Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie.

czytaj temat.

Jaki jest sens robienia GTA V na next geny, powiedz mi? Wiesz, że wymagałoby to całkowitej przebudowy silnika? Niech Piątka będzie uwieńczeniem tej generacji, bez żadnych konwersji. A poza tym Rockstar nigdzie nie mówiło o czymś takim.

Opublikowano

No kółeczko było lepsze :>

Mi z kolei w trakcie strzelaniny nie podoba ten wrak pojazdu,niby eksplodował a wyglądał jakby tylko drzwi odpadły,w starych częściach na pecetach była taka przypadłość.

Opublikowano

A ja  dodam od siebie, że liczę na jakąś fajną misję albo dłuższy epizod w więzieniu, łącznie z ucieczką z niego i współpracą bohaterów, którzy są na zewnątrz.

Gość suteq
Opublikowano

Przechwytywanie wieznia z konwoju czy wyciagniecie kogos z wiezienia to byloby naprawde cos.

Opublikowano (edytowane)

Nie.

czytaj temat.

Jaki jest sens robienia GTA V na next geny, powiedz mi? Wiesz, że wymagałoby to całkowitej przebudowy silnika? Niech Piątka będzie uwieńczeniem tej generacji, bez żadnych konwersji. A poza tym Rockstar nigdzie nie mówiło o czymś takim.

Powiedz mi, wyczytałeś to z palców? Skąd ta bzdura o nowym silniku?

Wystarczy, że R* zrobi to samo co z porządną konwersją PC - podbije rozdziałkę, doda tesalację i porządne oświetlenie. Na starcie otrzymujesz grę wyglądającą lepiej od COD: Ghost. Nowe konsole mają strukturę żywcem wyjętą z high endowych PC, więc żadnego kłopotu nie ma. 

Edytowane przez Blue
Opublikowano

co do tej minimapy to myśle że nie będzie taka zła, może i mniej "stylowa" ale chyba bedzie bardziej praktyczna, na filmikach widać że jest dynamiczna, obraca sie i oddala w zalezności od sytuacji (bardzo oddalona gdy lecimy), to może sie przydać

schematyczna mapa 2D w kółeczku czasami powodowala że niewiele było widać konkretów i trzeba było wchodzic do mapy z menu

Opublikowano

Jak dla mnie obecna generacja po prostu zasługuje aby dostać na wyłączność grę jak GTA V. Oby prezentowała się na tyle dobrze, żeby nikomu nie przyszło do łba czekanie na jakąś wersję na blaszaki...

Opublikowano

Każde duże GTA wyszło na PC i nie łudźcie się, że 5 nie wyjdzie. Obecnie granie na PC jak nigdy jest zbliżone do doświadczeń z konsolą, jest relatywnie tańsze (steam nasz Bóg) i o wiele ładniejsze. Nic dziwnego, że przechodzi prawdziwy renesans. Spóźnione RDR PC tylko potwierdza, że R* nie popuści i zabierze się za konwersję po premierze na curent geny. 

Opublikowano (edytowane)

co do tej minimapy to myśle że nie będzie taka zła, może i mniej "stylowa" ale chyba bedzie bardziej praktyczna, na filmikach widać że jest dynamiczna, obraca sie i oddala w zalezności od sytuacji (bardzo oddalona gdy lecimy), to może sie przydać

schematyczna mapa 2D w kółeczku czasami powodowala że niewiele było widać konkretów i trzeba było wchodzic do mapy z menu

A poprzednie minimapy nie robiły dokładnie tego samego :teehee:?

RDR na PC!? O czym Ty mówisz Blue!? To byłoby piękne!

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

Uspokójcie emocje pany, przecież Blue sobie wyssał z palca te info o RDR na PC... 

Póki co się jakoś trzymam (chociaż nie jest łatwo, ale podtrzymuje mnie myśl, że jak obejrzę to nie będę mógł powstrzymać hype i już teraz będę chciał zagrać) i nadal nie obejrzałem tego gameplayu, jestem z siebie dumny :D 

Opublikowano

Ostatnio na R* ukazała się notka z której wynikało, że RDR ukaże się na PC. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że to tylko plotka. Sorry za wprowadzenie w błąd. 

Opublikowano

Chłopie, ale zmyślasz.

Mnie tam nic nie martwi odnośnie GTA V. No może tylko, że będę miał mało czasu na granie i pewnie porządnie do tego tytułu zasiądę na Boże Narodzenie :)

Opublikowano

zajefajnie by było spotkać gdzieś na ulicy CJ'a z gta:sa

albo w roli jakiegoś bossa/grubszej szychy/zwykłego pionka

nie spotkasz NIKOGO z poprzedniej generacji GTA. pojawia sie za to The Lost i moze kilka osob w uniwersum czworki, ale nie glowni bohaterowie.

mi sie minimapa bardzo podoba, szkoda jednak ze healthbar jest taki hmmm zbagatelizowany w swej wizualnej formie. ot prosta kreska.

Opublikowano

gta-v-driving-2.gif

GTA IV się nie umywa. Widać ogromny postęp w shaderach!

Za to regres w kwestii HUD. Mam nadzieję, że trochę go rozbudowują bo ciężko z niego będzie odczytać ubytek zdrowia. 

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio na R* ukazała się notka z której wynikało, że RDR ukaże się na PC. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że to tylko plotka. Sorry za wprowadzenie w błąd. 

Po pierwsze, nie wynikało, że to RDR. Była mowa o przenoszeniu ostatnich gier Rockstar na PC. Może się za tym kryć GTA V - nie wiadomo co dokładnie. Po drugie, to nie była plotka, tylko notka z ogłoszenia o pracę w Rockstar.

Edytowane przez Lukas_AT