maskować uproszczone modele, a na terenach pozamiejskich będzie pełna widoczność po horyzont.
Opublikowano 11 września 201212 l Konkretne artworki Patricka Browna z GTA i innych gier - http://imgur.com/a/vXvja#0Przykłady:
Opublikowano 13 września 201212 l Nie rozumiem dlaczego nie podali jeszcze zadnej daty premiery, mogli chociaz napisac "Coming 2013" zeby bylo mniej - wiecej wiadomo. Rozumiem, ze proces produkcyjny jest skomplikowany, ale jakies plany wydawnicze przeciez sa. Zreszta pokazali ten teaser w listopadzie zeszlego roku i widac po nim, ze prace nad gra byly juz w pewnym stopniu zaawansowane. Nie wiem dlaczego oni tak dlugo dlubia przy tej grze, takie San Andreas wydali dwa lata po Vice City, a przeciez bylo bardzo rozbudowane i wprowadzilo cala mase nowosci. Byl to co prawda ten sam, nieco ulepszony engine, ale przeciez piatka tez nie bedzie miala zupelnie nowego. Edytowane 13 września 201212 l przez saptis
Opublikowano 13 września 201212 l Heh za 50 dni rocznica pierwszego (i jedynego jak narazie) trailera V. Strasznie szybko czas zleciał. Jak się myśli o tym to wlecze się, ale jednak...jak nie październik to może listopad? Może dadzą coś na ten dzień znowu I wtedy by mogli ruszyć z kampanią. Dobre pół roku by to trwało i na maj premiera.Z trailera ten ruch uliczny wygląda lepiej niż w IV. Also dziwi mnie jak jeszcze niektórzy piszą że liczą na tereny pozamiejskie... przecież to oficjalnie potwierdzone. Liczyć to można na zwierzęta, które sporo osób chce, lub np łodzie podwodne, o których nic nie wiadomo, ale przecież mogłyby być.Edit: Potrafię czytać i nieraz nic nie piszą o tym zauroczeniu, jedynie że w IV im brakowało i chcą je tutaj ;]
Opublikowano 13 września 201212 l Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ludzie piszą, że liczą, że tereny pozamiejskie ich zauroczą, a nie, że w ogóle będą.EDIT: Hehe i dostać za ten post minusa. Tajemniczy jegomość poprawił mi humor. ; )
Opublikowano 13 września 201212 l pozwolę sobie wkleić obrazek z sygnatury kolegi wyżej: tutaj doskonale widać tą mgłę o której wspominałem, w GTA 4 takiego czegoś nie było i sądzę że właśnie dzięki niej nowe GTA będzie działać i wyglądać wyraźniej lepiej od 4.
Opublikowano 15 września 201212 l dla mnie bardzo ważne żeby popracowali nad optymalizacją, przykładowo taki Saints Row 3 lepiej wygląda od GTA 4 i do tego ma więcej FPS co widać, że Rockstar po prostu pokpił sobie sprawę. W sumie tyle lat minęło, że silnik powinien być dobrze zoptymalizowany na wszystkich 3 platformach.
Opublikowano 15 września 201212 l No tak, porównujmy pseudomiasto z Saints Row do urbanistycznej orgii w GTA 4: + Euphoria, w której wypadku jest chyba cudem że PS3 i X360 były w stanie ją uciągnąć Edytowane 15 września 201212 l przez Texz
Opublikowano 15 września 201212 l no dobra, może przesadziłem, ale i tak niech lepiej to zoptymalizują.
Opublikowano 15 września 201212 l http://www.rockstargames.com/V/screenshots/screenshot/1 najlepszy screen jaki wydali,najwięcej pokazuje aż chyba za dużo,dlatego nowsze maja albo blur albo pokazują kilka detali hehehe
Opublikowano 15 września 201212 l dla mnie bardzo ważne żeby popracowali nad optymalizacją, przykładowo taki Saints Row 3 lepiej wygląda od GTA 4 i do tego ma więcej FPS co widać, że Rockstar po prostu pokpił sobie sprawę. W sumie tyle lat minęło, że silnik powinien być dobrze zoptymalizowany na wszystkich 3 platformach. Co ty porownujesz? Gre ktora wyszla 4 lata temu i gre ktora wyszla dosc niedawno? Czlowieku prosze cie...
Opublikowano 15 września 201212 l No fajne... ale gdyby nie napis w tle to nawet bym się nie domyślił, że to z GTA
Opublikowano 16 września 201212 l Fajne, tylko te fury jakoś nie pasują. Ale koncepcja naprawdę dobra, jakby dopracować, to możnaby z powodzeniem wkręcać, że to nowy screen
Opublikowano 20 września 201212 l kiedy nowy trailer? wrzesien, pazdziernik, listopad, grudzien, styczen? obstawiam ze wrzesien, to byloby piekne, moze ew. pazdziernik. Nastepny trailer z pewnoscia przyniesie troszke informacji i wskazowek dotyczacych fabuly, choc na pewno pokaza kilka zupelnie nowych gadzetow i patencikow. imho gdyby w taki sposob wyszly jeszce 3 duze trailery (co 3 miesiace) + mnostwo about game'ow w stylu R*, rockstar zadowoliloby i fanow laknacych tego typu informacji i sami by nieco ulzyli sobie bo presja jest kosmiczna.
Opublikowano 21 września 201212 l http://www.ps3site.pl/to-juz-pewne-gta-v-nie-pojawi-sie-wczesniej-niz-w-kwietniu-2013-roku/127730#more-127730 To pewnie maj/czerwiec 2013. długo nie trzeba było by czekać chyba, choć od zapowiedzi to kawałek czasu jak na GTA