Skocz do zawartości

GTA V - dyskusja ogólna

Featured Replies

Opublikowano

Niemiecki PCGames z grubsza. Bez spoilerów, suche informacje o rozgrywce:

- grano na X360, gra działała płynnie przez cały czas; wygląda jak na trailerach z minimalnie gorszym aliasingiem,
- każdy policjant i każdy wóz policyjny ma swój oddzielny krąg poszukiwań, a nie tak jak w IV jeden wspólny,
- sprint funkcjonuje tak samo jak w IV,
- zwyczajny chód jest wolny, co ułatwia przemieszczanie się w budynkach,
- strzał w bak kończy się eksplozją pojazdu,
- checkpointy są rozmieszczone z głową,
- SUVami kieruje się nieco ciężej/trudniej niż np. autami sportowymi,
- w jednej z misji redaktorzy prowadzili pociąg, będzie to też możliwe w grze swobodnej,
- do snajperek można zamontować termowizję,
- kiedy redaktorzy przelecieli pod mostem, na ekranie wyskoczył napis "1 z 50",
- zdrowie odnawia się do 50%, potem trzeba szukać apteczek lub jedzenia,
- przejście pomiędzy gameplayem a cut-scenkami jest płynne; nie ma czarnego ekranu.

1266565169620.gif

Jeszcze niech będzie tak samo płynnie na PS3. 

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie ma co się oszukiwać, modding GTA IV bardzo wysoko powiesił poprzeczkę w kwestii choćby tak trywialnej w grach jak grafika Wątpię, żeby piątka wyszła jeszcze w tej generacji bo Rockstarsi dość ost

• kur.wa zapomnialem wylaczyc kinecta..

• froncz piotrewski
    froncz piotrewski

nie pytałem ile zajmuje ci wejście po schodach na 2. piętro

Opublikowano

IGN ma teraz tydzień ekskluzywnych materiałów, a więc:

Wtorek, September 3: World's First Grand Theft Auto V Hands-On
Środa, September 4: Grand Theft Auto Online Hands-On
Czwartek, September 5: The Sum of All Peers: Rockstar Discusses How it Built a Next-Gen World on Current-Gen Tech
Piątek, September 6: Another Take on Grand Theft Auto V's Single-Player Campaign
Sobota, September 7 and beyond: ??? (Check back and see!)

Opublikowano

Też czekam, pewnie w tym tygodniu jeszcze odkryją część i część w następnym tygodniu.

Opublikowano

@kanabis - ja sam mam malo czasu na cioranie i zdziadzialem, wiem o czym mowie. Dorosle zycie, swoj biznes, rachunki i stany napiecia przedmiesiaczkowego - moge dlugo wymieniac. W tym roku gralem w kilka gier, nawet z kumplami na konsole sie rzadko umawiam. Ale od 10tego mam wolne i waruje jak pies na nowa gre od r*

Dla mnie kazda kolejna czesc Gta to cos zupelnie nowego i odkrywczego choc wiem, ze na 1 rzut oka to wciaz ulepszanie gta 3. Jestem fanem tej gry bo jeszcze zadna czesc mnie nie rozczarowala bo czysty fun robil ze mnie znowu dzieciaka. I ja jak malo rzeczy w zyciu jestem pewien - gta v rozwali konkurencje na lopatki i znowu wyznaczy standardy. Jestem trzezwy. Prawie.

Opublikowano

kanabis, nie bedzie juz przeskoku jak  z 2 na 3, chyba ze sie napie,rdolisz, wezmiesz kejtra sasiadki, wsiadziesz do swojego zoltego Ka, i bedziesz rzucal bialymi skarpetami  w  przechodniów.

Opublikowano

Jak ktoś twierdzi, że nie ma przeskoku między poprzednimi częściami, a tą to niech sobie odpali San Andreas i pojeździ po Los Santos, a następnie zasiądzie do GTA V. Nie ma różnicy jedynie w wymierze grafiki, bo obi gry są w 3D.

Opublikowano

warszawa.jpg

patrzę na tą i wiele innych reklam z Polski (sam widziałem na żywo już parę) i napawam się dumą że akurat GTA V ma marketing nieporównywalny do żadnej innej produkcji wcześniej. Reklamówki gier od EA kończą się na banerach internetowych na jutubie, GTA V leci na pełnej kur.wie i nie oszczędza żadnych innych gier. IMO to kolejny kamień milowy w branży gierek u nas, pokazuje że nasza rozrywka w kwestii reklamy może być traktowana na równi z filmami czy kredytami gotówkowymi :P

To chyba będzie największa premiera tej generacji w Polsce. Jeśli jest u nas ponad 1mln X360 + PS3, a taka Fifa 13 sprzedała się do lutego w 220 tysiącach egzemplarzy, to GTA V spokojnie do końca roku sprzeda się u nas 300 tysięcy egzemplarzy.

Cenega tuż po premierze GTA V

30488-Woody-Harrelson-crying-money-b-8fc

Opublikowano

Obstawiam, że Cenega już w tym momencie robi to co na Twoim gifie, w końcu wiele zamówień przedpremierowych trzeba było opłacić z góry. ;)

Opublikowano

ja wiem jedno. pierwsza fura w jaka inwestuje w multi bedzie jakis japonsko wygladajacy furak ze specjalnie obnizonym handlingiem ktorym bede wam przecinal przejscia dla pieszych na pelnym drifcie. ktos chetny na zjazd z Chilliada na laku? :ninja:

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

a ja hehe pierwsze co to hehe wsiąde do auta i hehe

będę rozjeżdżał ludzi

hehe :whistling:

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Cenega przemówiła na fejsie:

"[GTA V] Jak na pewno wiecie, premiera najnowszej gry ze stajni Rockstara już za dwa tygodnie. Wielu z Was czeka na informacje odnośnie ceny sugerowanej GTA V. Aby dać Wam czas na spokojną decyzję zakupową, postanowiliśmy wyjaśnić, dlaczego nie jest i nie będzie ustalona cena sugerowana gry GTA V.

Jest to związane ze zmieniającym się, docelowo i długofalowo, modelem sprzedaży dystrybuowanych przez nas gier. Odchodzimy od sugerowania ceny detalicznej sprzedawcom na rzecz indywidualnych ustaleń z poszczególnymi sklepami. W tej chwili to sklepy samodzielnie decydują o cenie produktu. Model taki jest powszechnie stosowany zarówno za granicą, jak i na terenie naszego kraju.

Pamiętajcie, że premiera GTA V już 17 września, mamy nadzieję, że spotkamy się w Los Santos."

bye bye mr -50% :(

+ odp na post:

"w tej chwili istnieje odgórny zakaz promowania i reklamowania tego tytułu w oparciu o akcje polegające na znacznym obniżeniu ceny. Innymi słowy - kod nie może zadziałać na GTA V.

Co do zniżek Kompanii w przyszłości - pracujemy już nad przemodelowaniem programu, aby w przyszłości zniżki działały niezależnie od podania ceny sugerowanej.
"

Edytowane przez Kyo*

Opublikowano

- grano na X360, gra działała płynnie przez cały czas; wygląda jak na trailerach z minimalnie gorszym aliasingiem,
- każdy policjant i każdy wóz policyjny ma swój oddzielny krąg poszukiwań, a nie tak jak w IV jeden wspólny,
- w jednej z misji redaktorzy prowadzili pociąg, będzie to też możliwe w grze swobodnej,
- przejście pomiędzy gameplayem a cut-scenkami jest płynne; nie ma czarnego ekranu.

Jak dla mnie rewelacja. W moim przypadku największą bolączką był wybór platformy. Teraz już wiem, że biorę na X360.

Opublikowano

czy to znaczy ze jesli mam preordera, to moge zaplacic za niego nawet 280 zeta bo tak sobie ustalila cenega i media markt?

Opublikowano

Jak dla mnie rewelacja. W moim przypadku największą bolączką był wybór platformy. Teraz już wiem, że biorę na X360.

Bo? Ludzie z innych serwisów grali na PS3 i też mówili, że działa płynnie.

Opublikowano

@up

Tak ? Daj mi link, chce to na wlasne oczy zobaczyc

czy to znaczy ze jesli mam preordera, to moge zaplacic za niego nawet 280 zeta bo tak sobie ustalila cenega i media markt?

Jesli masz zamowienie zaplacone lub potwierdzone (przy odbiorze) to nie moga ci nic zmieniac.

Opublikowano

Jesli dostales paragon czy jakis inny kwitek to masz zamowienie potwierdzone, nic nie moga zrobic, nawet gdyby cena nagle sie zmienila.

Opublikowano

kumam, tylko ze na paragonie nie widnieje cena ostateczna a tylko 20. mam nadzieje ze nie poleca w ciula i nie zaczna wolac wiecej niz 250 w ostatecznym rozrachunku.

Opublikowano

Lolz, na quiza chce tu odpowiadać. :(

Zaraz poszukam tej zapowiedzi gdzie była mowa o ps3, chyba to na cvg było.

http://www.computerandvideogames.com/403297/previews/preview-gta-v-rewrites-the-open-world-rulebook-again/

Demo odpalane na PS3. Chodzi płynnie. W to samo demo też większość serwisów grała i też padały informacje, że wersja z ps3 i działa zadziwiająco płynnie. IGN zapewne też dostało demo, ale ciut dłuższe. Wszystkie gameplaye ponoć też są wersjami z PS3. Chociaż nikt nie pisze o doczytywaniu się tekstur co jest okropnie dziwne. 

Edytowane przez Homer S

Opublikowano

To nie jest dziwne, bo jak TEXZ raz mi zwrócił uwagę gra wymusza instalkę 8gb na dysku+dane będą odczytywane równolegle z płyty. ;)

Opublikowano

Bylo info ile trwa instalka na ps3?oby mniej niz godzine ;[ nie dajboze jeszcze jakims patchem na premiere zarzuca i juz po nocnym graniu

Opublikowano

To weź wersje na x'a obie płyty zainstalują się w 30 minut + ewentualny patch w kilka sekund